Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Január 17. Szerda, Antal, Antónia
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Szex és önbizalomhiány

Az önbizalom hiánya az élet minden területén kimutatja foga fehérét, de a szexualitással való kapcsolatodat is nagyban befolyásolja, hogyan állsz magadhoz. Arról már beszéltünk, hogyan élik meg a testiséget azok, akik testkép-zavarokkal küzdenek, de az önbizalomhiány kérdése még náluk is több embert érint sajnos.

Ha nem szereted magad, más hogyan szerethetne téged?

Előfordult már, hogy csak azért feküdtél le valakivel, hogy az illető ne tartson frigidnek vagy bénának? Volt már rá példa, hogy azért mentél bele bizonyos dolgokba, hogy a barátaid előtt jobb színben tűnj fel? Érezted már úgy, hogy a párod nem adja meg neked a megfelelő tiszteletet, mégis mellette maradtál, csak mert rettegtél a magánytól? Ha a kérdések közül bármelyikre is igennel válaszoltál, nagy a valószínűsége annak, hogy önbizalomhiányban szenvedsz.

A tudatalatti és az önbizalom

De nézzük csak, mit is jelent igazából maga az önbizalom. Ha a dolgokat a végletekig szeretnénk egyszerűsíteni, tulajdonképpen arról van szó, hogy szereted és elfogadod magadat. Ez persze nem jelenti azt, hogy lenézel másokat vagy kihívóan viselkedsz, de mindenképpen feltételezi, hogy ismered erősségeidet és gyengéidet, így nincs szükséged állandó külső megerősítésre, biztatásra. A pszichológusok szerint egyáltalán nem árt, ha időnként pozitív üzeneteket küldesz magadnak: „Vonzó vagyok!”, „Én irányítom az életemet” - ezt akár egy füzetbe is leírhatod, vagy mondogathatod magadnak elalvás előtt, félálomban. Talán ostobán hangzik, de működik: az agyad többet árul el a tudatalattidnak ilyenkor, mint hinnéd.

Az önbizalomhiány veszélyei

Felmerül persze a kérdés, mi okozza az önbizalom hiányát. A probléma legtöbbször a családi háttérre vezethető vissza, de sokat számít a kezdeti viszonyod az első közösségekhez, ahova tartoztál: aki például kihagyta az óvodát, sokkal nehezebben illeszkedik be a suliban, és ez persze számos problémához vezet. Ha nem vagy magabiztos, nem tudsz nemet mondani, és máris egy ördögi kör kellős közepén találod magad. Ilyenkor keveredsz valaki ágyába úgy, hogy igazából nem is akartál lefeküdni vele, de rettegtél, mi lesz, ha nemet mondasz. Persze nem a szex az egyetlen dolog, amit kipróbál az önbizalomhiányos ember: a drogok, a cigi, a pia szintén ebbe a kategóriába tartozik. Tudtad, hogy azok a lányok, akik zaklatás vagy nemi erőszak áldozatává estek, zömében önértékelési gondokkal küzdöttek?

Önismeret és kölcsönösség

Ha úgy érzed, a fenti sorok rólad szólnak, első lépésként tűnődj el rajta, vajon miért is nem szereted magadat. Fontos, hogy ne másokhoz – különösen ne a magazinokban látható modellekhez – hasonlítgasd magad, hanem ismerd meg, vedd tudomásul saját egyéni adottságaidat, és lásd meg a szépséget magadban. Ha magányosnak érzed magad, fűzd szorosabbra a kapcsolatot a családoddal, barátaiddal – merj nyitni mások felé.

Ami pedig a szexet illeti: figyelj magadra, a belső hangodra, az ösztöneidre. Soha ne hagyd, hogy valaki olyanra próbáljon rávenni, ami neked nincs ínyedre. Ha kényelmetlenül érzed magad egy adott szituációban, nyugodtan hagyd abba az egészet és menj haza. Otthon tiszta fejjel ráérsz átgondolni, miért nem esett jól a dolog: nem vagy igazán szerelmes, nem bízol a másikban, nem állsz még kész a szexre vagy éppen félsz. Jegyezd meg: értékes emberi lény vagy, és a szex a kölcsönös örömről szól, nem pedig egyfajta kötelesség mások kielégítésére. Hidd el, ha a megfelelő partnerrel próbálkozol, ő meg fog érteni és türelmes lesz veled, ágyban és asztalnál egyaránt. Ha pedig sürgetne, minden szívfájdalom nélkül mondj neki búcsút: elvégre mit is keresnél egy olyan valaki oldalán, aki a kisujjad alatti koszig nem ér fel?


Központi adminiszrátor (neon)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
A legelképesztőbb helyek nászutasoknak
Az esküvőt követő nászút hangulata akár meghatározó is lehet az egész kapcsolat hátralévő részére.
Avril Lavigne - ahogy még sosem láttuk
Avril Lavigne felnőtt a Vanity Fair-hez.
Top 10: Milliós hülyeségek unatkozó gazdagoknak

Golyóálló póló, szaténköntös kutyáknak, vízálló tévé… elsőre talán hihetetlennek tűnik,

Öltözz csinosan a kánikulában is!
Tombol az igazi nyár és már rengeteg tippet adtunk, hogyan legyél trendi nyaraláskor,
A világ legjobb szállodája tokiói Mandarin Orientalt luxushotel
Az Institutional Investor pénzügyi szaklap olvasói szerint a világ legjobb szállodája Tokióban van,
Halászlé
Menüajánlat
Lara Stone az Interview-ban

Lara Stone az Interview magazin szeptemberi számában látható egy remek fotósorozaton

Hírességek divatbolondságai
Divatcsatár vagy jelmez?
Egyedül a páros világban
Asztal két személyre. Ja, csak egyre...? Bocs a kérdésért!
Nem csak prostik hobbija - Ügyvédnők és könyvvizsgálók a rúdon
Egyre nagyobb rajongótábora van Magyarországon is a rúdtáncnak, a poledance-nek.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.