Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Február 19. Hétfő, Zsuzsanna
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
DIVAT HÍREK
TOP MODELL
FÉNYKÉPEZ
INTERJÚ
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Az 5 legbefolyásosabb divatblogger

Vége a Vogue és a Harper’s Bazaar egyeduralmának, a divatbloggereknek egyre nagyobb a befolyásuk a divatvilágban.Íme az öt legnépszerűbb szerző, akire még a tervezők is odafigyelnek.

A zárt divatvilágba ismeretlenként bekerülni nagyon nehéz, azt pedig szinte lehetetlen elérni, hogy véleményünk hatással legyen erre az iparága. Az internet ezt az áthatolhatatlannak tűnő akadályt is megszüntette, a világháló segítségével a divatéletben is egyre több blogger szerez befolyást.

Természetesen nem akármelyiküket hívják meg akár a New York-i divathétre, és az sem mindennapos, hogy neves tervezők karolják fel őket - csak a legnagyobbaknak adatnak meg ezek a kiváltságok. Most bemutatjuk az öt legbefolyásosabb divatblog szerzőjét, akik pályája egy egyszerű naplóbejegyzéssel kezdődött.

A legfiatalabb szerző - Tavi Gevinson

guardian.co.uk
A fiatal blogger a dizájner Yamamoto társaságában

A mindössze 13 éves amerikai kislány 2008 márciusában indította blogját, a Style Rookie-t, mára pedig körülbelül 50 ezres olvasótábora van. A tavalyi évben a londoni Borders&Frontiers-szel való társulás után saját maga tervezi és értékesíti pólóit.

Tavi olyannyira felkapott lett, hogy augusztusban a Pop Magazine címlapjára került, a Teen Vogue és a francia Vogue egy-egy lapszámában is segédkezett. Úgy jellemzi magát, hogy "13 éves dinka, aki egész nap a házban ül, miközben kényelmetlen kabátokat és csinos kalapokat hord". Népszerűsége az egekbe szökött, a New York-i divathétre kapott meghívása miatt még az iskolából is hiányozhatott.

Naplószerű blogbejegyzései közvetlen stílusúak, és beszámol minden vele történt eseményről. A képei talán egy kicsit szokatlanok, az elmosódott fotókon legtöbbször saját maga szerepel, és kevés kommentárt fűz hozzájuk, épp hogy leírja, milyen ruhákat visel. Nagyon határozott elképzelése van a divatról, ami nemcsak saját stílusában nyilatkozik meg, hanem a magazinok divatfotóinak elemzésében is.

A lány, akinek magyar tervező szerepel a kedvencei között - Susanna Lau

A 23 éves londoni Susanna, Style Bubble elnevezésű blogja 2006-ban indult, ahol saját divatvilágát reprezentálja, valamint az ott szerzett tapasztalatait és véleményét osztja meg az olvasókkal. Ízlése saját bevallása szerint mindig fejlődik és változik, de reméli, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor kialakul egy önálló, csak rá jellemző stílus.
 
stylebubble.typepad.com
Je Suis Belle-t is favorizálja

Arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc tervezője, meglepő választ ad: Emilio de la Morena, Jens Laugesen és Jean-Pierre Brangaza mellett a magyar Je Suis Belle-t is favorizálja.

Blogján elsősorban üzletekben készült, nagyméretű, minden részletre kiterjedő, igényes képeket mutat be, általuk elemezve a legújabb divatot, illetve rövid híreket is ír a legfrissebb divatújdonságokról. Írásai nagyon egyszerűek, lényegretörőek. Nemcsak világhírű tervezők kollekcióit elemzi, hanem bátran bemutatja ismeretlen dizájnerek munkáit is, ha úgy gondolja valami igazán egyedit alkottak.

A francia stílus képviselője - Alix Bancourt

A Párizsban élő 23 éves Alix, mielőtt 2007-ben elindította blogját a divatról, olyan divatházaknál volt gyakornok, mint a Chloé és az Alexander McQueen. 2008-ban ő lett a Hottest Women of the Web, vagyis a "web legdögösebb nőjének" választották.

thecherryblossomgirl.com
Romantikus típus

A Cherry Blossom Girl blog olvasótábora hónapról hónapra egyre nagyobb lett, ezzel együtt pedig a befolyása is folyamatosan nőtt.

A blogger stílusa - saját bevallása szerint - nagyon romantikus, elsősorban a pasztell árnyalatok, a virágos printek és a hóbortos színhasználat jellemzi. Weboldalán külön sorra veszi a ruhákat, cipőket és kiegészítőket, melyekről meghatározott stílusban készít fotósorozatokat. A ruhák mellett a képek sem elhanyagolhatóak, nagyon sok hangulatos, minden részletre kiterjedő fotót nézegethetünk a blogon. Különböző országokat is megismerhetünk Alix fotói által, melyek a divatképekhez hasonlóan nagyon egyediek és igényesek.

