Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2017. November 22. Szerda, Cecília
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A milliárdosok öt közös vonása

Idén márciusban 937 milliárdost számolt össze a Forbes.Egy viszonylag is klubról beszélünk tehát, annyira legalábbis, hogy a hatalmas vagyon mellett is találjunk közös vonásokat a világ leggazdagabb emberei között. Lássuk a milliárdosok öt közös vonását.

Nemcsak a vagyon közös ugyanis ezekben az emberekben, hanem azok a tulajdonságok is, amik segítségével a vagyont megszerezték, illetve megtartották. Azoknak is érdemes megfigyelni ezeket, akiknek nincsenek milliárdjai - lehet, hogy a kisebb vagyonból is lehet hasznot húzni, ha szem előtt tartjuk a milliárdosok hozzáállását.

1. Vállalkozó szellem

AFP
Később megkapta a diplomát
A világ tíz leggazdagabb emberéből hét maga szerezte a teljes vagyonát. Igaz, hogy általánosságban elmondható, hogy a milliárdosok, köztük Bill Gates a megfelelő helyen volt a megfelelő időben, de mégis érdemes meggondolni, hogy a világ egyik leggazdagabb embere otthagyta az iskolát, amikor esélyt látott a kitörésre. A fontolgatás nélküli cselekvés, és az akaratának folyamatos keresztülvitele az adott körülményekhez igazodva tette a világ egyik legnagyobb cége, a Microsoft vezetőjévé.

2. Takarékosság

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a milliárdosok két kézzel szórják a pénzt, érdemes megvizsgálni például Warren Buffett életvitelét. Fiatal korától kezdve igen takarékosan bánt a pénzzel, és 26 éves korában már bele tudott vágni az első befektetésébe. Végrendeletében úgy rendelkezett, hogy nem gyermekei öröklik a vagyonát, pénzének legnagyobb részét jótékony célra fordítja a világ harmadik leggazdagabb embere, csak annyit hagy a családjára, amennyi feltétlenül szükséges nekik, a gyermekei például az egyetemi éveik befejezéséig kapnak csak juttatást. Utána nekik is a saját lábukra kell állni, és takarékoskodni.

3. Előrelátás


Látták az internet jövőjét

A legtöbb milliárdosnak határozott elképzelése van arról, milyen lesz a világ a jövőben, és hogyan lehetne ebből a látomásból pénzt kovácsolni. Sergey Brin és Larry Page, az idei Forbes listája a 24. helyen álló milliárdosai, a Google alapítói például látták, hogy az internet eszköz lesz az információk áramlására az emberek felé, először egy gyors és megbízható keresőmotorral kezdték megvalósítani ezt az álmot.

4. Kockázatvállalás

Az előbbiből következik, hogy a legtöbb milliárdos erős hitet érez azzal kapcsolatban, ami be fog következni, így aztán a kockázat ellenére - természetesen annak állandó mérlegelése mellett -, vakmerően fekteti be a pénzét.  Itt lehet említeni a diploma nélküli milliárdosokat, akik otthagyták az iskolát, amikor látták a lehetőséget a meggazdagodásra, de jó példa Soros György is, aki a font árfolyamának rögzítését figyelve tudta, hogy a Bank of England nem lesz képes tartani az árfolyamot. 1992. szeptember 16-án, az ún. feketeszerdán Soros György csaknem egymilliárd dollárt, 223 milliárd forintot keresett shortolással, tulajdonképpen azzal, hogy tudta, mi fog bekövetkezni.

5. Türelem


Tudott várni

A milliárdosok nemcsak cselekednek, amikor kell, hanem tudnak várni is, ha cselekvésre éppen nincs szükség. Az Amazon.comot 1994-ben alapította Jeff Bezos, a vállalat viszont hét éven keresztül egyáltalán nem termelt profitot. 2001-ben, nem sokkal a dotkomlufi kipukkadása után a cég elkezdett növekedni. Akkor senki nem értette, hogy egy online business modell hogyan lehet sikeres, Bezos azonban tudta, mi fog történni. És volt türelme kivárni azt a pillanatot, amikor lépnie kell.

A hatalmas vagyon megszerzésének ezen összetevői mindenki számára elérhetőek, nem kerülnek semmibe, mégis igen hasznosak lehetnek az élet egyéb területén is.

 Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrósio, brazil szupermodell 1981 április 11-én született Erechimben, Rio Grande do Sul tartományban.
Lexus kontra BMW - Mire indulnak be az amerikaiak?
Nyerő szériába került a BMW az amerikai luxusautók piacán. A német vállalat kilenc év után először vette át a vezetést a Lexustól.
Jóga nagyi 83 évesen is hajlékony
"Felejtsd el a korodat!" - mondja az ausztrál "szupernagyi",
Divatfüggők lóháton
Néhány évtizeddel ezelőtt még nem az volt a legfontosabb a magyarországi lovassport résztvevőinek,
David Beckham címlapon
Az immáron 37 éves, ám a korával és a néhány ráncával együtt is rendkívül sármos focista,
Kávéfogyasztással megelőzhető a cukorbetegség
Újabb pozitív hatás derült ki a kávéról: egy friss ausztrál tanulmány szerint jelentősen csökkenti
Ha átszalad előttünk egy fekete macska...
A különböző babonák nem tudáson és logikán alapszanak, mégis nagyon sokan hisznek bennük.
2010-es labdarúgó-világbajnokság falfestményei
Az egyik legfontosabb esemény az idén nyáron, a 2010 FIFA World Cup.
Candice Swanepoel bikinis fotói
Candice Swanepoel(született 1988.október 20-án) dél-afrikai topmodell,
Tabu téma: Az önkielégítés Vol.1. 18+
Ez olyan izé téma. Senki sem beszél arról, hogyan kell saját magunkat orgazmushoz juttatni,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.