Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 22. Hétfő, Elöd
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Hogyan ments meg egy romokban levő házasságot?

Mindenhonnan van visszaút – csak sajnos kevesen veszik a fáradságot, hogy meg is tegyék ezt az utat. Pedig ha mindkét fél részéről él a hajlandóság, minden házasságot rendbe lehet hozni.

Persze az a bizonyos út minden pár esetében egyedi. Ám mivel mind emberből vagyunk, nagyon hasonló hibákat vétünk, és végül nagyon is hasonló emóciókkal, reakciókkal találjuk szembe magunkat egy „nem működő” házasságban.A megoldást mindig visszafelé érdemes kezdeni, a helyzet azonnali konszolidálásával. Amikor már képesek vagyunk gondolkodni is, akkor jönnek azok a dolgok, amiket meg kell vizsgálni, majd amiket meg kell beszélni – akkor is, ha ez roppant kellemetlen. Az alábbi kis „akcióterv” egy tipikusnak mondható tönkrement házasság rendbe hozására vonatkozik. És bár mindenki úgy gondolja, hogy az ő esete, az bizony egyedi, ettől még érdemes megpróbálkozni a lépésekkel.

1. Hagyjátok abba a játszmázást!

Valószínűleg mostanra ha kell, ha nem, alávágtok a másiknak, hibáztatjátok, és kinek-van-jobban-igaza harcokat vívtok. Tessék abbahagyni, és felelősséget vállalni a másikért és a kapcsolatért. Semmi értelme annak, hogy egymás ellen játsszatok, ott az egész világ, amivel meg kell küzdeni. Ahhoz, hogy a házasságotokat rendbe tegyétek, először egy csapatban kell játszani.

2. Ne titkolj el semmit a párod elől!

Minden kapcsolat legtutibb megrontói azok az apró (vagy nem is olyan apró) titkok, amikről nem szeretnénk, ha a párunk tudna. Olyan cselekedeteink, amiket ha ő tenne velünk vagy ellenünk, akkor nekünk rosszul esne. Olyan dolgok, amiket meg kellett volna tennünk, de nem tettük meg.

Ezek olyan dolgok, amik centinként távolítanak bennünket a másiktól, és azt okozzák, hogy elkezdünk kritikusak lenni életünk addigi nagy szerelmével. Így egy idő után már mindent utálunk benne, pedig ő pont ugyanaz az ember, mint akit pár évvel azelőtt megismertünk.

Az egyik leginkább embert próbáló dolog szembenézni azzal, mi mindent tettél te magad a párod vagy a kapcsolatod ellen. Akár egymásnak is meggyónhatjátok felváltva a vétségeiteket, ám ehhez nagyon megértően, nagy önuralommal és még nagyobb segítő szándékkal a szívetekben kell meghallgatnotok a másikat.

3. Ne okold magad a másik hibái miatt!

Nagyon jó dolog megvizsgálni, te hogyan járultál hozzá ahhoz, hogy a párod elkövesse azokat a dolgokat, amiket megtett, ám nem kell átesni a ló túloldalára. Söprögessen szépen mindenki a saját háza táján, és hagyjuk meg a másiknak, hogy birtokolja a saját hibáit, vétségeit.

Ugyanígy ne várd, hogy a párod majd magára vállalja a te hibás döntéseidet. Ne hibáztasson senki senkit, és kész. Amit tettél, azt a saját döntésedből tetted, ahogy ő is. Tessék a felelősséget felvállalni, hiszen megjavítani is csak akkor tudjátok a házasságotokat.

4. Kommunikáljatok!

Egy rosszul működő kapcsolatban a felek nagyon távol kerülnek egymástól. Ha abbahagytátok a játszmákat, eldöntöttétek, hogy egy csapat vagytok, megszabadultatok a titkaitoktól, és mindketten felvállaltátok a kapcsolat teremtésének felelősségét, akkor valószínűleg már most sokkal közelebb érzitek magatokat egymáshoz, mint korábban.

Ennek a titka a kommunikáció: minél több dolgot osztotok meg egymással, annál nagyobb az a halmaz, ami mindkettőtök fejében ott van, amiről mindketten ugyanazt gondoljátok, és ettől automatikusan közelebb kerültök egymáshoz. Ezt folytatni kell, és annyi adatot, gondolatot megbeszélni, amennyit csak tudtok (vagy amennyit a férfi elbír – ez nekik szokott nehezebben menni).

5. Hozzatok új szabályokat!

Most, hogy ismét tudtok örülni a másiknak, itt az ideje új játékszabályokat lefektetni. Eddig vagy nem voltak játékszabályok, vagy szemmel láthatóan nem működtek. Ha megint belefeledkeztek az együttlét pihe-puha szépségébe, ugyanúgy elindultok majd lefelé a lejtőn, csak sokkal gyorsabban, mint előzőleg.

A szabályok egyszerűen megegyezések. Fontos tudni, valójában ki mit vár el a másiktól, és megbeszélni, ennek hogyan tudtok eleget tenni. Meg kell állapodni abban is, mi fér bele, és mi rombolja a kapcsolatotokat. Megvizsgálni az eddigi legnagyobb problémákat – bár némelyik már nem áll fenn, hiszen csak tünet volt -, és közös megoldásra jutni velük kapcsolatban.

+1: Tegyétek jóvá!

Tudod, mint amikor a homokozóban lapáttal nyakon verted a kislányt, és anyukád ragaszkodott hozzá, hogy odamenj és bocsánatot kérj... talán még a vödrödet is odaadtad neki. Felnőtt korban egy kicsit komolyabb jóvátételre van szükség ahhoz, hogy a másik azt érezze: ismét bízhat benned. És nem a megalázkodás, hanem valóban a bizalom visszaállítása a cél. Bizonyítsátok be egymásnak, hogy tényleg komolyan gondoljátok. Tegyetek olyan dolgokat egymásért, amiket egyébként nem szoktatok. Ezt persze nem lehet az idők végezetéig folytatni, ám addig, míg helyreáll a béke és a harmónia, mindenképpen érdemes.

A legfontosabb, hogy maradjatok tiszták egymás felé, és magatok felé is. Ehhez szükséges még az a döntés, egy igazi, megkérdőjelezhetetlen meggyőződés, hogy ezt a házasságot ti teremteni fogjátok, bármi történjék is. Hiszen ha ebből kijöttetek, már bármit túléltek – együtt.

Központi adminiszrátor (nana)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Feledékeny vagy? - Tíz trükk hogyan fejleszd a memóriád!
Mindannyiunk memóriájának vannak gyenge pontjai.
Kígyótámadás 18+
Erős idegzetűeknek18+
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Interjú Podmaniczky Jánossal, a balatonföldvári Podmaniczky pincészet borászával
Kiváló magyar borász
Ázsiai diéta – heti 2-3 kiló mínusz
Az ázsiai nők többsége irigylésre méltó, vékony alkatú szépség – akik látszólag bármit megehetnek, anélkül, hogy elhíznának.
David Guetta
David Guetta a világ egyik leghíresebb DJ-je,
Super sexi lányos bulik
Nyáron felpezsdül az élet, és egymást követik a bulik, koncertek, partik.
Madonna meztelen fotói! - 18+!
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Leáldozóban a tanga-korszak? Elő a nagyi-bugyikkal!
Ha lehet hinni a divatszakértőknek,
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.