A férfi, akinek adnak a véleményére - Scott Schuman

A divatszakmában dolgozó Scott Schuman, miután otthagyta munkáját, egyre többet járta New York utcáit, és lefotózta az általa stílusosnak tartott embereket. Ebből született meg 2005-ben a mára egyik legmeghatározóbb divatblog, a Sartorialist. Újszerű hozzáállása a divathoz nagyon gyorsan népszerűvé tette Schumant, 2007-ben az AskMen.com Top 49 Men of the Year listájára is felkerült, egy évre rá pedig modellként szerepelt a Gap őszi kampányában. Ahogy teltek az évek, a képek színhelye egyre inkább kibővült, mára a Nagy Almán kívül Párizsból, Londonból és Milánóból is kapunk egy kis ízelítőt.

fashionista.com
A lesifotózás művésze

A Sartorialist lényege az egyediség és az inspiráció, nem a nagy divatházak kollekcióit elemzi, hanem olyan hétköznapi emberek öltözetét, akik stílusosabbak, különlegesebbek az átlagnál.

Scott nagy hangsúlyt fektet arra, hogy nemcsak nőket, hanem férfiakat is bemutat, akiknek öltözékén "átjön" az egyéniségük.

Marc Jacobs kedvence - Bryan Boy

A Bryan Boy írói álnéven tevékenykedő fiú 17 évesen kezdte a blogírást Manilában. Saját magáról elnevezett blogja 2004-ben egy egyszerű naplóként indult, de hamarosan olyan népszerű lett, hogy 2007-ben elnyerte a Fülöp-szigeteki Blog Award for Best Fashion & Lifestyle Blog díjat.

bryanboy.com
Marc Jacobs (jobbra) kedvence Bryan Boy (balra)

Innen már csak egy lépés volt, hogy összebarátkozzon Marc Jacobs-szal, aki nem sokkal később elnevezett a fiúról egy általa tervezett táskát ("the BB"). Erre az ifjú titán ezekkel a szavakkal reagált: "ez volt a legjobb dolog, ami valaha történt velem".

Blogjának eredeti, személyes stílusa megmaradt, naplószerű bejegyzéseiben nemcsak a divatot érinti, hanem a vele történt eseményekre is részletesen kitér. Oldalát naponta körülbelül ötezren látogatják, éppen ezért a reklámok is tömegesen ugranak fel a kinyíló ablakokban, köztük például a Lanvin és a Net-a-porter.com hirdetései.

+1 A legösszetettebb magyar divatblog  - mashKULTURE

A mashKULTURE 5 blogból áll (mashKULTURE blog, Juicy blog, Radar blog, Mashradio, Luxus blog). A bloggerek között megtalálhatóak újságírók, fotósok, gördeszkások - csak hogy néhány műfajt említsünk. A 2006 óta működő oldal célja elsősorban a hírközlés, nem a kifutók történéseire koncentrál, hanem az úgynevezett sneaker culture-t érintő eseményekre.

A készítők a képekre helyezik a hangsúlyt, a magyarázatoknak csak pár sort szánnak. A mashKUKLTURE oldalain nem lehet ellesni stílus ötleteket, inkább a legfrissebb ruhadarabok és szépségápolási termékek között válogathatunk.

 Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sörénydivat
Képzeljünk csak el egy lovasbemutatót ellenfényben - egy büszke andalúz mént felemelt fejjel és méltóságteljes kisugárzással.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Néha a saját barátainktól is besokallunk

Néha a saját barátaink is az idegeinkre mennek, csak röstelljük bevallani.

Az Alcatraz története
Minden idők leghírhedtebb börtöne a San Franciscói öbölben fekvő Alcatraz.
Harcsapörkölt, nem paprikás
Minden édesvízi halak közül a harcsának áll a legjobban a magyar szervesanyagkezelő kreatívitás
Töltsük a napot aktívan, szórakozva
Délelőtt induljunk bevásárlókörútra, délben ebédeljünk bőségesen, élvezettel, délután hódoljunk a sportnak, az este pedig legyen a szórakozásé.
Öl is, gyógyít is - mi az?
Egészségesebbek leszünk, ha sólámpát tartunk a szobánkban, az étkezési sóval viszont ártunk szívünknek és szervezetünknek.
10 tipp egy New York-i kiruccanáshoz
Sensa-diéta - az erőfeszítés nélküli fogyás
Csillapítja az éhségünket, ezáltal segíthet a fogyásban egyes ételek illata.
Nikki Beach party Miamiból
A tizenhét órás non-stop szórakozás hiányos öltözetben.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.