Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Szeptember 23. Vasárnap, Tekla
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

9 trükk a zsebünk ellen

Nem árt azonban tisztában lenni az éppen divatos csalási módszerekkel sem. Olykor tájékozott emberek is egészen egyszerűnek tűnő csalások áldozataivá válnak.

Életjáradék, tuti befektetés

gazi nagystílű csalók szokása, hogy rettentően kedvező pénzügyi lehetőséget ajánlanak, csak éppen némi kezdőköltséggel. Sok súlyos bűncselekményt követtek el így. Ismert színészeknek, tudósoknak adták be, hogy ők lesznek a nemzet színészei, havi 500 ezer forint életjáradék jár nekik életük végéig, csak ehhez nyitni kell egy devizaszámlát, amire 800 ezer forintot el kell helyezni. A jó hír hozója fel is ajánlja a segítségét, de aztán eltűnik, bízva abban, hogy az átvert nagyember szégyelli magát, nem veri nagy dobra a balekségét.
Ne akadjunk a csakók horgára! grafika: Rédley Tamás

Mindig legyünk gyanakvóak az ilyen jellegű ajánlatoknál, például ha éppen a világ legjobb külföldi állását kínálják, de a papírok, vagy a felkészítő képzés 60 ezer forint előzetes befizetést igényelnek. Nagyon sokan építenek az emberi hiúságra, kapzsiságra és visznek el pénzt azoktól, akik becsaphatók.

Nigériai csalás

Rettentően primitív trükk, de mégis vannak minden évben magyar áldozatok is. Levelet kapunk egy teljesen ismeretlen afrikai címről. Valamelyik fekete-afrikai ország volt olajminisztere rettentő sok pénzt lopott ki az országból.

Szüksége van egy segítségre, akit majd mesésen honorál, de az illető támogassa miniszterünk eljutását Svájcba, mert ott van a pénz, vagy éppen segítsen feloldani a zárolt számlát, 30 ezer euró kell ehhez, vagy így, vagy ehhez hasonló elemekkel építkezik a mese. Pocsék magyarsággal vagy pocsék angollal jönnek az átlátszó szövegek, a lényeg, ne mi legyünk az újabb balekok.

Taxis trükkök

Magyarországon ugyan a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy amennyiben nem egy ismert taxitársaságtól rendel autót, hanem csak találomra beül valamelyik pályaudvaron vagy az utcán egy „mezítlábas” autóba, akkor csúnyán pórul járhat.

Kerülőút, rettenetes kilométerdíj következhet, illetve sajnos akár durvább lehúzási módszerek is. Sajnálatosan még a nagy taxis cégeknél is előfordulnak „kárfizetési” trükkök. Mintha az utas hibájából tört volna le egy fogantyú, vagy amikor jókedvű társaság utazik, a már kiszállt haver összepiszkolta az ülést, vagy a nyitott üveggel utazó utas kilötykölte az italt (a sofőr ilyenkor valóban veszi a fáradságot és vizet spriccel a jobb egyre), tízezer lesz a takarítás. A taxis ugyan fenyegetően tud fellépni, de nem valószínű, hogy valóban hívja a társait, vagy nem enged el ilyen kitalált jogcímű fizetések nélkül, mert tudja, hogy ez esetben súlyos bűncselekményt valósit meg.

Ne hagyjuk a gyors és konfliktusmentes elintézés miatt lehúzni magunkat egy tízesre, húszasra.

Baleklisták

Konkrét anyagi kár ugyan nem ér bennünket, ha felkerülünk egy baleklistára, de bizony vannak, akik sokat fizetnek azért, hogy a hiszékeny emberek adatait összeszedjék, mert azokra később majd jól rá lehet sózni valamit.

Több olyan spamsorozat van, ahol valóban nem kell fizetnünk, mégis kapunk egy szerencseszámot, vagy valami hasonló baromságot. Ha kérjük a számot, akkor e-mail címünk bekerül a potenciális balekok széles karimájú kalapjába. Hasonlóak a nagy egész oldalas sajtóhirdetések, amikor valami csodaguru teljesen ingyen jósol nekünk. Tényleg ez történik, csak éppen volt egy apró betűs kitétel a hirdetésen, a levél visszaküldésével hozzájárulunk adataink kereskedelmi célú felhasználásához.

Megjön a csodaszám, vagy a jóslat, majd jönnek az ajánlatok is a 27-tagú késkészletről, vagy a 40 csodaedényről, 20 ajándékedénnyel. Még ez sem probléma, de a vásárlásoknál majd tudjuk kezelni, hogy mire is van tényleg szükségünk.

Netes adatrögzítés

Soha, semelyik bank nem kéri e-mailben a netbanking azonosítónkat és jelszavunkat. Ennyi az egész, nem kell az ilyen levelekre válaszolni. A módszer elnevezése phishing, azaz adathalászat: aki megadja személyes azonosítóit, könnyen azt tapasztalhatja, hogy pénzt utalnak el a számlájáról.

Étlapon kívül

Az előzőknél jóval kisebb horderejű trükk, de a fejlett nyugati országokban is alkalmazzák, könnyen találkozhatunk vele, nincsen benne semmi jogellenes. Gyönyörű étlap, mesés ételek, elérhető áron.

