Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Június 18. Hétfő, Arnold, Levente
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Szellemek és luxus a szállodában

Halloween idején a megszokottnál is nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ódon kastélyok, amelyek történetét kísértethistóriák kísérik, ráadásul a szellemekről szóló legendák igencsak felverik a szobák árait. Olyan helyeket ajánlunk a Daily Telegraph alapján, ahol a tehetős utazók luxuskörülmények között borzonghatnak, Halloween után is.

Dalhousie kastély, Edinburgh

A 13. századi skót kastély 29 szobás szállodaként működik. Hatalmas könyvtára, ebédlője és pincéje van, ezenkívül egy spa is a vendégek kényelmét szolgálja. A kastélyban 25 éve dolgozó alkalmazott hátborzongató történeteket mesél a szálloda állandó, nem evilági vendégeiről.

telegraph.co.uk
A Dalhousie kastélyt állítólag túlvilági vendégek is látogatják

A legaktívabb szellem állítólag a Grey Lady (Szürke Hölgy), akit Lady Catherine-nek hívtak, és az 1720-as években hunyt el szerelmi bánat, illetve éhínség következtében. A gondnok szerint többször hallották már a szoknyája suhogását. A személyzet más tagjai és a vendégek is beszámoltak már különös eseményekről, például arról, hogy láthatatlan kezek érintették meg a vállukat, illetve húzták meg a hajukat. A borzongás éjszakánként 220 fontba (67 ezer forintba) kerül.

The Ragged Cot, Gloucestershire

A fogadót tavaly nyitották meg új tulajdonosai. A 17. századi épületben tíz modern szoba található, a vendégeknek helyi gasztronómiai különlegességeket szolgálnak fel. Az utazók azonban nemcsak a konyha miatt keresik fel a vidéki szálláshelyet, ahol a szobaárak 120  fonttól (36 ezer forinttól) kezdődnek.

A ház egykori ura, Bill Clavers 1760-ban egy decemberi napon alaposan felöntött a garatra, és úgy döntött, hogy kirabol egy hintót. Felesége meg akarta akadályozni, és a lépcső tetején vitatkozni kezdtek. A dulakodás tragikus véget ért, az asszony és karjára vett gyermeke lezuhantak a lépcsőről, és halálra zúzták magukat. Azóta többször látták őket a lépcsőn felfelé menni.

Jamaica Inn Launceston, Cornwall

Az 1750-es években épült fogadó a csempészek egyik törzshelye volt, így annak idején gyakran fordultak meg a szálláshelyen gyanús és félelmetes figurák. Nincs ez másképp ma sem, ha hihetünk a fogadót övező kísértethistóriáknak. A vendégek olyan ismeretlen eredetű zajokat véltek hallani, mint a súlyos léptek éjszaka a folyosón, vagy lovak patájának csattogása a kövezeten.

Akadnak, akik látni is véltek két férfit, közülük az egyikről azt feltételezik, hogy a közelben meghalt Jack Travellis nevű csempész kísértete, társa pedig az a kalandor, akit a fogadó kapujában öltek meg, holttestét pedig egy mocsárból halászták ki.


A borzongás jó üzlet

Egy szellemeket kutató szervezet, a Ghost Society a fogadóban összesen hat szellemet észlelt. Az utazók 17 szoba közül választhatnak, amelyek közül a legolcsóbb 80 fontba (24 ezer forintba) kerül egy éjszakára.

Coombe Abbey Hotel, Warwickshire

A szálloda eredetileg cisztercita szerzetesek kolostora volt. A 12. századi épületet sokszor átépítették, 1994. óta fényűző, 119 szobás luxushotelként működik, ahol a szobák ára 125 fonttól (38 ezer forinttól) indul. Ez azonban valószínűleg nem zavarja az itt lakó kísérteteket, akik rendszeresen visszatérnek, növelve a szálláshely népszerűségét.

A néhai Geoffrey apát, akit 1345-ben gyilkoltak meg, általában a konyhában jelenik meg, és a vendégek már többször hallani vélték, ahogy nehéz tárgyakat vonszol a földön.

A hotel tulajdonosai időnként "szellemes" estéket rendeznek, ilyenkor végigsétálnak a szellem járta helyeken, hátborzongató történeteket mesélnek.

A napot egy kitűnő háromfogásos vacsorával zárják.

 Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Energizáló nyári frissítő italok

Itt a kánikula, nem árt néhány finom és egészséges italt készíteni,

Denise Milani
Denise Milani a legnépszerűbb modell az interneten.
Legapróbb autó a világban
Perr Vatkins 47 éves angol létrehozta az egyedülálló autót
Migrén
Rendszeres fejfájása az emberek 20%-ának van.
Hét új-régi csoda

A világ új hét csodájának ötlete Bernard Weber kezdeményezéséből vált világméretű felhívássá.

12+1 megdöbbentő divatesemény az elmúlt évtizedből
Kokainbotrányok, táskák, divatirányzatok és ikonok születése.
A világ legnagyobb kártyavára! Fotó, videó!
Az amerikai Bryan Berg saját rekordját megdöntve felépítette a világ legnagyobb kártyavárát,
7 férfititok - amivel minden nő meghódítható
Hírességek, akikért odavannak a nők: Don Juan, Casanova,
Szenzációs magyar találmány! - 35 országból érdeklődnek
A jövő cserepei
Orgazmussal az egészségért
Az Oxford Egyetem kutatói ezúttal olyan listát állítottak össze, melynek betartásával egészségesebbekké válhatnak a nők,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.