Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 23. Kedd, Gyöngyi
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Megvágott csuklók, gyermekkori depresszió

A gyermek- és fiatalkori depresszió szörnyű következményekkel járhat. Már az anorexia is megmagyarázhatatlannak tűnik, de a gyerek akár saját testét is megsebezheti.

A kilencéves Amy – a későbbi világsztár –, egy átlagos angol kislány megdöbbentő tettel lepte meg szüleit: borotvapengével vagdosta meg alkarját. „Furcsa, morbid kíváncsiság volt bennem – mesélt erről utóbb –, hogy vajon milyen érzés lehet.”


Ma már tudja: különösen akkor tette ezt, amikor nagyon szomorúnak érezte magát. Az önsajnálat csapott át önpusztításba: hogy fizikai fájdalmat okozzon magának. „Nem tetszettem saját magamnak. Belenéztem a tükörbe, és elborzadtam. Elcsentem egy üveg pezsgőt, megittam, és elkezdtem pofozni magamat.”

DEPRESSZIÓ ÉS ALKOHOL

Amy azóta felnőtt. De mai napig problémája maradt az ivás. Ha a pohárhoz nyúl, az alkohol előhozza összes problémáját. „Folyamatosan tetszeni szeretnék mindenkinek; meg akarok felelni. Ettől aztán csak halmozódnak a bajaim. Végül depresszióba esem.”

Depressziója végigkíséri felnőtt életét is. 2006-ban meghalt a nagymamája – hat hónapig szinte egyfolytában ivott. A nagymama emlékét több tetoválás is őrzi a testén: „úgy éreztem, hogy a tűk okozta fájdalom enyhíti lelki szenvedésemet.”

SIKEREK ÉS TETKÓK


Amy Winehouse énekesnő, dalszerző, a jazz és az R&B műfaj nagy ígérete 20 évesen, 2003-ban óriási sikert aratott nagylemezével, amelyet sokan máig korszakalkotónak tartanak.

Ma már, 23 évesen nem vagdossa önmagát – profi tetoválókhoz jár, mondhatnánk kajánul. De tény, hogy a depresszió súlyos nyomokat hagyott egyéniségén, amelynek legláthatóbb nyoma az alkohol, a vissza-visszatérő ivászatok az egyébként sikeres énekesnő életében.

Hazájában, Nagy-Britanniában a becslések szerint minden tizedik gyerek okoz kisebb-nagyobb sérüléseket önmagának – de lehet, hogy még ennél is gyakoribb a jelenség, hiszen sok eset marad feltáratlan. Illetve csak később, esetleg már súlyosabb formájában válik nyilvánvalóvá a depresszió okozta emberi torzulás.

FÁJDALOM ÉS ENYHÜLÉS 


„Az önmagán szándékosan ejtett seb egyfajta gyors fájdalomcsillapító, avagy feszültségoldó a beteg számára, a fizikai fájdalom enyhíti a lelki szenvedést – mondja egy szakember.

– Némelyiküknél olyannyira erős az önvagdosás, a saját testen okozott sérülés iránti vágy, hogy az már szenvedéllyé, addikcióvá válik, akár a drog, az alkohol vagy a cigaretta.”

Ráadásul a dolgok össze is keverednek, mint a sztárénekesnő esetében, amikor az alkohol egyfajta rásegítő eszköz. Sok-sok ilyen tényező van, amely kiválthatja a sokszor öncsonkítássá fajuló betegséget. A leggyakoribbak: alacsony önértékelés (önbizalomhiány és bizonytalanság), valamint a depresszió.

TITOK ÉS TERÁPIA

Egyelőre különböző műhelyekben folynak a kutatások, hogyan lehetne segíteni, hatékonyan kezelni az önmagukban szándékosan kárt tevő embereket. A mai helyzet: a pszichoterápia valamint az orvosi és lelki tanácsadás együttesen képes segíteni. „Az emberek meggyógyulnak, leginkább azzal, hogy megtanulják: másféleképpen is könnyíthetnek lelki terheiken, mint az önmaguknak okozott sérülésekkel, fájdalmakkal.

A legfontosabb, hogy minél hamarabb, minél fiatalabb korban szakértő kezekbe kerüljenek a gyerekek. Ne legyen ez a család számára szégyenletes titok, hanem egy probléma, egy betegség, amelyet meg lehet és meg kell gyógyítani.”Központi adminiszrátor (figyuzz)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Super sexi lányos bulik
Nyáron felpezsdül az élet, és egymást követik a bulik, koncertek, partik.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
A Gillette borotva története
A férfiak egész életükben állandó harcot vívnak arcszőrzetükkel.
Interjú Vámos Erikával, a Tv2 2Testőr című életmódmagazinjának műsorvezetőjével
Rózsaszín leányálmok, mézeskalácsház, és egy szakmai sikertörténet.
Világelső orgazmus-túra
A magyarok százaléka kielégítőnek véli orgazmusa intenzitását, amivel hazánk a jó középmezőnyig verekedte magát
Csírák a mindennapjainkban
Csírák a mindennapjainkban.
Bar Refaeli
Az izraeli szupermodell Bar Refaeli fehérneműs képei
2010 legvadítóbb ruhakölteményei - fotókkal
Megmutatjuk, hogy mik voltak azok a ruhaköltemények a vörös szőnyegen az elmúlt egy évben,
Kutyadivat halloweenre
Kutya modell a legújabb Halloween stílusban.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.