Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Január 17. Szerda, Antal, Antónia
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Szellemek és luxus a szállodában

Halloween idején a megszokottnál is nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ódon kastélyok, amelyek történetét kísértethistóriák kísérik, ráadásul a szellemekről szóló legendák igencsak felverik a szobák árait. Olyan helyeket ajánlunk a Daily Telegraph alapján, ahol a tehetős utazók luxuskörülmények között borzonghatnak, Halloween után is.

Dalhousie kastély, Edinburgh

A 13. századi skót kastély 29 szobás szállodaként működik. Hatalmas könyvtára, ebédlője és pincéje van, ezenkívül egy spa is a vendégek kényelmét szolgálja. A kastélyban 25 éve dolgozó alkalmazott hátborzongató történeteket mesél a szálloda állandó, nem evilági vendégeiről.

telegraph.co.uk
A Dalhousie kastélyt állítólag túlvilági vendégek is látogatják

A legaktívabb szellem állítólag a Grey Lady (Szürke Hölgy), akit Lady Catherine-nek hívtak, és az 1720-as években hunyt el szerelmi bánat, illetve éhínség következtében. A gondnok szerint többször hallották már a szoknyája suhogását. A személyzet más tagjai és a vendégek is beszámoltak már különös eseményekről, például arról, hogy láthatatlan kezek érintették meg a vállukat, illetve húzták meg a hajukat. A borzongás éjszakánként 220 fontba (67 ezer forintba) kerül.

The Ragged Cot, Gloucestershire

A fogadót tavaly nyitották meg új tulajdonosai. A 17. századi épületben tíz modern szoba található, a vendégeknek helyi gasztronómiai különlegességeket szolgálnak fel. Az utazók azonban nemcsak a konyha miatt keresik fel a vidéki szálláshelyet, ahol a szobaárak 120  fonttól (36 ezer forinttól) kezdődnek.

A ház egykori ura, Bill Clavers 1760-ban egy decemberi napon alaposan felöntött a garatra, és úgy döntött, hogy kirabol egy hintót. Felesége meg akarta akadályozni, és a lépcső tetején vitatkozni kezdtek. A dulakodás tragikus véget ért, az asszony és karjára vett gyermeke lezuhantak a lépcsőről, és halálra zúzták magukat. Azóta többször látták őket a lépcsőn felfelé menni.

Jamaica Inn Launceston, Cornwall

Az 1750-es években épült fogadó a csempészek egyik törzshelye volt, így annak idején gyakran fordultak meg a szálláshelyen gyanús és félelmetes figurák. Nincs ez másképp ma sem, ha hihetünk a fogadót övező kísértethistóriáknak. A vendégek olyan ismeretlen eredetű zajokat véltek hallani, mint a súlyos léptek éjszaka a folyosón, vagy lovak patájának csattogása a kövezeten.

Akadnak, akik látni is véltek két férfit, közülük az egyikről azt feltételezik, hogy a közelben meghalt Jack Travellis nevű csempész kísértete, társa pedig az a kalandor, akit a fogadó kapujában öltek meg, holttestét pedig egy mocsárból halászták ki.


A borzongás jó üzlet

Egy szellemeket kutató szervezet, a Ghost Society a fogadóban összesen hat szellemet észlelt. Az utazók 17 szoba közül választhatnak, amelyek közül a legolcsóbb 80 fontba (24 ezer forintba) kerül egy éjszakára.

Coombe Abbey Hotel, Warwickshire

A szálloda eredetileg cisztercita szerzetesek kolostora volt. A 12. századi épületet sokszor átépítették, 1994. óta fényűző, 119 szobás luxushotelként működik, ahol a szobák ára 125 fonttól (38 ezer forinttól) indul. Ez azonban valószínűleg nem zavarja az itt lakó kísérteteket, akik rendszeresen visszatérnek, növelve a szálláshely népszerűségét.

A néhai Geoffrey apát, akit 1345-ben gyilkoltak meg, általában a konyhában jelenik meg, és a vendégek már többször hallani vélték, ahogy nehéz tárgyakat vonszol a földön.

A hotel tulajdonosai időnként "szellemes" estéket rendeznek, ilyenkor végigsétálnak a szellem járta helyeken, hátborzongató történeteket mesélnek.

A napot egy kitűnő háromfogásos vacsorával zárják.

 Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Juicy Couture kampány - 2011 tavasz/nyár
Alapvetően nem szeretem a Juicy Couture termékeit - sem a túlnyomóan sok rózsaszínt
Top 5: a sztárok legjobb fitnesz-trükkjei
Tornaruhában alszanak, articsókát esznek vagy almaecetet isznak.
Legkreatívabb ágyak
Ágyak felsőfokon
Interjú Kattra Imrével, az etyeki Kattra pincészet borászával
Kiváló magyar borász - Ezúttal egy nagyszerű etyeki borászt, Kattra Imrét mutatnánk be.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Claudine Keane új fehérnemű kampánya
Lenyűgöző ... Claudine Keane  az új fehérnemű kampánya
A mértéktelen kólafogyasztás veszélyei
A napi több liternyi kólafogyasztás görög kutatóorvosok szerint krónikus káliumhiányt okozhat
Szigorúan bizalmas – az Arnold-akta
Ismerjük meg Arnold Schwarzeneggert!
A milliárdosok öt közös vonása
Idén márciusban 937 milliárdost számolt össze a Forbes.
Úszógumi és fürdőruhaszezon
Lassan beköszönt a fürdőruhaszezon, aminek teljes szívből csak azok tudnak örülni, akik lelkiismeretesen végigsportolták a telet
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.