Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 15. Csütörtök, Albert, Lipót
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
Bemutatkozik Lökkös Árpád karosszérialakatos
Faragó István karosszérialakatos mester
Bemutatkozik Auto-Ferrum BT.
Bemutatkozik Lökkös Árpád - karosszérialakatos mester
Luxus autók
Teszt
Forma1
Autó márkák
Érdekességek
Tuning
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Titkokat árulnak el gazdáikról a luxusautók

Százszázalékos biztonsággal soha nem működhet a statisztika, az átlagot mégis jól le lehet írni számokkal. Nem kivétel ez alól a luxusautók vásárlóközönsége sem.

Statisztikával sok mindent meg lehet magyarázni, arra pedig tökéletesen alkalmasnak tartják, hogy átlagokat írjon le. Átlagos vásárlási szokásokat, ízléseket, trendeket vagy éppen magukat a vásárlókat.

Legyen szó élelmiszerről, szolgáltatásról vagy éppen autóról, bármelyik terület vásárlói leírhatók számokkal. Hány évesek, milyen anyagi helyzetben vannak, miféle iskolákat végeztek, a skála ugyan széles, de az átlag jól körülhatárolható.


A Porsche-vásárlók sikeresek az életben

Az autógyárak is gyakran készíttetnek olyan felméréseket, amelyek megmutatják, mégis kik vásárolják modelljeiket. Erre azért van szükség, hogy egyszerűbb legyen a fejlesztés, pontosabban tudják a tervezők, milyen igények merülhetnek fel a vásárlóközönségben.

Ezekből a felmérésekből a luxusmárkák sem maradhatnak ki, a Porsche-vásárlókkal kapcsolatban például a legjellemzőbb adat, hogy életükben nagyon sikeresek. A Honda-vevőknél fontos szempont a praktikum, míg egy friss vizsgálat szerint a Chevrolet-vevőknél a legmagasabb azok aránya, akik nem használják az internetet.

13 százaléka a Chevrolet-vásárlóknak nem használja a webet, miközben a Forbes remek hasonlata szerint a hondásoknál mindössze három százalék maradt a technológiai kőkorban. Emellett azt is tudni a Honda-ügyfelekről, hogy általában pragmatikus szemléletűek és jól képzettek: hetven százalékuknak van legalább főiskolai végzettsége, míg ugyanez az arány a Chevrolet esetében 35, a Fordnál 45 százalék.


Alapvetően négyféle Mini-vásárló van

"Elsősorban az autóinkba vetett bizalom és az általuk nyújtott megbízhatóság vezérli vásárlóinkat" - nyilatkozta Chris Naughton, a Honda szóvivője. "Jellemzően a nagyon funkcionális járművekről kevésbé alakul ki pozitív kép, mert a vásárlók nem is imidzsükért vették meg őket."

A képzettség és a számítógépes szokások mellett még számtalan dologról árulkodik a statisztika. Többek között az átlag életkorára, nemére, anyagi helyzetére, családi állapotára, de még politikai beállítottságára is lehet következtetni.

A nálunk prémium márkának számító Mininél például az a helyzet, hogy döntően kifinomultsága miatt vásárolják meg. Ráadásul nem is az igazán gazdagok, hanem a közepes anyagi helyzetben lévők. "Nincs viszont jellemző életkor, minden korosztály kedveli a Minit" - büszkélkedett az amerikai részleg szóvivője.

Szerinte tipikusan négyféle vásárlója van a Mininek: márkafanatikusok, akik a Mini múltját tartják nagyra, dizájnkedvelők, akik a Mini egyszerű elegenciáját értékelik. Aztán ott vannak a "szociális pillangók", akik a Mini-közösséghez szeretnének tartozni, illetve azok, akik az alacsony fogyasztást tartják vonzónak.


Nem használják az internetet a Chevrolet-vásárlók

Utóbbiak egy része egyenesen nagyobb modellekről váltott Minire, mert úgy érezték, ennyit tehetnek a környezetért.

Nehezebb kategorizálni a Rolls-Royce-vásárlókat, legalábbis azon felül, hogy kifejezetten gazdagok. "Ahogy az nyilvánvaló, a mi ügyfélkörünk nem nagyon tölt ki kérdőíveket" - árulta el Karen Vonder Rolls-Royce-szóvivő. "Ami mindannyiukban közös, hogy szenvedélyesen élnek és imádják a luxusautókat."

Rolls-Royce-tulajdonosok között királyi családok és zenészek is vannak, egyiküknek sem okoz azonban gondot egy 50 millió forintos autó megvásárlása.

Hasonló tehetősség mondható el a Bentley-vásárlókról is, nekik tipikusan ötmillió dollárjuk (900 millió forintjuk) pihen befektetési alapokban, vagy ennyi mozgatató tőkével rendelkeznek. A bentleysek viszont a konkurenciánál valamelyest kevésbé kívánják a feltűnést.


Majdnem egymilliárdjuk van a bentleyseknek

"A mi autóink nem olyan hivalkodóak, mint néhány versenytársunké" - így Stuart McCullough, a Bentley igazgatósági tagja. "Mi kifejezetten angolok vagyunk, ami visszafogottságot és stílust jelent vevőink számára."

McCullough szerint sokan alá is becsülik a Bentleyt, pedig szerinte jelen gazdasági helyzetben jobb egy "szürke Bentleyvel, mint egy hivalkodó, vörös Ferrarival" furikázni. "Nálunk a minőség a lényeg. Mégpedig azért, mert a gazdagok nagyon ügyelnek arra, hogy mások adott pillanatban mit gondolnak róluk és döntéseikről."

Központi adminiszrátor (deluxe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
12+1 megdöbbentő divatesemény az elmúlt évtizedből
Kokainbotrányok, táskák, divatirányzatok és ikonok születése.
Mit főzzek ma - Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet
Tökéletes harmónia - Nissan Murano
A Nissan Murano második generációja végre megérkezett hazánkba.
Indiai techno music - video
Indiai techno music - video
Megdöbbentő felfedezés!
Amerikai kutatók megállapították, hogy a strandolók bőréről vett vízminták 37 százaléka
Ahol tilos a szex „on the beach”
Törülközővel vagy napernyővel való helyfoglalás, monokinizés, csókolózás vagy éppen szeretkezés a homokban
Interjú Markács Rózsával, a Naturisták Magyarországi Szövetségének (NAMASZ) főtitkárával

Tervezett naturista programok 2010

10 tipikus hiba az első randin
A legjobb dolog a rémes randikkal kapcsolatban, hogy legalább lesz mit mesélni a csajoknak.
Nemzetközi sztárfodrászok mutatták be az új hajtrendeket
Csodálatos hajszínek, elképesztő hajformák és sztárfodrászok érkeztek
Az Alcatraz története
Minden idők leghírhedtebb börtöne a San Franciscói öbölben fekvő Alcatraz.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.