Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Június 21. Csütörtök, Alajos, Leila
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Körbesöpörjük a házi babonákat

Definíció alapján tudományos, logikus magyarázatot nélkülöző szokások, hiedelmek. Egyesek szerint önbeteljesítő jóslatok. Néha bejönnek, de legtöbbször nem. Hiszünk a tükörtörés és a sarokra ülés átkában, vagy ma azért már nem erre fogjuk, ha nem megyünk férjhez?

Ha férfi kérdezi, főleg ha mérnökember vagy hithű katolikus, akkor persze, hogy nem hiszünk benne, badarság az egész, talán csak jó móka, meg beszélgetéskezdeményező fordulat, például mikor az asztal sarkára kényszerülünk egy vacsorán. Barátnők közt azonban számon tartjuk, ki mikor tört el egy tükröt vagy porcelántányért, mert azért sohasem lehet tudni.

Elkezdjük a listát a legismertebb népi hiedelmeinkről, egyelőre csak a lakásra koncentrálva, még kerülve a konyha számtalan balszerencseforrását (arról majd később), és kíváncsian várjuk, ti milyen babonákat ismertek még.

A tükörhistóriát mindenki ismeri: egy tükör eltörése hét vagy a törött darabok számának megfelelő év halasztás a házasság intézményére nézve. Szerintünk az az érvényes, amelyik kevesebb, de mi nagyon megengedőek vagyunk.

Törni egyébként mindig rosszat jelent, legyen az tányér vagy italosüveg. Színtelen üveget (mondjuk befőttes üveget) azonban szabad törni, az szerencsés előjel - kivéve, ha vörösre vagy zöldre van festve. Előbbi problémákat és idegeskedést jelez, utóbbi keserű csalódást. Ha leesik egy kép a falról csak úgy magától, az betegséget, halált hozhat, főleg azon családtag esetében, aki utazásra készül, ha az üveg is eltörik, az megsokszorozza a bajt. Vajon a tömegközlekedés is utazásnak számít?

Ha a bejárati ajtó nem befelé, hanem az utca felé nyílik, akkor balszerencse sújtja a házat. Vagy csak tűzvédelmi okokból így volt ésszerűbb kialakítani a menekülési útvonalat. Ha vissza kell menned, mert otthon felejtettél valamit, akkor egész nap a balszerencse fog kísérni, hacsak nem ülsz le, és számolsz visszafelé héttől. Így viszont elkésel, ami már a balszerencse kategória. Ahogy a KRESZ-ben nem szabad előzni a zebrán, úgy babonaügyben nem szabad senkinél sem gyorsabbnak lenni a lépcsőn. Szintén balszerencse a büntetés.

http://www.sxc.hu

Asztalnál, aki a sarokra ül, nem megy férjhez. Talán csak hét évig, de úgy is hallottuk már, hogy soha. Illetve nem szerencsés úgy ülni, hogy nem ér le a lábunk. Szintén nem megy férjhez, akit körbesöpörnek. Szerintünk a felmosórongy és a porszívó is számít! Viszont házasságra számíthat a közeljövőben, aki véletlenül kiszór egy doboz gyufát, és öröm és boldogság vár arra, aki keresztbe tesz két szálat egymáson. Szándékosan nem ér!

Matracot csak úgy szabad megfordítani, hogy az a rész, amelyik a fejednél volt, mindig a fejednél maradjon, és pénteken nem szabad ilyen tevékenységre vetemedni. Létra alatt nem szabad átsétálni, mert az is balszerencsét hoz. A balszerencsét azonban ki lehet védeni, ha keresztezzük az ujjainkat vagy kezeinket. Olyan ez, mint a fokhagyma a vámpírok ellen. Megvéd minden rossztól.

Központi adminiszrátor (noilapozo)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Kicsöngettek a Bikinis autósiskolából - erotikus videó
Fehérnemű angyal Adriana Lima legújabb képei
A brazil szépség Victoria's Secret új vonalas fehérneműiben
H1N1- beoltatod magad?
Ezt az anyagot egy kanadai állatorvos küldte e-mailben.
A horkolás betegség jele is lehet!
Nagyon kellemetlen, ha valaki hangosan "húzza a lóbőrt", vagyis alvás közben
Akt modell 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Robert Feenie kanadai szakács paellája
Világhírű szakács receptje
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Állati jó
Photoshop
Idiot Tattoos
Primitív tetoválás
"Piszkos" trükkök a zsírégetéshez

Már nyár van, így elérkeztünk oda, hogy a póló nélküli viseletet is megengedő testépítő "strandszezon" a nyakunkon van,

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.