Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Július 19. Csütörtök, Emília
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
Lakberendezés
Középpontban
Ingatlan, szép házak
Függönyözön Lakástextil és árnyékolás technikai szaküzlet
Centro 100 Márkabolt
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A design “bohóca” – Jaime Hayon

Bár a spanyol művész napjaink egyik legfelkapottabb designere, mind habitusa, mind látásmódja meglehetősen távol áll az ipari formatervezőkről alkotott klasszikus képtől.Nem sorolható sem a funkcionális problémák aprólékos megoldásán töprengő, sem a világrengető technológiai újdonságokat rejtő tárgyak létrehozóinak kategóriáiba.

Olyan szuverén egyéniség, akinek minden megnyilvánulását erős érzelmek hatják át: hol mosolyfakasztó derű, hol mediterrán hedonizmus, hol pedig kíméletlen szarkazmus


Természetesen pályája sem a megszokott ívet követi, hiszen tanulmányait nem Európa egyik biztos sikerrel kecsegtető oktatási intézményében folytatta, művészi tevékenységét pedig gördeszkák dekorálásával indította. Karrierje első és meghatározó állomása az Oliviero Toscani és a Benetton égisze alatt működő Fabrica műhelye volt, ahol alig egy év eltelte után már a mester jobb kezeként, s a design részleg vezetőjeként munkálkodott.


Önálló praxisát 2004-ben indította útjára, s a tervezés mellett, kurátori és előadói feladatokat is szép számmal kapott. Az áttörést a londoni David Gil galériában rendezett „Mediterranean Digital Baroque” című installáció jelentette, ahol a grafitikkel dekorált falak között, egy malacokkal, madarakkal és szürreális figurákkal benépesített porcelán kaktuszokból álló erdőt mutatott be. A bombasztikus erejű debütálást 2005-ben kerámia bohócokat, lovakat és mesebeli karaktereket felvonultató „Mon Cirque” követte, amelynek Hayon első igazán komoly megbízását köszönheti. Az Artquitect számára készült AQHayon kollekció valóságos revelációt jelentett a szaniterek és armatúrák kissé steril világában, hiszen az aranyban és feketében ragyogó darabok egyszerre nyitottak új irányt a fürdőszobai luxus termékek piacán, és gyorsították fel a barokkos elemekkel operáló tárgyformálás trendjét. A széria különös attitűdjének esszenciája.

Egyként jellemzi szobrászi látásmód és játékosság, történemi visszatekintés és ironikus összekacsintás, s jónéhány darabja a képzőművészeti alkotásokat és a használati tárgyakat elválasztó, meglehetősen keskeny határvonalon egyensúlyozik. Megbízói között ott találjuk a mesés üvegmozaikokat gyártó olasz Bisazzát, akik számára már több ízben tervezett a világsajtót is bejáró meghökkentő installációt, a designbútor fogalmát új alapokra helyező holland Moooi-t, s a merész kísérleti projektek tökéletes partnerét, az osztrák Swarovskit is.

A nemzetközi márkák felkéréseinek teljesítése mellett Hayon természetesen hazai terepen is rendkívül aktív. Szoros kapcsolatot ápol a Bd Ediciones bútorgyárral, ellátja a Lladro porcelánmanufaktúra művészeti vezetését, s a Camper barcelonai butikja mellett komplett cipőkollekciót is tervezett már a cég megbízásából, sőt őt kérték fel Madrid egyik legpatinásabb éttermének átszabására is.


S a kérdésre, hogy elégedett-e első ilyen jellegű munkájával, csak annyit válaszolt: akkor lenne teljes az öröm, ha egyszer – a régi divatnak megfelelően – ennek az épületnek a tetejét is hatalmas szobor díszítené, egy kedves bóhóc.

Központi adminiszrátor (citistar/designroom)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Szexi Soccer popó 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Buja tippek távkapcsolatban élőknek
Messze él tőled a párod? Vagy csak jó néhány hétre elutazott?
Bar Refaeli fehérneműs képei
A 26 éves izraeli modell fehérneműs képei
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Szex: férfileckék
A férfiak elvárásai teljesen különböznek a nőkétől.
A mozgás során emelkedik az alapanyagcsere
A program fontos része: több mozgás
A horkolás betegség jele is lehet!
Nagyon kellemetlen, ha valaki hangosan "húzza a lóbőrt", vagyis alvás közben
Timea Majorova többszörös világbajnok fitneszmodell
A Citistar-t az a megtiszteltetés érte,
7 férfititok - amivel minden nő meghódítható
Hírességek, akikért odavannak a nők: Don Juan, Casanova,
TRI-ÁSZ Hitelklinika
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.