Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Augusztus 19. Vasárnap, Huba
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A milliárdosok öt közös vonása

Idén márciusban 937 milliárdost számolt össze a Forbes.Egy viszonylag is klubról beszélünk tehát, annyira legalábbis, hogy a hatalmas vagyon mellett is találjunk közös vonásokat a világ leggazdagabb emberei között. Lássuk a milliárdosok öt közös vonását.

Nemcsak a vagyon közös ugyanis ezekben az emberekben, hanem azok a tulajdonságok is, amik segítségével a vagyont megszerezték, illetve megtartották. Azoknak is érdemes megfigyelni ezeket, akiknek nincsenek milliárdjai - lehet, hogy a kisebb vagyonból is lehet hasznot húzni, ha szem előtt tartjuk a milliárdosok hozzáállását.

1. Vállalkozó szellem

AFP
Később megkapta a diplomát
A világ tíz leggazdagabb emberéből hét maga szerezte a teljes vagyonát. Igaz, hogy általánosságban elmondható, hogy a milliárdosok, köztük Bill Gates a megfelelő helyen volt a megfelelő időben, de mégis érdemes meggondolni, hogy a világ egyik leggazdagabb embere otthagyta az iskolát, amikor esélyt látott a kitörésre. A fontolgatás nélküli cselekvés, és az akaratának folyamatos keresztülvitele az adott körülményekhez igazodva tette a világ egyik legnagyobb cége, a Microsoft vezetőjévé.

2. Takarékosság

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a milliárdosok két kézzel szórják a pénzt, érdemes megvizsgálni például Warren Buffett életvitelét. Fiatal korától kezdve igen takarékosan bánt a pénzzel, és 26 éves korában már bele tudott vágni az első befektetésébe. Végrendeletében úgy rendelkezett, hogy nem gyermekei öröklik a vagyonát, pénzének legnagyobb részét jótékony célra fordítja a világ harmadik leggazdagabb embere, csak annyit hagy a családjára, amennyi feltétlenül szükséges nekik, a gyermekei például az egyetemi éveik befejezéséig kapnak csak juttatást. Utána nekik is a saját lábukra kell állni, és takarékoskodni.

3. Előrelátás


Látták az internet jövőjét

A legtöbb milliárdosnak határozott elképzelése van arról, milyen lesz a világ a jövőben, és hogyan lehetne ebből a látomásból pénzt kovácsolni. Sergey Brin és Larry Page, az idei Forbes listája a 24. helyen álló milliárdosai, a Google alapítói például látták, hogy az internet eszköz lesz az információk áramlására az emberek felé, először egy gyors és megbízható keresőmotorral kezdték megvalósítani ezt az álmot.

4. Kockázatvállalás

Az előbbiből következik, hogy a legtöbb milliárdos erős hitet érez azzal kapcsolatban, ami be fog következni, így aztán a kockázat ellenére - természetesen annak állandó mérlegelése mellett -, vakmerően fekteti be a pénzét.  Itt lehet említeni a diploma nélküli milliárdosokat, akik otthagyták az iskolát, amikor látták a lehetőséget a meggazdagodásra, de jó példa Soros György is, aki a font árfolyamának rögzítését figyelve tudta, hogy a Bank of England nem lesz képes tartani az árfolyamot. 1992. szeptember 16-án, az ún. feketeszerdán Soros György csaknem egymilliárd dollárt, 223 milliárd forintot keresett shortolással, tulajdonképpen azzal, hogy tudta, mi fog bekövetkezni.

5. Türelem


Tudott várni

A milliárdosok nemcsak cselekednek, amikor kell, hanem tudnak várni is, ha cselekvésre éppen nincs szükség. Az Amazon.comot 1994-ben alapította Jeff Bezos, a vállalat viszont hét éven keresztül egyáltalán nem termelt profitot. 2001-ben, nem sokkal a dotkomlufi kipukkadása után a cég elkezdett növekedni. Akkor senki nem értette, hogy egy online business modell hogyan lehet sikeres, Bezos azonban tudta, mi fog történni. És volt türelme kivárni azt a pillanatot, amikor lépnie kell.

A hatalmas vagyon megszerzésének ezen összetevői mindenki számára elérhetőek, nem kerülnek semmibe, mégis igen hasznosak lehetnek az élet egyéb területén is.

 Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Túl stresszes az élete? Próbálja ki a meditációt!
Számos vizsgálattal igazolták már különféle meditációk jótékony hatását,
Ötletek a külső napvédelemre
Manapság, különösen az új építésű házak, hatalmas üvegfelületekkel, óriás ablakokkal, nagy teraszajtókkal néznek a kert, a panoráma felé.
Fiatalító táplálkozás

Szeretné minél tovább megőrizni fiatalságát, lassítani az öregedés folyamatát

Mango "Nude" - 2011 tavasz

A Mango tavaszi kínálatának része a "Nude"-elnevezésű kollekció,

Vidám gumicsizmák esős napokra
A sárban tocsogó, eső áztatta, hideg, nyákos napokon nem csak a praktikusság miatt álmodunk színes gumicsizmákról.
Dubai valószínűtlen fényűzése és az Egyesült Arab Emirátusok

A női vagy a férfi munkaerő ér többet?
Elvileg nem lenne szabad megkülönböztetni a férfiakat és a nőket a munkaerőpiacon,
Hogyan ments meg egy romokban levő házasságot?
Mindenhonnan van visszaút – csak sajnos kevesen veszik a fáradságot,
Csontsovány szépségideálok – fotókkal

A világsajtó azóta foglalkozik az anorexia okozta problémákkal, amióta

Velünk pörög az élet!
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.