Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Szeptember 20. Csütörtök, Friderika
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Színes karrier - Mit vegyek fel az állásinterjúra?

Vajon hány interjú előtt fordul meg a fejünkben, hogy miként kápráztathatnánk el esetleges munkaadónkat?

S mi az, amivel elrémiszthetjük? Nyilvánvaló, hogy nem célszerű túl rövid szoknyát, agyonmosott farmert, vasalatlan inget felvenni. De hol az igazság, ha színekről van szó? Ugyan meglehet, hogy a neonlila a kedvenc színünk, de talán mégse ezt válasszuk állásinterjúra. Nézzük, mely színek mit sugároznak környezetünk számára.

Kékek:
Ha nem túl rikító kéket választunk, jól járunk. Hisz bölcsességet és nyugalmat sugárzunk. Ez a szín idealistának és kellően racionalistának tűntet fel mások szemében, a túl sötét variáció távolságtartásra ösztönzi hallgatóságunkat, a túlságosan világos, élénk kék viszont magabiztosságot sugároz. Talán érdemes lenne a kettőt ötvözni…

Szürkék és feketék:
Az örök és megunhatatlan slágerek, mindannyiunk birtokában van ilyen színű ruházat. Ha nagyon komolynak, felkészültnek és távolságtartónak akarunk tűnni munkaadónk szemében, válasszuk ezeket a színeket, de érdemes valamilyen apró és színes kiegészítővel megtörni az egyhangúságot, hacsak nem az a célunk, hogy éppen ilyen színben tüntessük fel magunkat…Zöldek:
Ideálisak, bár nagy mennyiségben nem célszerű viselni, - ez esetben azt a látszatot keltjük, hogy túlságosan gondoskodóak vagyunk, mi lehetünk a cég új „tyúkanyója”! Ha felesben ilyen színt viselünk, az mindenképpen gyorsan megnyitja a kommunikációs csatornákat, könnyen szót értünk főnökjelöltünkkel, ezzel a színnel állandóan képesek leszünk a megújulásra, sokféle arcunkat megmutathatjuk egyszerre.

Narancs:
A narancs bármely variációja olyan személyre utal, aki tele van energiával, nem hiányzik belőle a kreativitás, meri önmagát vállalni. Ez a szín az optimizmus jelképe, s emellett erőteljes szexuális energiát is áraszt, ezért óvatosan kell vele bánni! Inkább kiegészítőnek, blúznak, ingnek válasszuk, teljes ruházatnak bemutatkozás céljából soha!

Rózsaszín:
Ezt a színt minden esetben és mindenki a nőies dolgokhoz társítja, ezért nagy mennyiségben tilos interjú idejére magunkra ölteni. Hisz mely vezető vágyna egy túl nőies személyre? De azért ne húzzuk le a sárga földig azt az igenis kecses színt! Hisz az előbbieken túl nyíltszívűségre, jó rá- és beleérző képességre is utal. Kiegészítőnek megfelel, teljes ruházatként nem!

Lilák:
Ez a színek közül talán a legnagyobb kérdőjellel ellátott… Nemcsak egyedi és különleges, hanem, mert a lilát szinte mindenki szereti, mégis kevesen hordják. Pedig ebben a színben mindig egyedinek és igazán különlegesnek érezhetjük magunkat, kilógunk az egyhangú tömegből, s tudatosítjuk környezetünkkel, hogy belőlünk bizony csak egy van! Minket meg kell ismerni, velünk jót lehet beszélgetni. Ezzel a színnel garantáltan elkápráztatjuk főnökjelöltünket.

Pirosak, bordók:
Erőteljességet, kellő magabiztosságot ad, ugyanakkor félő, hogy agresszívvá teszi megjelenésünket, ezért igen óvatosan kell vele bánni, nem célszerű interjúra ezt a színt választani, kivéve akkor, ha olyan állásról van szó, ahol a pozíció magas beosztással ruház fel bennünket, s meg kell mutatnunk, hogy erőskezű vezető válik belőlünk.
Ez a szín óriási önbizalmat ad, hozzásegít ahhoz, hogy felülemelkedjünk másokon, - de ugyanezért el is rémiszthet, épp ezért kell nagyon körültekintőnek lenni, szürkével, zölddel kombinálni.Fehér:
Nos, leszögezhetjük, hogy ez egy nagyszerű választás lehet, minden munkakeresőnek! Tisztaságot, üdeséget, frissességet mutat, az új lehetőségét hozza meg számunkra. Ha nők vagyunk, s főnökjelöltünk is az, akkor bátran válasszuk ezt a színkombinációt. Férfiak számára viszont teljes viseletként természetesen nem javasolt.

Citromsárgák, napsárgák:
Nők számára a fehér mellett ez is nagyszerű választás. Ez a szín feldob, mosolygósabbá varázsol, intellektuálissá és kommunikatívvá tesz. Kifejezetten csintalan szín, ezért komoly pozícióhoz kapcsolódó, s annak betöltésére invitáló interjú idejére nem javasolt, de művészeti ágakhoz vagy gyerekekkel kapcsolatos munkamegbeszélésre kiváló!

Barnák:
Kellően meleg és semleges szín, mégis kifejezetten rossz választás lehet. A földet jelképezi, ezért beszélgetőtársunk számára azt sugallhatja, hogy túlságosan földhöz ragaszkodottak és makacsok vagyunk, nehezen lehet minket kimozdítani elképzeléseinkből, s talán nem is vagyunk nyitottak a felkínált állásra.Központi adminiszrátor (nlcafe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Buja tippek távkapcsolatban élőknek
Messze él tőled a párod? Vagy csak jó néhány hétre elutazott?
Marsi Anikó: nekem néha muszáj
Egyikük zöldségkúrával, másikuk amerikai diétával próbálja leadni a fölös kilókat.
Árverésen sem kelt el a milliárdos gondokkal küzdő sztár villája (fotók)
Senki sem tett ajánlatot Nicolas Cage Los Angeles-i házára
Ricky Martin In Golden Beach otthona
Bemutatjuk Ricky Martin Floridai otthonát.
Életveszélyes vacsora százezerért
Izlandról valószínűleg senkinek sem a piknik jut eszébe.
Esküvő méhruhában: mézes hetek...?
Méhruhában kelt egybe egy pár Kínában. Nem döglött méhek borították testüket, hanem elevenek, több ezer.
Excentrikus munkahely
Házi nyúl ide vagy oda, sokan találunk a párunkra épp a munkahelyen.
Szexis horgászlányok 18+
Horgászat nem csak férfi  sport?
A férfi erogén zónái
30 erogén zóna a férfi testén
Tárgyalástechnika - I/2. rész
Folytatjuk cikksorozatunkat, melyből megtudhatják olvasóink, hogyan képviseljék eredményesen cégük érdekeit
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.