Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Szeptember 24. Hétfő, Gellért, Mercédesz
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Divatfüggők lóháton

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem az volt a legfontosabb a magyarországi lovassport résztvevőinek, hogy sikkesen jelenjenek meg egy-egy edzésen, hiszen a kínálat sem tengett túl, illetve az anyagi lehetőségek is korlátozottak voltak. Mostanában azonban nagyon is követik a divatot, sőt, vannak lovasok, akik a paripájuk szettjét is a sajátjukhoz válogatják.

Csodálatos órákat élhet át, aki egyszer lovagolni kezd, igaz, arra is fel kell készülnie, hogy ez a fajta szórakozás vinni fogja a pénzt.

Hozzáértők és a lovassportot gyakorlók szerint ezen a területen is fontos a divat, de a módi nem mehet a biztonság rovására. Az igazán jól megkomponált lovas öltözékek szükség esetén védelmet nyújtanak, és előnyös szemszögből hangsúlyozzák viselőik testi adottságait.

"A védelem és a kényelem mellett napjaikra egyre fontosabbá válik a divat követése is, tehát a legtöbb lovas számára nem mindegy, hogy milyen öltözékben megy ki a pályára. Ez az állítás mind a hobbilovasokra, mind a profikra is jellemző" - mondja Róza Hajnalka, a Horze Lovasáruház egyik munkatársa. Megkértük, mutassa be nekünk azokat a kellékeket, amiket feltétlenül be kell szereznie egy kezdő lovasnak.   

horze.hu
Természetbarát sportnak számít


Nadrág

Mostanában az úgynevezett "telibőrös" lovas nadrág dívik, amely fenéktől bokáig bőrből készült. A régebbi, valódi bőrből készült nadrágokkal szemben ennek az az előnye, hogy mosógépben is tisztítható, sőt, kezelni sem kell különféle anyagokkal. Itt is fontos a divat követése, hiszen lehet a mostanság "menő" csípő fazont is kapni, viszont megnyugtató a tudat, hogy ennek a darabnak a hátsó részét kissé "megemelték", hogy a módit követő lovasnak ne lógjon ki a hátsója az ügetés közben.

A színek változatosak, hiszen van bordó, kék, lila, sőt még kockás mintázatú pantalló is. A telibőrös nadrág ára húszezer forint körül mozog.

Kabát

Az a legjobb, ha levehető ujjú felöltőt szerez be a lovas. A napjainkban az üzletekbe kerülő teflonos anyagú dzsekik már légáteresztők és vízállók, miközben melegítenek is. A sportosabb öltözetet kedvelők számára laza szabású felöltőt készítenek a gyártók, ám gondoltak az elegánsabb viselet hódolóira is. A kabát ára 16 ezer forint.

Védőmellény

Karcsúsított a "menő". Ezt a darabot kevesen veszik első alkalmakra szívesen, pedig ajánlatos, különösen egy esésnél vagy horzsolásnál.

Cipő

Elől fűzős, hátul cipzáras, erősített gumitalppal, ami ideális a lovagláshoz. 22 ezer forintért kapható.

Lovagló csizma

Cipő helyett is hordható, mivel a melegben sem kellemetlen viselet. A hátul cipzáras a legideálisabb a lovas számára. Divatkövetőknek van katonai stílusú is. Feladata a láb helyes tartásának biztosítása a kengyelben, valamint az, hogy megvédje viselőjét a ló patáival szemben. Ára 42 ezer forint.


horze.hu
A csizmaválasztás a láb stabilitása miatt is fontos

Lovaglókesztyű

A műbőrből készült a legjobb és legdivatosabb választás, mivel ez a fajta mosógépben szintén tisztítható. Ez a darab nem csupán arra jó, hogy télen melegben tartsa a kezünket, hanem arra is, hogy a szár ne dörzsölje ki.

Kobak

Ez a legfontosabb kiegészítő, amit egy lovas sem hagyhat el. Kezdőknek megfelel a hagyományos, bársonnyal borított változat is, de természetesen beszerezhető a profik kobakja is, amelyre kívánság szerint bármilyen színű szövetborítás kerülhet. Az árak 12-150 ezer forint között mozognak. Versenyeken a három ponton rögzített fejvédő viselése kötelező.  

Mindent összevetve tehát, egy kezdő felszerelése nagyjából százezer forint körül mozog.

Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Töltsük a napot aktívan, szórakozva
Délelőtt induljunk bevásárlókörútra, délben ebédeljünk bőségesen, élvezettel, délután hódoljunk a sportnak, az este pedig legyen a szórakozásé.
Bemutatkozik a Biotech Sport, Élet, Egészség Központ
Biotech Fitness Shop Szombathely
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Miu Miu farmer-kollekció

Farmerből minden, amit csak el tudunk képzelni:

Fül- és testgyertya - tisztít és gyógyít
A dél-amerikai indiánok "találmányának" napjainkban is hasznát vehetjük
Öl is, gyógyít is - mi az?
Egészségesebbek leszünk, ha sólámpát tartunk a szobánkban, az étkezési sóval viszont ártunk szívünknek és szervezetünknek.
Celebrity Cyborgs
Photoshop
A 3 leghatékonyabb tavaszi tisztító zöldség
Szeretnéd megtisztítani szervezetedet, de nincs elég időd vagy pénzed, hogy félrevonulhass a világtól egy hosszabb léböjtkúrára?
Justin Price
Justin Price's Photos
Otthon pinkben és fehérben
Ebben a lenyűgöző, Párizs közelében épült, modern családi házban a tulajdonosok nemcsak a XXI. század formanyelvét alkalmazták
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.