Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Szeptember 24. Hétfő, Gellért, Mercédesz
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Az ékszerpiac legújabb trendjei

Megnéztük, hogy idén milyen trendek meghatározók az ékszerdivatban, milyen különlegességeket ajánlanak a legnevesebb ékszerházak. Szemügyre vettük a klasszikus gyöngysortól kezdve egészen a csokoládéarannyal kombinált dizájnos gyűrűig a Magyarországon elérhető luxusékszer-palettát.

A világ legszebb ékszerei

A luxusra éhes közönség számára ideális hely a Baraka Ékszerház, ahol a világ 40 legnagyobb luxusékszer és -óra márkája közül lehet válogatni. Az itt dolgozó Kelemen Abigél ékszerészt faggattuk az idei trendekről, a legkülönlegesebb ékszerekről.

"2009-ben még mindig divatos a 18 karátos fehér arany fehér gyémánttal, tavasszal a rózsaszín köves ékszerek kedveltek, nyáron a virágmintás, színes ékeket szeretik a hölgyek. A rosé arany is felkapott, mert jól illik a bőr színéhez, kellemesebb az összhatás, mint például a sárga arannyal, és a divatvilágból a lila őrület is begyűrűzött az ékszeriparba" - mutatta be röviden az idei trendet a szakértő.

Baraka Ékszerház

Marco Valente éppen olyan jól ért a klasszikus vonalvezetéshez, mint az újszerű formákhoz, kompozíciókhoz. A divatékszerek királyának művei igen értékesek, mert kis darabszámmal dolgozik, így az egyes darabok presztízsértéke magas. Bátran használja a nemes anyagokat és színeket, nem riad vissza az extrém méretektől sem.

Virágos gyűrűje egyike a hatalmas ékszereinek. A dizájner még arra is figyelt, hogy a szirmok mozogjanak, fonákjuk is szépen kidolgozott, kerek egész az alkotás, konyak és fehér gyémánt csillog rajta, fehér korall színezi ekrüre a virágot. Ennek a nem hétköznapi ékszernek az ára közel négymillió forint.

Az olasz divatdiktátorok élénk fantáziájára remek példa a Calgaro. Bátor színhasználatának még a hölgyek ruhatára sem szabhat határt, hiszen a szivárvány minden színében elkészítik ékszereiket, és hogy ezek még fényesebbé és csillogóbbá váljanak, selyemszálakat csempésznek bele.

A divat másik fellegvára Párizs, itt székel a világhírű Boucheron ékszermárka is. A több anyag ötvözése, sárga, fehér, csokoládé és rosé arany Quatre kollekciójuk jelenleg a legkeresettebb, a Barakában 760 ezer forint körüli áron vásárolható meg.

"A több színű arany kombinációja azért is szerencsés, mert a már meglévő különböző árnyalatú arany ékszereinket összeköti, egységesebbé téve az összképet" - világított rá ennek az irányzatnak a praktikus oldalára Kelemen Abigél. A Boucheron ékszerek rajongói között vannak olyan világsztárok, mint Nicole Kidman, Penelope Cruz, de egykor Greta Garbo is az ő alkotásaikat viselte.

Az 1963 óta működő Lenti & Villasco a fehér gyémántban, geometrikus formákban lát fantáziát. Az ékszerház olyan apróságokra is ügyel, hogy a vékony láncok ne csípjék be a hajszálakat, ezért forgó szemeket iktatott be. A fehér gyémánt mellett a fekete gyémánt is kedvelt a férfi ékszerekben, a nőiben pedig egyre inkább divatos.

Stefan Hafner igazán újító, nála nincsenek unalmas ékszerek, egyik extrém megoldása, hogy a gyémántot fordítva foglalja be a gyűrűbe, izgalmasabbá téve annak felületét. Egy ilyen gyémántos, rubinos gyűrű 2,5 millió forint. A részletekre is ad, a láncai végét egy gyémánttal zárja.

Roberto Coin védjegye a rubin, amelyet azért rejt el minden egyes ékszerében - ott, ahol az a bőrrel érintkezik-, hogy az viselőjének szerencsét, egészséget és szerelmet hozzon. A babonán kívül a mesevilágban is hisz, egyik gyűrűje egész történetet mesél el, pillangóval, katicabogárral és hideg zománccal díszített apró fehér virágokkal.

