Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2023. Január 29. Vasárnap, Adél
   
RÓLUNK
DÍJAZOTTAK
DÍJAINK
A CLUB
EXKLUZÍV INTERJÚK
Celeb
Divat
Erotika
Közélet
Külföldi diplomácia - Nagykövetek
Média, Fotó
Művészet, Tánc, Szórakozás
Modell, Playmate
Szépségkirálynők és udvarhölgyek
Sport
Szépségápolás - Fodrász- Smink - Műköröm
Szóvivő
Zene -Dj, Együttes, Énekes
Vendéglátás - Kiváló magyar borászok
Természet
Üzletember, manager
Egészség
Életvezetési tanácsadás
Kiváló termékek
PR CÉGBEMUTATÓ
TÁMOGATÓI SZINTEK
GASZTRONÓMIA
FOTÓ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Dj Bruckmann Balázzsal, a Magyar Diszkósok Érdekvédelmi Szövetségének elnökével

Exkluzív interjú

Mesélnél magadról egy kicsit? Mikor is kezdődött a pályafutásod?


1997-re datálható a kezdet, ekkor jelent meg az első zeném a Hungarian House Only 2. című válogatáslemezen.
Ez volt az első megjelenés, ezért tekintem ezt a kezdetnek.

Ezt követően sorra jöttek a válogatáslemezek, együttműködések különböző előadókkal, lemezlovasokkal. Dolgoztam ‘stúdiózenészként’, próbálkoztam énekesként, valamint zenéltem pár kisebb buliban, akkor még csak mint ‘műkedvelő’. 2001-ben újabb fordulat állt be az életemben. Innentől sorozatszereplő is lettem, majd ezután nemsokkal diszkós.

A "Félszerelem" igen nagy népszerűségnek örvend a DJ-k körében, erre bizonyíték a dal a MAHASZ Dance Top 40 slágerlistán elért helyezései - a dal már a top 10-ben is szerepelt!

Mondanál valamit  a dal keletkezéséről?

A „Félszerelem” tulajdonképpen a második teljesen önálló kislemezem, amelyhez klip is készült 2007-ben. A dal szövegét Rönky Fruzsina írta, az énekes pedig Wéber Zsófi volt.

A “My Way” után szerettem volna egy olyan dalt írni, ami szélesebb közönséghez is eljut, ugyanakkor a dancefloor műfaj adta kereteken belül igényesnek mondható és szerethető.

Ez nagyjából sikerült is - hiszen valóban - a MAHASZ kislemez listán 3. helyig jutott, és (igaz, hogy csak egy hétig, de) megelőzte eladásokban Axwell ‘I Found You’ és David Guetta ‘Love is Gone’ c. maxiját.


2005 egyik - talán- legnagyobb durranását, David Guetta World is Mine c. dalát remixelted meg, nem is oly régen. Van egy kis rajongás David Guetta felé? Hány remixet készítesz egy évben?

Szeretem David Guetta dalait, ahogy sokan mások. Mind közül pont a WIM volt az a dal, amit talán a legtöbbször játszottam tőle, igen hosszú ideig. Mára ráfért egy kis ráncfelvarrás. De a remix nem hivatalos felkérésre készült, így kizárólag a bulijaimon hallható.

Azt hogy hány remixet készítek egy évben, azt nehéz lenne megmondani. Az biztos, hogy nem vállalok el akármilyen felkérést, csak olyan dalokra készítek ‘átdolgozást’, amiben látok fantáziát, illetve saját zenei ízlésemre tudom formálni. Sok olyan remixet, bootleget, mashup-ot csinálok, ami sosem jelenik meg, kizárólag a szettjeim színesítésére szolgálnak.

Egyébként ha már a rajongásnál és David Guettánál tartunk, (egyébként majdnem ráhibáztál) érdemes megemlíteni a zenei producerét, Joachim Garraudot. Ő az a figura, akiért vállaltan rajongok, kiváló zenész és lemezlovas, illetve általában mindkettő egyben. Ő volt eddig az egyetlen, akiért hajlandó voltam elmenni külföldre, csupán egy bulija miatt, azért hogy hallhassam mit művel élőben. 

Az eredmények láttán kétségtelen, hogy a Dj Bruckmann  a magyar zenei élet élvonalába tartozik. Mi a siker titka?

Úgy gondolom, hogy az igazán élvonalba tartozáshoz még sok munkára, kitartásra van szükség. Szeretem amit csinálok és szeretem, ha szeretik amit csinálok. Szakmai alázat, megfelelni vágyás, maximalizmus, szerencse? Talán ez együtt lehet a siker titka. Majd meglátjuk!

 

Játszottál egy szappanoperában (Barátok közt). Nem féltél attól, hogy ez alapján ítélik meg az emberek a személyedet?

Nem féltem. Tudtam, hogy nem lehet kivédeni. A Barátok között eltöltött évek az enyémek, ugyanúgy hozzám tartoznak, mint a zene. Az hogy egy sikeres sorozatban szerepeltem és diszkós karrieremben is tudtam szép eredményeket elérni, nyilvánvalóan sok irigy ember szemét csípi. Ezzel túl sok mindent nem lehet kezdeni.

Azok pedig, akik csupán valamiféle előítélettel viseltetnek irántam a tv-s szereplés miatt, rendszerint buli végére elhagyják azt. Vagy nem!

Kik a legjobb barátaid? Úgy értem kik azok a DJ-k, producerek, akikkel nagyon szeretsz együtt dolgozni?

