Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Augusztus 18. Szombat, Ilona
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Újabb érv a halfogyasztás mellett

Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés kockázata.

Kínában, Indiában, Kubában, a Dominikai Köztársaságban, Mexikóban, Peruban és Venezuelában kérdeztek ki összesen 14.960, 65 év fölötti embert étkezési szokásaikról. A demencia (elbutulás) jelenléte 19%-kal valószínűbb volt a halat legritkábban vagy soha nem fogyasztó emberek körében, mint azok között, akik akár minden nap ettek halat. Brit szakemberek az American Journal of Clinical Nutrition c. szaklap augusztusi számában tették közzé megállapodásaikat. A felmérés egyszeri kikérdezésen alapult, ok-okozati összefüggést, hátteret nem vizsgált - hangsúlyozta az Emiliano Albanese által vezetett kutatócsoport, amelynek tagjai a londoni King,s College munkatársai voltak.


"További érdemi bizonyítékokra van szükség" - írták tanulmányukban, hozzátéve, hogy a felmérésben részt vett emberek követéses vizsgálatát tervezik annak megállapítására, hogyan hat az agyműködésre a gyakori halfogyasztás.

 A kutatók úgy vélik: amennyiben a hal védőhatással bír az öregedő agyra, az előny az omega-3 zsírsavból származhat, amely bőséggel található olyan halakban, mint a lazac, makréla vagy a tonhal. Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy az omega-3 zsírsavaknak vannak olyan tulajdonságaik, amelyek távol tarthatják az elbutulást: védik az idegsejteket, csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni az úgynevezett amiloid fehérjék összetapadását.

Az utóbbi az Alzheimer-kóros páciensek agyában megfigyelt jelenség. A kutatók elemzésük során figyelembe vettek egyéb, az étkezésen kívüli tényezőket is, például a résztvevők bevételét, iskolázottságát, életmódját, estleges dohányzását. Kiderült, hogy ezek a szociális-gazdasági változók nem magyarázzák meg teljesen a leépülésben tapasztalt eltéréseket.

Központi adminiszrátor (hirado)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Claudine Keane új fehérnemű kampánya
Lenyűgöző ... Claudine Keane  az új fehérnemű kampánya
Kutyadivat halloweenre
Kutya modell a legújabb Halloween stílusban.
A világ legszexisebb bárjai
A világ legszexisebb bárjai
Kaviár
Az emberiség már az ősidőkben észrevette - és kihasználta -, hogy a különböző halfajták nőstényei ikrákat
Visszatér a hatvanas évek férfi frizuradivatja
Újra a hosszabb haj lesz a frizuradivat a férfiak számára,
Folyadékbevitel fontossága
Kevesen tudják, hogy az egészséges életvitelhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel.
Itt a tavasz! Hozd ki magadból a legtöbbet!
Nyakunkon a tavasz:
20 trendi farmer tavaszra - A kedvenc darabok
A farmerdivat valósággal kényezteti a nőket.
Ajándékozás az üzleti életben
Az üzleti ajándék olyan figyelmességből adott dolog, amely kifejezi a két cég közötti üzleti barátságot
Interjú Balla Viviennel, egy kiváló fiatal magyar divatfotóssal.
Exkluzív interjú
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.