Királyokhoz illő ruhát is sző, méghozzá aranyból, amelyhez szintén aranyszálakból kreált kistáska dukál. Ékszerkölteményeibe már beleszeretett Liz Hurley, Naomi Campbell és Sharone Stone is.

A nyár az esküvők ideje, ezért ne feledkezzünk el a karikagyűrűk első számú mesteréről, Furrer Jacot-ról sem. Ezek a svájci ékszerek különlegesek, finomak, elegánsak, méltók ahhoz, hogy örökre szóló darabok legyenek.

Időtlen egyediség

Az egyedi ékszerek iránt egyre nagyobb az igény, ez a trend éppen úgy megfigyelhető Magyarországon, mint bárhol a világon. A tömegékszerekre egyre többen unnak rá, az emberek valami személyeset keresnek. Ennek köszönhető, hogy az olcsó ár nem az első és legfontosabb szempont, a minőségre helyeződött át a hangsúly.

Varga Design
A Varga Design új Tavirózsa kollekciójának arany nyakéke

Úgy tűnik, hogy az ékszerészek közt húsz éven át zajló árversenynek vége szakad, a színvonalas alkotások értékét a nemes alapanyagok és a művészi érték együtt határozzák meg.

"Az ékszerkészítés ugyanolyan művészet, mint a képzőművészet más ága, mindössze annyiban különbözik azoktól, hogy a felhasznált alapanyag önmagában is értékes, nem úgy, mint egy darab vászon vagy egy szikla" - tartja Varga Miklós ötvösművész, a Varga Design alapítója. Ha nem megrendelésre, konkrét elképzelések alapján készül a mű, akkor Varga úr szerint az ékszer keresi a gazdáját, meg kell találnia azt, akinek a testére és lelkére szabták.

"Az ékszer gondolatot és érzést hordoz, képet ad rólunk, arról árulkodik, hogy milyenek is vagyunk" - tette hozzá a híres magyar ötvösművész. Éppen ezért vannak nagy becsben a személyre szabott alkotások. Ilyenkor többszöri konzultáció és jó néhány vázlat után születik meg a nagy mű. Régi családi ékszerek átalakítására is van mód, ha valaki arra vágyik, hogy a nagymamától örökölt gyűrűt picit "modernebbre szabják", az ő egyéniségéhez illesszék, vagy egyszerűen csak használhatóvá tegyék.

És ha olyan ékszert szeretnénk, amely biztosan nem jön velünk szembe az utcán, érdemes olyan ékszerészt választanunk, akinek kifinomult és kiforrott stílusa van. A Varga Design alkotásait biztosan semmi mással nem keverjük össze, hiszen védjegyének számít a hálós technika, amely szabadalommal védett módszer.

Varga Design
A cég védjegye a hálós technika

"Mindent a természettől tanulunk, e szerint az életfilozófia szerint járom az utamat immáron negyven éve" - mesélte Varga Miklós. Körbenéz a kertjében, és a szebbnél szebb növények láttán ihletet kap. Kollekcióiban természetből vett motívumokkal, például rózsával vagy ginkgóval találkozhatunk.

A hagyományos kézműves manufaktúraként működő Varga Design tervezői olykor megelőzik saját korukat, mint például a rózsamotívummal díszített ékszereikkel, hiszen ez a minta 2-3 éve jött divatba, ők viszont 15 éve dolgoznak vele, töretlen sikerrel. Innen is látszik, hogy törzsközönségük jó ízlésükben bíznak, nem az aktuális divat miatt hordanak rózsás gyűrűt vagy nyakéket.

A divatirányzatokat figyelmen kívül hagyni lehet, hogy merész dolog, de működik: ha egy ékszerész mindig új utakat keres, újféle anyagokat próbál ki, kísérletezik, úgy válik egyedivé. Varga Miklós most a fát és a zománcot szeretné ötvözni a nemesfémekkel, és az ékszereken kívül tollakat is tervez, míves övcsatokat is készít. Legújabb kollekciójában, a "Tavirózsában" egy klasszikus kombinációval élt - 18 karátos arannyal és gyémánttal -, ám az újszerű megfogalmazás miatt mégis rendhagyó a mű.

A belvárosi üzletben minden egyes vitrinben saját áru sorakozik, jól látszik, hogy ötletből sosincs hiány. Anyagtól és dizájntól függően 2 ezertől egészen 20 millió forintig vannak itt ékszerek. Varga Miklós szerint a minőség egyenlő a luxussal, és nem az ár határozza meg az ékszer értékét, hanem az, hogy mit jelent viselőjének.

