Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Március 18. Vasárnap, Sándor, Ede
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A világ tíz legveszélyesebb munkája

Halálra unod magad az irodában és valami izgalmasabb állásról álmodozol? Pedig van, aki az életét kockáztatja minden nap a betevő falatért. Íme a világ tíz legveszélyesebb állása.

Az íróasztal fölé görnyedve, üveges szemmel bambulva a monitort biztosan Te is elgondolkoztál már nem egyszer azon: vajon a megfelelő hivatást választottad? Aki kevésbé bírja a monotonitást, talán minden nap elmélázik ezen. Vannak azonban olyan állások is a világon, ahol még arra sincs idő, hogy az ember végig gondolja: vajon jól csinálja amit csinál?

A világ legveszélyesebb munkáival ugyanis sokan nap mint nap kockára teszik az életüket. Néhányan szenvedélyből, de legtöbben kényszerből fogadják el ezeket a munkákat és örülnek, ha a nap végén ép bőrrel hazajutnak. Nem irigyeljük ezeknek az embereknek a feleségeiket, családtagjaikat sem, akik szintén sosem lehetnek biztosak abban, hogy este együtt ül le a család vacsorázni.

Íme tíz a világ legveszélyesebb állásai közül, amiket sosem szeretnénk kipróbálni >>>


Ablakmosó egy felhőkarcolón

A világ legmagasabb épülete, a Burj Dubai mellett (amely 828 méter magas) rengeteg kisebb felhőkarcoló is csillog még Dubajban és a Föld többi nagyvárosában, melyeken több ezer ablak biztosítja a kilátást és a természetes fényt. Igen ám, de ezeket az ablakokat is tisztítania kell valakinek, járdákat pedig egyikhez sem mellékeltek. Az ipari alpinisták egyetlen lehetősége tehát alászállni a több száz méteres magasságból egyetlen ablaktörlővel és egy vödör vízzel. De hogy a sokk teljes legyen, Dubajban néhány szakember mindezt biztosítókötél nélkül végzi, pusztán az ablakpárkányra kiállva.


Haditudósító

Aki erre a munkára vállalkozik, az őrült vagy szerelmes. Vagy a kettő együtt. Folyamatos életveszély, lőfegyverek, erőszakos támadások, emberrablások, rossz egészségügyi ellátás – ez mind, amire egy haditudósítónak fel kell készülnie. Elég, ha csak a Hírek szerelmeseire gondolsz.


Krokodil kaszkadőr

Van olyan thai munkás, aki örül, ha a nap végén a feje még a helyén van. Mert ha netán rossz napja van a kollégájának, könnyen elveszítheti a fickó a fejét. A thaiföldi Samphram állatkertben ugyanis a krokodilidomárok egyik legfőbb attrakciója, amikor a férfiak befektetik a fejüket egy-egy krokodil szájába.


Késdobáló célpontja

Gyakran szerepelnek különböző paródiákban olyan jelentek, amikor a részeg vagy öreg késdobáló próbálja eltalálni a táblát a csinos fiatal lány körül. A késdobálás mutatványa még ma sem ment ki a divatból a nagy cirkuszfamíliák repertoárjában. De egyszer minden késdobáló volt újonc, aki a szalmabábu után egyik rokonával kezdett gyakorolni.


Halász a Bering-tengeren

A Discovery csatorna szerint a világ legveszélyesebb állása azoknak a halászoknak van, akik a Bering-tengerre hajóznak ki hetekre, hogy több tonnányi zsákmánnyal térjenek vissza. A gyakori viharok, a jeges víz amely sokszor átcsap a fedélzet felett és a szüntelen műszakváltás tizedeli meg a leggyakrabban a legénységet. Ráadásul ha rossz a fogás vagy pusztul a rakomány, oda a fizetés is. Ez az állás jár az egyik legmagasabb halálozási aránnyal a világon.


Bombaszakértő

A filmekben mindig olyan egyszerűnek tűnik, hogy egy éles vadászkéssel óvatosan hatástalanítja a remegő kezű főhős a bombákat. Sajnos ez az életben nem mindig van így, sokszor még azelőtt robban a bomba, hogy a szakember a közelébe kerülhetne. A felmérések szerint ma még mindig nagyobb azon földterületek száma a világon, ahol élesített taposóaknák maradtak a földben, mint amennyit a háborúk után hatástalanítottak. Ráadásul a taposóaknákat a mai napig kézzel hatástalanítják.


Bányász

Nem elég, hogy szinte éhbérért dolgoznak lent a Föld mélyén a sötétben, még folyamatos életveszélyben is vannak. Jó példa erre az a néhány bányakatasztrófa, amely az elmúlt hónapokban botránkoztatta meg a világsajtót. A túlzott fizikai megterhelés mellett az életüket rövidíti a friss levegő hiánya, a magas páratartalom és hőmérséklet, a rendkívül rossz látási körülmények és a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása.


Magasfeszültségű vezeték-javító

Nagy-Britanniában bevett szokás, hogy a megrongálódott magasfeszültségű vezetékeket egy speciális csapat helikopterrel javítja. A szakemberek speciális ruhában ereszkednek a vezetékekre, amiket egyenként földelnek. A tevékenységük még így is gombócot okoz a torkukban, hisz egyetlen óvatlan pillanattól sült csirkévé válhatnak egy perc alatt.


Rönkvágó Alaszkában

Bár hazánkban nincsenek akkora erdők, mindenki látott már olyan filmet, amelyben a világ legnagyobb erdeiben élő monumentális fákat mutatják. Ezeket a fákat vágják a rönkvágók, akik gyakran meredek hegyoldalakon dolgoznak, ahová munkagépek nem jutnak el. Sokszor a fák törzsére kötik ki magukat, hogy a fejük fölött vágják ketté a rönköt – így haladnak egyre lejjebb. Egyetlen mozdulat, és a több tonnás rönk magával ragadhatja őket, vagy elsodorja a társaikat.


Kígyóméreggyűjtő

Többnyire aki ilyen feladatra vállalkozik, az ismeri a kígyók jellemét és viselkedésüket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy garantáltan ki tudja védeni minden támadó mozdulatukat. Ezért a méreggyűjtő fiola mellett mindig ott van az aktuális kígyó mérgének ellenszere is – biztos, ami biztos alapon.
Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Mi a különbség a nők és a férfiak között?
A nők és a férfiak különböznek egymástól, ez vitathatatlan és szemmel látható tény.
A következő randira már el se menj
Felsorolunk 10 félreérthetetlen jelet, fennforgásuk esetén nem érdemes erőltetned a fiúddal a találkozgatást.
A világ egyik legnagyobb hajója
Az Independence of the Seas a világ egyik legnagyobb óceánjáró személyszállító hajója.
Folyadékbevitel fontossága
Kevesen tudják, hogy az egészséges életvitelhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Bizarr party (Usa) 18+
Legőrültebb tömeg az USA-ban. Felfüggesztés rajongók, igazi furcsaságok.
Interjú Bognár Tamás FIFA játékvezetővel

Exkluzív interjú

Sokkoló luxusautók Genfben
Bizonyos értelemben sokkoló hatású az idei Genfi Autószalon,
Egészséges barnulás külső és belső bőrvédelemmel
Strandszezon van, nem csoda hát, hogy mindenki szeretne szebb és egészségesebb bőrszínt,
Akt modell 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.