Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Július 19. Csütörtök, Emília
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
VASI GASZTRO
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Veszélyes herkentyűk a tányéron

Az egészséges táplálkozás hívei gyakran ajánlják a tengeri herkentyűket az állati fehérjék fogyasztásának egyik alternatívájaként, a káros környezeti hatások és a nem megfelelő tenyésztés miatt azonban előfordulhat, hogy inkább ártalmasak az egészségre. Összegyűjtöttük az ehető formában legveszélyesebb tengeri élőlényeket.

Az öt legveszélyesebb, mérgező és káros anyagokat tartalmazó tengeri hozzávalók listáját az Askmen.com oldal gyűjtötte össze. Az összeállításból kiderül, hogy a legártalmasabb fogás nem más, mint a lazac.

A cikk szerint nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy honnan származik az a lazac, amit fogyasztunk. A mesterséges körülmények között nevelt állatok tápjába a rovarirtó szerek és a különböző technikai berendezésekből a PCB (poliklórozott bifenil) nevű vegyület kerülhet. A tenyésztett lazacok húsa ráadásul több zsírt tartalmaz, mint a tengerekben élő társaiké, és ez azt jelenti, hogy a fent említett káros anyagokat a zsírjuk tovább tárolja.


Kevés zsír, sok veszély

A lista második helyezettje, az újfundlandi halászlé egy igazi kalóriabomba, főleg hogy sűrű szósszal, baconnel, néha tejjel és tejszínnel készítik. 2,2 deciliter ebből a halászléből átlagosan 300 kalóriát tartalmaz, aminek csaknem fele zsír.

Az osztriga magas cinktartalma megelőzi a prosztataproblémákat, a tengerek szennyezettsége miatt azonban ez is ártalmas lehet. Az osztrigák tisztítják élőhelyüket, így sok mérgező anyagot tartalmazhatnak. Ha főzve fogyasztjuk, csökkenthetjük a kockázatot.

A garnélarák kitűnő fehérjeforrás és kevés zsírt tartalmaz, ennek ellenére mégis veszélyforrásokat rejthet magában. A világon nem mindenhol tartják be ugyanis azokat a szabályokat, amelyek kötelezők a garnélák tenyésztésénél.

Már több esetben találtak szalmonellával fertőzött és különféle vegyi anyagokkal szennyezett garnélákat. Ha tehetjük, fogyasszunk tengerből kifogott rákokat, és csak ilyet vásároljunk, ha otthon készítjük el a garnélarákos fogásokat.Akár az utolsó vacsoránk is lehet

A fugu nevű hal nemcsak egészségtelen, hanem életveszélyes is lehet, Japánban évente átlagosan százra tehető a rosszul elkészített, különleges hal áldozatainak száma, akik szakmailag kevésbé felkészült séfekre bízták az életüket.

A hal belső szervei, különösen a mája egy tetrodoxin nevű anyagot tartalmaznak, egy olyan idegmérget, ami még a cianidnál is erősebb. A szusievés ezért a legrosszabb esetben akár orosz ruletthez hasonló tevékenységgé alakulhat: a rosszul elkészített vacsora egyetlen nap alatt megölheti a vendéget.

Sokan még ezt is megkockáztatják, csakhogy élvezhessék ennek a japán fajtának a különleges ízét. Éppen ezért a fuguval dolgozó séfek külön tanfolyamot végeznek, és szigorú vizsgát tesznek, ahol csak minden harmadik jelölt megy át.

Szerencsére a tudósok és tenyésztők már megtalálták a megoldást: speciális diétára fogják a tenyésztett példányokat, így azok már ártalmatlanul kerülnek az éttermekbe.

Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Ételek, melyek ölhetnek

Egy adott ország megismeréséhez hozzátartozik a helyi gasztronómia felfedezése is.

Sörös koktélok
Sörös koktélokat a világon szinte mindenhol fogyasztanak, annál is inkább,
Exkluzív nudis képek18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Piercings :: Jonny Needles
Lara Stone strandolni készül
Lara Stone az amerikai Vogue júniusi számában látható különféle fürdőruhákban,
Szex az első randin - igen vagy nem?

Tökéletes. A férfi is, és az első randi is vele.

Parókák díszítik a csillagokat
Képek
Lesd el Megan Fox extracsábos sminkjét!
Szerinted is őrülten szexi Megan Fox?
Kígyótámadás 18+
Erős idegzetűeknek18+
Bar Refaeli fehérneműs képei
A 26 éves izraeli modell fehérneműs képei
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.