Ha klasszikus ékszer, akkor gyöngysor

A fehér gyöngysor a fekete koktélruhához örök klasszikus, sosem megy ki a divatból. A gyöngy a természet alkotta remekmű, magában is gyönyörű, más nemes anyagokkal kombinálva pedig fenséges.

Ez az, ami a felső tízezer számára vonzóvá teszi az ékszert, a Schoeffel gyöngyékszerek pedig ezért olyan keresettek és híresek elit körökben. A német Schoeffel Ház 1921 óta a legmagasabb minőség képviselője a gyöngyszakmában, a világcég a magyar piacon 20 éve van jelen. Egy belvárosi exkluzív szalonban, további luxusmárkák szomszédságában  képviselteti magát.

"Üzletünkben órákat lehet eltölteni próbálgatással, válogatással, mert a kínálat széles, és egyre csak bővül, most például a Schoeffel órakollekcióval" - tudtuk meg Kikillai Renátától, a Schoeffel Palace üzletvezetőjétől. Az órakollekció a klasszikus vonalakat követi, ugyanakkor megjelennek rajta az aktuális divatjegyek is. Egyes modellek számlapját egy sósvízi gyöngyszem díszíti, ezért világkülönlegességnek számít.

Schoeffel
Le Printemps család - színes zafírokkal és édesvízi gyöngyszemmel

Az ékszerház gyöngyékszerei natúr színű, tenyészett gyöngyökből állnak, a kollekciókat neves dizájnerek álmodják meg. A mostani sláger az amorf, barokk gyöngyös ékszerek és gyöngysorok. Nagy divat mostanában a 60 centiméteresnél hosszabb fehér gyöngysor.

"A gyöngyök színvilága finom, egészen pasztell árnyalatú: rózsaszín, barack, halványlila, a hagyományos fehér állandó" - mondta Kikillai Renáta. "És aki a luxusban is a legexkluzívabb ajánlatot keresi, nekik ajánljuk a limitált példányszámú couture kollekciót változatos fazonokkal, a gyöngy mellett zafírral, gyémánttal, 18 karátos arannyal" - tette hozzá az üzletvezető. Az ékszerház egy modelljére több variáns is létezik, vagyis a gyöngyök színén lehet változtatni - ezt a gyöngyök fajtái teszik lehetővé -, ha valakinek erre van igénye.

A Schoeffel Palace-ban a gyöngyékszerek árusítói mellett jól megfér egy híres olasz márka, a Favero is. Az ékszerház termékeinek ismertetőjele, hogy a 18 karátos vörös, fehér vagy sárga aranyat szinte teljesen bevonják a legtisztább gyémántokkal, a csillogás tehát garantált.

A közel negyven éves márka világhírnévre tett szert, és ma már a gyémánton kívül egyéb drágakövek is megcsillannak az ékszereken, például a zafír, a smaragd és az akvamarin. Az évente változó ékszerdivat idén a színes, méretesebb gyűrűket, medálokat részesíti előnyben, az olasz tervező figyelembe vette a trendet, és ennek megfelelően alkotott. A merészebb, kicsit feltűnőbb ékszereket kedvelők számára biztosan szimpatikusak lesznek ezek a művek.


Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
A Bermuda-háromszög rejtélye
Az Atlanti-óceánon, különös dolgok történnek.
Lexus kontra BMW - Mire indulnak be az amerikaiak?
Nyerő szériába került a BMW az amerikai luxusautók piacán. A német vállalat kilenc év után először vette át a vezetést a Lexustól.
Sexy 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Legszebb popsik 18+
Világszerte lányok és nők ezrei zsonglőrködtek és pózoltak egyszerre,
Szex: férfileckék
A férfiak elvárásai teljesen különböznek a nőkétől.
Kiegészítők a leggazdagabb magyar kutyáknak
Az állatkiegészítők kollekciója folyamatosan bővül, és egyre több neves divatmárka kapcsolódik be
Földönkívüli táj a Földön
Vajon hol látható a legbizarrabb táj a Földön?
Bruce Brandon Photography
Ragyogásfényképészetre specializálódott,
Porszívó és gázolaj - 5 bizarr vágykeltő módszer
Nemcsak házi sztriptízzel és internetes pornóval csigázhatjátok fel egymást.
Fiatalító táplálkozás

Szeretné minél tovább megőrizni fiatalságát, lassítani az öregedés folyamatát

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.