Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Március 18. Vasárnap, Sándor, Ede
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Néha a saját barátainktól is besokallunk

Néha a saját barátaink is az idegeinkre mennek, csak röstelljük bevallani. Pedig a magunkban anyázás helyett célravezetőbb az egyenes beszéd Szégyen vagy sem, van úgy, hogy az embernek a saját kebelbarátaiból is kicsit elege lesz, besokall, és a magamagánál antiszociálisabbakat, a magányos kitaszítottakat kezdi el ideig-óráig irigyelni. Holott kétség nem fér hozzá, hogy velük, a barátainkkal teljes és édes az élet, az ember csukott szemmel hátradőlhet, ők el fogják kapni stb. Megvan a bizalom, közös programokban sincs hiány, mondhatni tökéletes a balansz, az adok-kapok - úgy általában. De vannak periódusok, amikor szinkronban legalább három-négy korunkbelinek vagyunk az anyja, a pasija, a főnöke, a pszichológusa egy személyben, és egyszerűen túlnő rajtunk a feladat. Nem szeretetben meg jószándékban van hiány: a türelem van fogytán, a szabadidő, és a privát szféra szűkül be kényelmetlenül apróra. Szerepválság van.Amikor a ragaszkodásuk, a kötődésük az egészségesnek tartott vagy vélt határon túlra merészkedik, és a vásárlástól az állásinterjún át a postai csekkek befizetéséig minden szirszarhoz asszisztálnunk kéne, holott már rég betöltöttük a 16-ot. Szó nincs az egyenrangúság hiányáról, féltékenység sem rondítja a baráti aranyfonált, és nagyobb drámák sincsenek napirenden. Egyszerűen csak sok a fecsegés, a számonkérés… sok az igény - talán a felelősség is alkalomadtán. Vagy szimplán csak el vagyunk csúszva egymás mellett, más időbeosztás szerint élünk: mi épp szűkebben mérnénk most a szabadidőt meg a lelki életet. Sok a napi két-három telefon. Aztán este a chat. Aztán éjjel még egy-két SMS. És reggel 9-kor már a csacsogás, mikor otthon dekkolunk pizsamában, a fogkefével a szánkban, és már rég úton kéne lenni a melóba. És ha a közös programba hiba csúszik, valami máshogy alakul, éktelen a kajabálás, napokig tart a sértődés, a kiengesztelés ugyanennyi, mintha az ember a szeretőjével tusakodna.

Ha csak egy kicsit bekussolnánk vagy eltűnnénk, vagy éppenséggel a saját melónkra, ne adj' Isten a magánéletünkre koncentrálnánk, már a csendből érezzük: főbűnt követünk el, mert "tartozunk" a napi jelenléttel, bizony, ez 24 órás meló/ügyelet - ebből nem lehet csak úgy, következmények nélkül kiseggelni. Holott csak normális kommunikáció kérdése lenne az egész, de mire odáig ér az ember, épp a józan ítélőképességének van már híján, és annyira torkig van indulattal, hogy inkább kikapcsolja a telefont, betegségre hivatkozik, sunyin bujkál ahelyett, hogy öt értelmes mondatban megfogalmazza, hogy pihenésre lenne szüksége. Hogy esze ágában sincs cserbenhagyni az övéit, megsérteni még kevésbé, csak egyszerűen szeretne levegőt venni anélkül, hogy négyfelé szakadna minden órában. Hogy igyekszik minden fronton helytállni, kíváncsi rájuk, és az idejét sem rájuk sajnálja, egyszerűen csak nem tudja a vállára venni az ő keresztjüket is, és nem tud felelősséget vállalni mások rossz döntései miatt.  Leírva persze könnyebb és egyszerűbb, mint mikor az ember a saját barátai kérdő tekintetével néz farkasszemet, de ahhoz, hogy hosszú távon ne kelljen ilyen és hasonló problémák kereszttüzében működőképes barátságokat kockára tenni, muszáj lépni. A legfontosabb talán, hogy magunknak tegyük fel a kérdést: konkrétan mi zavar olyan mérhetetlenül, és hogy ez mennyiben a mi sarunk. Hogy pontosan hol szenvednek csorbát a mi igényeink, mi az, amit már nem tudunk nyújtani, és mi az, ami garantáltan a terhünkre van, és a terhünkre is lenne a jövőben. Vagy épp csak az a baj, hogy míg mi mártírszerepbe bújunk, épp az hiányozna, hogy velünk is foglalkozzanak? Unalmasak? Az önzésük bánt? Igazságtalannak érezzük, hogy rajtunk kérik számon a saját életük foghíjait?

Az efféle érzésekről akkor is érdemes beszámolni (magunknak és nekik is), ha csak múló kellemetlenséget sejtünk a "torkig vagyok" mögött, mert hangsúlyos kérdésekre világíthat rá. Nem mellesleg nekünk is jó alkalom, hogy a baráti kapcsolataink mélységéről és minőségéről, és a bennük betöltött szerepünkről és helytállásunkról elgondolkodjunk. Mert a barátaink így is, úgy is főszereplők az életünkben - ezekre a viszonyokra is ráfér alkalomadtán egy kiadós nagygenerál. Ne sajnáljuk rá az időt. 

Központi adminiszrátor (borsa)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Legkreatívabb ágyak
Ágyak felsőfokon
Calliope kampány - 2011 tavasz
A Calliope tavaszi kollekcióját Masha Novoselova és Tobias Sørensen próbálják megszerettetni velünk.
2010 legszexisebb cipői
Közel nyolcezer szavazat alapján választotta meg egy amerikai lap 2010 legszexisebb cipőit.
A gőzszauna elűzi a feszültséget és a stresszt
Úgy tűnhet, hogy a gőzszaunák a legújabb hóbort tárgyai, azonban az igazság,
Időmenedzsment az üzleti életben
Az információáramlás gyorsasága századunkban alaposan megnövekedett - globalizált multimédia-korszakban élünk.
Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Lakhely: Stúdió 804 Off-Grid House galériája
Kép: 3716 Springfield, LEED platinalakhely, Előre gyártott , Studio 804,-rácsháló
A legdrágább bevásárlóutcák
Az idén a párizsi Champs-Elysées luxusüzlet-helyiségeinek bérleti díja a legmagasabb,
Szexis horgászlányok 18+
Horgászat nem csak férfi  sport?
Sörénydivat
Képzeljünk csak el egy lovasbemutatót ellenfényben - egy büszke andalúz mént felemelt fejjel és méltóságteljes kisugárzással.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.