Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 20. Kedd, Jolán
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
CITISTAR SELENCION 2009 - 2010
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Veszélyes herkentyűk a tányéron

Az egészséges táplálkozás hívei gyakran ajánlják a tengeri herkentyűket az állati fehérjék fogyasztásának egyik alternatívájaként, a káros környezeti hatások és a nem megfelelő tenyésztés miatt azonban előfordulhat, hogy inkább ártalmasak az egészségre. Összegyűjtöttük az ehető formában legveszélyesebb tengeri élőlényeket.

Az öt legveszélyesebb, mérgező és káros anyagokat tartalmazó tengeri hozzávalók listáját az Askmen.com oldal gyűjtötte össze. Az összeállításból kiderül, hogy a legártalmasabb fogás nem más, mint a lazac.

A cikk szerint nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy honnan származik az a lazac, amit fogyasztunk. A mesterséges körülmények között nevelt állatok tápjába a rovarirtó szerek és a különböző technikai berendezésekből a PCB (poliklórozott bifenil) nevű vegyület kerülhet. A tenyésztett lazacok húsa ráadásul több zsírt tartalmaz, mint a tengerekben élő társaiké, és ez azt jelenti, hogy a fent említett káros anyagokat a zsírjuk tovább tárolja.


Kevés zsír, sok veszély

A lista második helyezettje, az újfundlandi halászlé egy igazi kalóriabomba, főleg hogy sűrű szósszal, baconnel, néha tejjel és tejszínnel készítik. 2,2 deciliter ebből a halászléből átlagosan 300 kalóriát tartalmaz, aminek csaknem fele zsír.

Az osztriga magas cinktartalma megelőzi a prosztataproblémákat, a tengerek szennyezettsége miatt azonban ez is ártalmas lehet. Az osztrigák tisztítják élőhelyüket, így sok mérgező anyagot tartalmazhatnak. Ha főzve fogyasztjuk, csökkenthetjük a kockázatot.

A garnélarák kitűnő fehérjeforrás és kevés zsírt tartalmaz, ennek ellenére mégis veszélyforrásokat rejthet magában. A világon nem mindenhol tartják be ugyanis azokat a szabályokat, amelyek kötelezők a garnélák tenyésztésénél.

Már több esetben találtak szalmonellával fertőzött és különféle vegyi anyagokkal szennyezett garnélákat. Ha tehetjük, fogyasszunk tengerből kifogott rákokat, és csak ilyet vásároljunk, ha otthon készítjük el a garnélarákos fogásokat.Akár az utolsó vacsoránk is lehet

A fugu nevű hal nemcsak egészségtelen, hanem életveszélyes is lehet, Japánban évente átlagosan százra tehető a rosszul elkészített, különleges hal áldozatainak száma, akik szakmailag kevésbé felkészült séfekre bízták az életüket.

A hal belső szervei, különösen a mája egy tetrodoxin nevű anyagot tartalmaznak, egy olyan idegmérget, ami még a cianidnál is erősebb. A szusievés ezért a legrosszabb esetben akár orosz ruletthez hasonló tevékenységgé alakulhat: a rosszul elkészített vacsora egyetlen nap alatt megölheti a vendéget.

Sokan még ezt is megkockáztatják, csakhogy élvezhessék ennek a japán fajtának a különleges ízét. Éppen ezért a fuguval dolgozó séfek külön tanfolyamot végeznek, és szigorú vizsgát tesznek, ahol csak minden harmadik jelölt megy át.

Szerencsére a tudósok és tenyésztők már megtalálták a megoldást: speciális diétára fogják a tenyésztett példányokat, így azok már ártalmatlanul kerülnek az éttermekbe.

Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sörénydivat
Képzeljünk csak el egy lovasbemutatót ellenfényben - egy büszke andalúz mént felemelt fejjel és méltóságteljes kisugárzással.
Candice Swanepoel bikinis fotói
Candice Swanepoel(született 1988.október 20-án) dél-afrikai topmodell,
Az ékszerpiac legújabb trendjei
Megnéztük, hogy idén milyen trendek meghatározók az ékszerdivatban,
Interjú Kolesza Edit fotóssal
Celebek extra cipői
Rozgonyi István - Bodrogkeresztúri Rozgonyi pincészet
Kiváló magyar borász - Interjú Rozgonyi Istvánnal, a bodrogkeresztúri Rozgonyi pincészet borászával
5 dizájnos beltéri kert
Ha nem kertes házban élünk, mit több, még erkélyünk sincs, attól még lehet saját kertünk akár
Mutációk – Ökológia a pokolba 18+

Mint hal a vízben: egészség és halfogyasztás
A táplálkozási trendek világszerte megfigyelhető változása (a szükségesnél több energia- és kevesebb rostbevitel)
Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.