Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2020. Június 02. Kedd, Kármen, Anita
   
RÓLUNK
DÍJAINK
DÍJAZOTTAK
TÁMOGATÓI SZINTEK
SAJTÓSZOBA
SZTÁRVILÁG
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
GASZTRONÓMIA
FASHION
FOTÓ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Karakó Lászlóval, a SQS 2001 Kft. ügyvezető igazgatójával

Interjú Szakmai Elit Év Embere 2018 díjasával, Karakó Lászlóval, a SQS 2001 Kft. ügyvezető igazgatójával.

Hány évesen indította első vállalkozását, és mi inspirálta rá?

Az autógyártásban szerzett nemzetközi tapasztalatok motiváltak arra, hogy 38 évesen, német minta alapján, megalapítsam a gyártási termékek ellenőrzésével foglalkozó céget. A minőség-ellenőrzés elengedhetetlen feltétele a precíz és minőségi gyártásnak.


Kérem, mutassa be a SQS Kft.-t! Beszélne a vállalkozás főbb szolgáltatásairól és referenciákról?

A vállalat az autóiparban az autógyártók és beszállítóik, továbbá az elektronikai termékgyártók számára nyújt minőségügyi szolgáltatást, elsősorban megfelelőség-vizsgálaton alapuló ellenőrzést és utómunkálást. A vállalat főbb szolgáltatásai A vállalat elsősorban az ún. „Control & Rework”, azaz „Ellenőrzés és Utómunka” tevékenységet végzi, ezen belül a főbb szolgáltatásai az alábbiak: Autóipari és elektronikai alkatrészek minőségellenőrzése - vizuális ellenőrzés; - nagyítós, mikroszkópos megfelelőség vizsgálat; - műszeres mérések; - öntvények vizsgálata és elemzése. Speciális utómunka - sorjátlanítás; - hegesztés; - felületkezelés. A beszállítói képviselet szolgáltatásunk az alábbi tevékenységeket foglalja magában: - A beszállítótól beérkező áru folyamatos ellenőrzése, jelentések készítése. - Nem megfelelőség észlelése esetén kapcsolatfelvétel a vevő minőségügyi vezetésével és a beszállító kapcsolattartójával. - Nem megfelelőség észlelése esetén az alkatrészekről fényképek és dokumentáció készítése, küldése a beszállító kapcsolattartójának. - A vevő minőségügyi vezetésének jóváhagyásával válogatási akció kezdeményezése. Az előforduló alkatrész hibák okának elemzése. Mérnöki tanácsadás - Csarnok és layouthoz kapcsolódó tevékenységek -Termék és gyártósor transzfer -Projektvezetés -Karbantartás. Saját fejlesztésű vállalat irányítás rendszerünk a partnereink igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújt. Eddig több mint ezer különböző beszállítóval voltunk kapcsolatban, és nagy autógyártó cégeknél voltunk és vagyunk jelen; Audi, GM, Mercedes, Ford, és a beszállítóik.


A siker egyik fontos titka, hogy csapatra van szükség! Mi kell ahhoz, hogy valaki a SQS Kft. csapatának tagja lehessen?

Minőség iránti vágy, minőség iránti elkötelezettség. A fogalom szoros kapcsolatban van a belső minőség követelmény, vagy tudat fogalmával, amit a köznapi értelemben sokszor az igényesség szinonimájaként is használunk. A fejlesztés emberállomány bővítését is jelenti. A felkészült HR részleg folyamatos hirdetésekkel, a piac figyelésével tudja megoldani a gyors és hatékony munkaerő felvételt.


Mi a gyors és sikeres munkaerő-felvétel titka? Hogyan zajlik a minőségtanúsítás folyamata az üzleti partnerekkel?

Amikor a termék előállítása során problémák merülnek fel, vagy a raktárkészleten veszik észre a nem megfelelőséget, akkor kérnek fel bennünket a minőség ellenőrzésre.


Hogyan néz ki egy munkanapja? Mennyi ideje marad önmagára, a családjára?

Reggeli megbeszélés a munkatársakkal, napi teendők koordinálása. A folyamatos piaci kihívások kísérete, üzemi látogatások, tervek készítése majd azok nyomon követése, új üzleti lehetőségek felkutatása, tárgyalásokon való részvétel.


Van-e hobbija, hogyan tölti a szabadidejét?

Mivel a hét vége általában szabad, akkor tudok teljesen kikapcsolódni és élvezni a család együttlétét. A család aktívan részt vesz a vállalkozásban, ezért megvan a motiváció, még nehéz időszakokban is. Hobbim a fényképészet, íjászat, kellemes időtöltés, zene hallgatás mellett-klasszikus,pop,rock;olvasás.

Mit gondol, milyen tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valakiből igazi vezető váljon?

Az alázat és a kitartás nagyon fontos egy vezető számára. Aki felismeri a kihívást, és innovatív módon választ ad rá. Létfontosságú a hit, hinni abban, hogy a csapatával eredményes lesz. Ezért egyrészt fontos, hogy a jó vezető képes legyen arra, hogy a célok elérése érdekében létrehozza a szükséges céges struktúrát (közösséget), mely támogatja a munkatársak hatékony teljesítményét. A kudarcok elviseléséhez, és az ismételt talpra álláshoz szükséges, hogy a vezető felismerje és elfogadja ezt a sajátosságot. Minden cég életében ez egy visszatérő téma .Azok a vállalatok lesznek sikeresek, melyek elfogadják, hogy nem szégyen hibázni, és a sikertelen próbálkozást nem véglegesnek élik meg, hanem csak lépcsőfoknak látják a végső cél elérése érdekében. Ez pedig néha nagyon nehéz. Hit, kitartás, alázat!


Van határozott véleménye a siker fogalmáról?

Nekem a siker azt jelenti, hogy elértem a kitűzött célt. Azt az utat jelenti, melyen végig mentem,
anélkül ,hogy elbátortalanított volna bármi vagy bárki.

Büszkék arra, hogy eredményeik alapján a SQS Kft. hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező tanácsadó céggé válhatott?

A munkatársaim nevében mondhatom, hogy kellő és tisztelet teljes büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nemzetközi szinten szerezhettünk tapasztalatokat.

Milyen tervekkel vágnak neki a következő évnek?

Terveinkben szerepel a folyamatos fejlesztés, bővítés, innovatív dolgok bevezetése és a piaci részesedés növelése.

Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Jordan Carver legújabb fotói
Vegyünk egy pillantást Jordan Carver legújabb képeire.
Interjú Sebestyén Gáborral, a Szombathelyi Haladás Fan törzsszurkolójával
Interjú Sebestyén Gáborral, a Citistar Selencion díjas  Haladás Fan törzsszurkolóval
Interjú Horváth Zoltánnal, a Nyugat Rádió ügyvezető igazgatójával
Citistar Selencion - Média a Társadalomért díjazottja
David Finnegan
David Finnegan és a csapata 6 Sense  széles körű tapasztalattal, vizuálisan hatásos életmód képeket készít.
Timea Majorova többszörös világbajnok fitneszmodell
A Citistar-t az a megtiszteltetés érte,
Interjú Domján Diana modellel
Interjú Domján Diana modellel.
Interjú Nagy Amarilla aerobikoktatóval és személyi edzővel

Exkluzív interjú

Bruce Brandon Photography
Ragyogásfényképészetre specializálódott,
Citistar Selencion 2010
Citistar Selencion 2010 díjazottak
Interjú Horacsek Ági sminkmesterrel

Exkluzív interjú

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.