Általában zenét írni egyedül szoktam, valamint nincs állandó dj társam a fellépéseken. Viszont sokakkal vagyok baráti, haveri viszonyban a szcénából. Vannak olyanok, akikkel össze is járunk kisebb-nagyobb rendszerességgel. Például Fernandónál (Peat. Jr. & Fernando) szinte hetente, két hetente összegyűlik a szakma apraja (az új generáció progyúszái, mint ‘Malibu Breeze’, Viron és Mike Newman, stb.) és “öregje” (Ezek lennénk mi, Brunner Zsolti, Ferni, meg én - legalábbis korunkat tekintve). Mindig vagyunk 6-an, 8-an és eszmét cserélünk egy közös házibuli keretein belül az élet és a szakma nagy dolgairól, sőt még zenéket is csinálunk, csupán szórakozásból.


Volt, aki segített a karriered egyengetésében? 

Náksi Attilla az egyik, akinek nagyon sokat köszönhetek. Tulajdonképpen ő fedezett fel. Brunner Zsolti a másik, akitől jó 10 éve nagyon sokat tanultam a zeneírásról. Aztán ott van Sterbinszky, aki ha nincs, talán meg sem fordul a fejemben, hogy játsszam is a zenéket. Sokat tanultam Tőle, valamint DeeDeejay-től. Persze rajtuk kívül is vannak jó páran, akik közvetlenül, vagy csak közvetve, de segítették a boldogulásomat.

Hogy látod manapság csak mint producer lehet elkezdeni vagy van esély még klasszikus dj- ként is befutni?

Szerintem ma már teljességgel elengedhetetlen a két dolgot együtt csinálni, legalábbis az elektronikus vonalon. Ha szimplán dj-ként sikerül is befutni valakinek, de nem ért a zeneíráshoz (egyébként miért is kéne?) előbb-utóbb kelleni fog neki egy jó zenei producer. Ez egész biztos.

Gondolom sok időt töltesz a zenék elkészítésével, de mit csinálsz még ezen kívül? Pihenés? Hobby?

Szerencsés vagyok, mert a zenében megtaláltam a munkámat, a hobbimat és a pihenést is. Nagyon nem foglalkozom mással. Írok zenéket tv-reklámokhoz, előadóknak, dj-knek, illetve magamnak. Készítek rádió szpotokat klubboknak, diszkózom. Zenéket hallgatok, vásárolok.

Ami viszont a legfontosabb most számomra, hogy január 1-ével elnöke lettem a MADÉSZ-nek (Magyar Diszkósok Érdekvédelmi Szövetsége), ami aztán tényleg nem sok szabadidőt hagy, pláne így ‘hivatalom’ kezdeti idejében.


Mik az aktuális kedvenceid idén? Kérjük a Top 5-öt!

A TOP 5 szinte hetente változik nálam, jelenleg ezek azok a dalok, amiket legszívesebben hallgatok/játszok így év elején. Persze, ha megengeditek kommentálnám is őket.

1.       Inna - Hot (Malibu Breeze Remix)  

Malibuék remixe azt hiszem igen csak meg fogja határozni az év elejét, akár a MAHASZ dance 40 listáján is. Überkirály klubsláger lesz, nagyobb, mint az eredeti. Megjelenés elvileg hamarosan. Hajrá fiatalok!

2.       The Viron feat. Max’C - Wanna Be Happy (Thomas Gold Remix) 

Viron és Mike nótája, melyen Charles Salter (!) (Axwell - I Found You) énekel és Thomas Gold (!) remixelte. No comment.

3.       Chocolate Puma - Morning Rain (Wake Up Call Mix)

2008-ban teljesen új erőre kapott a csapat, a „Touch Me” után ez az új sikernótájuk.

4.       Joachim Garraud & N. Anthony - I Will Love You Anyway (E. Thoneick Remix)

Kicsit Joachim, kicsit Eddie, összességében nagyon nagy.

5.       Náksi vs. Brunner ft. Kiklov - My House (Bruckmann Remix)

Ajánlom mindenkinek!


Tűztél ki magad elé valami célt a karriered során? Mit kívánsz erre az évre magadnak? 

Célok mindig voltak, vannak és persze lesznek. A távlati célokról butaság lenne beszélni, azok olyanok, amit nagy valószínűséggel többen megmosolyognának. Rövidtávon is sok tervem van, ha jobban tetszik az idei évre, bár azt hiszem ezek is túlmutatnak 2009-en. Elsősorban az érdekvédelem terén szeretnék sok változást elérni, mint elnök. Ennek az alapjait most kell letennünk. Szeretnék a tavalyihoz hasonló sok jó bulit csinálni, összehozni egy tehetségkutató lemezt ahol megmutatkozhatnának ‘az ifjú titánok’, sok jó zenét/remixet/bootleget/mashup-ot készíteni, sok időt tölteni a barátaimmal és végre összeköltözni a barátnőmmel.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Citistar csapata!


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Candice Swanepoel bikinis fotói
Candice Swanepoel(született 1988.október 20-án) dél-afrikai topmodell,
Heidi Blair Montag
Heidi Blair Montag amerikai valóságshow-sztár
Belmondo együttes
Interjú a Belmondo együttessel
Sztárok- Pinocchio
Photoshop trükkök
Interjú Miskolczi Ágnessel, a 2008-as Miss Szegedi Egyetem szépe győztesével
Szépségkirálynő
Interjú Domján Diana modellel
Interjú Domján Diana modellel.
Denise Milani
Denise Milani a legnépszerűbb modell az interneten.
Jordan Carver legújabb fotói
Vegyünk egy pillantást Jordan Carver legújabb képeire.
Candice Swanepoel topmodell képei
Candice Swanepoel szupermodell szexis képei.
Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.