Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Szeptember 23. Vasárnap, Tekla
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
VASI GASZTRO
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Mit főzzek ma - Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb csont nélküli sertésszelet (leginkább karaj, de nagyon jó tarjából is) nem túl vékonyra vágva, 50 dkg gomba fölszeletelve, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, egy kisebb zöldpaprika, egy paradicsom, só, őrölt bors, pirospaprika, étolaj, egy kis pohár tejföl (1,7 dl körül, azt hiszem), liszt.


Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

Egy fazékban kis olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk a forró olajon. (Annyi húst teszünk a fazékba, amennyi elfér egymás mellett az alján. 3-4 percig sütjük mindkét oldalukat, aztán a szeleteket kiszedjük, félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes hús meg nem pirult.)

Miután az összes húst átsütöttük, a visszamaradt olajba szórjuk az apró kockákra vágott hagymát. Egy-két percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a paradicsomot. (A paprikát én nem vágom össze, mert a főzés végén, miután az íze belefőtt, ki szoktam venni az ételből. A paradicsomot viszont lehúzott héjjal, kimagozva, apró kockákra vágva teszem a mártásba.)

Amikor a gomba levet eresztett, visszapakoljuk a hússzeleteket is a fazékba. Ha kell, kis vizet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Ha kell, közben pótoljuk az elpárolgó vizet.)

A tejfölt csomómentesre keverjük egy evőkanál liszttel.

Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a lisztes tejfölt, és 5-6 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük egy kis sóval, borssal.

A kész ételt általában nokedlivel tálalják, de nálunk van, aki rizzsel, van, aki tésztával szereti. Tálalásnál meglocsoljuk még egy kis tejföllel.

Jó étvágyat!


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Mi a Zumba?
A világon is nagy teret hódító Zumba fitness elhozta az alakformálás új módszerét.
Brad Pitt és Renée Zellweger sztriptízzel kereste kenyerét
Brad Pitt (46) és Renée Zellweger (41) kicsit talán kilóg a sorból,
Elképesztő tünemény! A szakemberek tanácstalanok! Nézze meg!
Az utóbbi években olyan felhőformációra lettek figyelmesek a meteorológusok,
Madonna marad a D&G reklámarca
Pop érzés Madonna továbbra is  olasz tervező Dolce & Gabbana őszi / téli 2010-2011 reklámarca
Le a stresszel!
Kimerültség, görcsösség, idegesség – mindenki másképp reagál a stresszre.
Az 5 legjobban öltözött sztáranyuka
Celeb anyukaként nyilván könnyebb divatosnak és stílusosnak maradni,
A lábápolás ugróiskolája

Nyáron mindenki selymes, puha bőrről álmodik, hogy lábaik szépen és egészségesen mutassanak a szandálban is.

Phillip Lim - amerikai divattervező
Phillip Lim kínai származású amerikai divattervező, jelenleg a 3.1. Phillip Lim divatház vezetője.
7 férfititok - amivel minden nő meghódítható
Hírességek, akikért odavannak a nők: Don Juan, Casanova,
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.