A pincér előáll egy további ajánlattal, csak ma friss rák érkezett Norvégiából. Ha valaki rákérdez az árra, kap egy döbbenetesen nagy összeget, a pincér nem csapja be, ám sokan nem kérdeznek rá. A kellően nyálképzően elmesélt ajánlat azután a számlánál lesz meglepő, az ára nem a többi főétel 2-3000 forintos szintje lesz, hanem esetleg 7000 forint.

Italmeghívás

Leginkább Magyarországra jellemző, de külföldön sem ismeretlen bizonyos bárokban, éjszakai szórakozóhelyeken az italmeghívást kiprovokáló barátságos hivatásosok jelenléte. A beszélgetést kezdeményező, olykor nem is feltűnően kiprovokáló (jellemzően) lányvendég, csak azt várja, hogy felmerüljön az italmeghívás.

Ha végre elhangzik a várva várt italos kérdés, akkor egy speciális pezsgő, vagy borpárlat lesz a rendelés, ami a többi ital eleve elszállt áraihoz képest is tud meglepetést okozni. A hazai példáknál maradva: vannak olyan ötödik kerületi helyek, ahol kapható 27, esetleg 55 ezer forintért is kétdecis ital. Ezt az összeget jobban is el lehet költeni.

Cipőpucolók

Egzotikus városokban, például Isztambulban feltűnő lehet, hogy mennyi cipőpucoló járkál mozgó készletével az utcán. Senki nem igényli a szolgáltatásukat, de jól felépített stratégiával igyekeznek csalni. Érdemes megfigyelni, a gyanútlan turisták orra előtt leejtenek egy cipőpucoló-kefét a készletből. A jó szándékú turista felveszi, visszaadja. Innentől begyorsulnak az események, a pucoló rettentő hálás, természetesen minden nyelven tud, nagyon barátságos.

Gratis-gratis – mondja, és kéretlenül, engedélyezés, rábólintás nélkül már el is kezdi pucolni a cipőnket. Itt még gond nélkül el lehet menni. Amúgy pucolja, pucolja, majd hirtelen szól, hogy zavarjuk a forgalmat, és betessékel egy közeli, csendesebb parkba. Itt előpattan még két pucoló, azok is szorgoskodnak, majd pofátlan összeget kérnek. Aki a gratis pucolást ajánlotta, talán már ott sincsen, de a többiek 50 euróra taksálják a háromperces, kéretlen munkájukat. Érdemes rendőrhöz fordulni, esetleg kisebb összeget átadni. A helyi hatóság nem komálja az országra rossz fényt vető csalást, ők is szeretnének vita nélkül túllenni a kockázatos csaláson.

Segítségkérés

Sajnos nem csak a cipőpucolók szeretik kifejezetten a jótevőiket átverni. A 170 forint hiányzik Szolnokig a vasúti jegyre – még csak egy fals dumával előadott kéregetés, bár elég zavaró, hogy amennyiben odaadod a kért összeget, a kéregető a következő embernek is – még a jelenlétedben – előadja a mesét. Súlyosabb csalás az a gyakorlat, amikor lerobbant autós kér segítséget. A segélykérő otthon hagyta a tárcáját, iratokkal, pénzzel.

Közösen megállapítjátok, hogy milyen alkatrész is kellene, majd jön a szöveg: „Adjon egy húszast, nagyon hálás vagyok, holnap átutalok 30-at.” A látszólag szimpatikus és segítségre szoruló szaki pontosan felírja a bankszámlaszámot, megadja a mobilszámát, ráadásul a valódit, ha helyben felhívod, tényleg csörög. Persze a szám nem vezet el az ember valódi kilétéhez, de ha nagyon erősködsz, még talán vissza is szerezhető az összeg. A csalás ugyanis alapvetően arra épít, hogy az emberek 90 százaléka belefárad abba, hogy húsz-harmincezer forintért üldözzön egy készséges, csak éppen soha nem fizető embert, előbb-utóbb a legtöbben lenyelik a békát.

Központi adminiszrátor (fn)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Kutya érdekességek
Tudta?
Egyszerű, mégis nagyszerű: Keira Knightley frizurái
A hollywoodi sztárok gyakrabban váltogatják a frizurájukat,
Migrén
Rendszeres fejfájása az emberek 20%-ának van.
A „hogyan utazz nővel autóban, ha ő vezet” tízparancsolata

Most térjünk vissza egy gondolat erejéig a legálisan „okos”, komoly vezetői tapasztalattal rendelkező fiúkra.

Esküvő méhruhában: mézes hetek...?
Méhruhában kelt egybe egy pár Kínában. Nem döglött méhek borították testüket, hanem elevenek, több ezer.
Robert Feenie kanadai szakács paellája
Világhírű szakács receptje
Alternative Hair Show 2010 London
Akkor most egy kicsit hagyjuk ott az ExCel Exhibition Centert és a Salon Internationalt,
Hol rontják el a lottónyertesek?
Érett személyiség szükségeltetik ahhoz, hogy egy lottónyertes átgondoltan, nyugodtan legyen képes rendelkezni
Golden Globes Awards 2013 - Hölgyek natúr színű ruhában

Végezetül a díjátadó legnépszerűbb színei,

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.