Interjú Nagy Jonathan bűvésszel

Interjú Nagy Jonathan bűvésszel

Hogyan lehet valakiből bűvész?

Bűvész bárkiből lehet, de fontos hogy, az illető élvezze azt, amit csinál, de főleg legyen kitartó! A mai világban az internetről nagyon sokat lehet tanulni, illetve érdemes bűvész könyveket vásárolni és ezekből tanulni. Mikor ezeket az alap trükköket elsajátította és még mindig érdekli a bűvészet utána érdemes ellátogatni bűvész boltokba és különféle komolyabb kellékeket vásárolni. Mikor már ezen is túl vagyunk érdemes keresni egy magántanárt, aki utat mutat a bűvészet világában, mivel nagyon sok ága van ennek a szakmának.


Mikor kezdtél bűvészetet tanulni?

A bűvészkedés hat éves koromban keltette fel az érdeklődésemet, amikor az óvodában ellátogatott a Mikulás. Kihívta a legjobb barátnőmet, és a füle mögül elővarázsolt egy pénzérmét, amivel elkápráztatta… Innen indult minden… Elhatároztam, hogy én is kitanulom a pénzvarázslás fortélyát, hogy trükkjeimmel elvarázsoljam a barátaimat. Karácsonyra varázsdobozt kértem, és elkezdtem a tanulást. Órákon át gyakoroltam nap, mint nap. Meg is lett az eredménye, sikerült az egész baráti társaságomat elvarázsolni!


Mit csinálsz akkor, amikor nem bűvészkedsz?

Azt, amit minden hétköznapi ember, tanulok, pihenek, számítógépezek és szinte minden percemet a barátnőmmel töltöm. És vele csinálunk nagyon sok közös programot.


Mi a kedvenc trükköd?

Konkrétan nincs kedvenc trükköm! Viszont nagyon szeretem a lebegtetéseket, illetve a vadabb átszúrásokat. Aki ismer, az pedig már tudja, hogy szeretem a monumentálisabb illúziókat, autó eltüntetések, vízen járás és még nagyon sokat lehetne sorolni.


Van-e speciálisan Nagy Jonathan trükk?

Folyamatosan találunk ki egyedi mutatványokat, de ezek még nem bírnak nagy jelentőséggel! Volt egy szabadulásom, amit szinte az összes nagyobb média leközölt, azt teljes egészében én álmodtam meg. Természetesen a próbákon voltak hibák, de jól kijöttem belőlük.


Mennyire szoktad bevonni a közönséget a trükkjeidbe?

Az én hakniműsoraim teljes mértékben interaktívak, gyerekeket és felnőtteket egyaránt megmozgatok. Mindenki részese lesz a varázslatnak.


Bűvészkedéshez tudjuk, hogy szentségtörés a bűvészt a trükk megoldásáról faggatni! Te mennyire veszed komolyan ezt a fajta titoktartást?

Én nagyon komoly veszem, sok mindent még a családtagjaim sem tudnak! Természetesen vannak olyan trükkök, amiket ellehet mondani, sőt megtanítani a szórakoztatás érdekében. A bűvészkedés addig élvezhető, amíg az emberek nem fejtik meg az illúziókat, amikor már tudja valaki a trükköt, akkor már csak annyit mond, hogy ez tökre egyszerű és unalmas.

Vannak a környezetedben „beavatottak”?

Természetesen a segédeimet be kell avatni több dologba is!


Régen kofferekkel voltak teli a bűvészek, nagy nehéz fadobozokkal. Manapság egy komplett műsor elfér egy kis dobozban. Bűvészboltokban gyakran jársz?

A bűvészkedés egy nehéz szakma, mivel nagyon sok kelléket kell használni egy fél órás előadáshoz is! A kisebb színpadi műsoroknál 4-5 kisebb koffert viszünk, a modern technikának köszönhetően.

A nagyobb illúzió show-nál már az én teherautóm is kevés lassan, már kamionra kellene váltanom! A közönség szereti felfedezni a lehetetlent és a csodákat.


A varázslat illúziója ma gyakran a jövő tudományának realitása. David Copperfield "forradalmasította a mágiát."Mi a véleményed erről?

David Copperfield az egyik kedvenc illuzionistám. Nagyon jó, talán az első igazán nagy karakter! Mára már persze akadnak vetélytársai.

Indultál már bűvészversenyen? Milyen eredményt értél el? Mi a sikerednek a titka?

2012-ben megnyertem az Országos Corodini Bűvészversenyt, színpadi kategóriában. A sikerem titka, hogy fiatalon kezdtem és nagyon sokat gyakoroltam és jó családi támogatást kaptam!


Mi volt életed eddigi legveszélyesebb mutatványa?

Mikor az egyik szabadulós mutatványomnak elkészítettük a színpadi verzióját. Ez egy plexi akvárium, amibe 500 liter víz megy bele, és felülről 4 db lakattal zárják le. Amikor ezt először próbáltuk majdnem belefulladtam.

A föld legcsodálatosabb helyére varázsolnád el magad, hol lenne az?

Kenyába! Barátnőmmel imádjuk Afrika egyszerű és letisztult stílusát. És persze az állatokat!

Hol varázsolod el a közönséget a közeljövőben?

Országszerte lehet velünk találkozni, érdemes figyelni a honlapunkat mivel az esemény naptárunkban folyamatosan írjuk, hogy hol varázsoljuk el az embereket. Illetve folyamatosan felbukkanunk a médiában is, kisebb nagyobb illúziókkal!Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván  továbbiakban is a Citistar csapata!


                                                                                                                                              Németh Imre


Központi adminiszrátor