Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 20. Kedd, Jolán
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
CITISTAR SELENCION 2009 - 2010
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

5 pác grillezéshez

A kerti sütögetés jó lehetőség a kreatívkodásra. A grillezett hús lelke a pác, nélküle tapló szárazra sül és az íze sem az igazi. Íme öt pác grillezéshez.

Nagyban tart még a kerti grillpartik ideje, amikor kis szenes, vagy nagy és drága elektromos, esetleg épített szabadtéri sütők rácsán/kövén nagy tételben készülnek a finomabbnál finomabb húsok, zöldségek és gyümölcsök. Egy ilyen bulira a házigazdák mindig nagyon rákészülnek, a családi munkamegosztástól függ, hogy a férfi vagy a nő-e az, aki kezében tartja szálakat és irányítja a vásárlás, porciózás, darabolás, pácolás, sütés kivitelezését, de akármelyiké is a feladat, biztos, hogy remekül kiélheti a kreativitását.

Az ugyanis, hogy milyen fajta hús/zöldség kerüljön a parázs fölé, milyen pácban ázzon előtte és mennyi ideig, igazán jó móka annak, akit egy kicsit is érdekel főzés. A pácolás egyébként a grillezés egyik sarkalatos pontja, a húsokat muszáj egy kicsit előkészíteni mielőtt rácsra kerülnek, különben valószínűleg ehetetlenül száraz, rágós végeredményt könyvelhetünk el. A pác fontos feladata, hogy egy kicsit lazítson a rostok szerkezetén, ezáltal omlósabbá tegye a kész ételt, valamint azt is a különböző kencéktől reméljük, hogy ízesebbé, fűszeresebbé tegyék az ételt. Ezért a pácolásra szánjunk több órát, marhahús esetében több napot is, hogy a megfelelő kémiai folyamatok lejátszódhassanak a tökéletes eredmény érdekében.

Fontos tudni, hogy bármilyen pazarlásnak tűnik is, a pácot le kell törölni a húsról, mert megég, illetve a tűzbe csepegve kormol. Viszont jó hír, hogy sütés közben vékonyan kenegetni a maradék páccal kifejezetten hasznos. A kulcsszó az előző mondatban a "vékonyan" volt. Nézzünk öt különböző pácot, ami Borsamunkatárs fejéből pattant ki, de ő sajnos csak a sütőjében hasznosíthatja.

Joghurtos-barackos

Kicsit csajos ízvilágú ez a pác, amibe leginkább pulykát, vagy csirkemell filét érdemes pácolni. A sárgabarackot meghámozzuk, megtörjük és natúr joghurttal elkeverjük. Fűszere lehet a szerecsendió, fehérbors, esetleg egy kis szegfűszeg, de a curryport is kipróbálhatjuk. Ez a kombináció nagyon működik tepsiben is, de akkor ne töröljük le a pácréteget a húsról, hanem azzal együtt tegyük a forró sütőbe.









Sós-kapros-citromos

Leginkább halakhoz ajánljuk, amiket természetesen nem hagyunk napokig állni. Ez nem áztató pác, hanem félig száraz, bedörzsölésre alkalmas. Egy-két óra alatt remekül átjárja a halhúst. Olajos változata, só nélkül, fokhagymával nagyon népszerű tengerparti sütögetéseknél. A durvaszemű sóhoz annyi friss citromlét keverünk, hogy morzsalékos állaga legyen. Nagyon-nagyon finomra, majdnem krémesre vágott kaprot adunk hozzá. A halba masszírozzuk, egy-két óra múlva süthetjük.








Sörös-mézes

Leginkább disznóhúshoz, vagy csirkeszárnyhoz illik ez az ízkombináció, a sört és a mézet kettő-egy arányban keverve, kevés gyömbérrel, borssal és fokhagymával fűszerezve készítsük. A bátraknak mehet bele csili is. Ebbe a zaftba tunkoljuk bele a húsokat, fedjük le az edényt és akár egy egész napig hagyjuk állni.











Vega kajákra

A zöldségeket nem pácoljuk órákig, de nagyon jót tesz az ízüknek, ha sütés előtt közvetlenül átkenjük egy kis fűszeres olajjal a szeleteket. A jó minőségű olívaolajhoz keverhetünk zúzott fokhagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, de ha már tele a szandálunk a mediterrán ízvilággal, próbálkozzunk egy kis szójaszósszal, gyömbérrel, fokhagymával. Elég finom.










Vörösboros-fűszeres

Leginkább marhahúshoz illik, vörösborba tört borókabogyót (vagy kakukkfüvet), borsot, hagymakarikákat keverünk és a megmustározott húst ebbe áztatjuk úgy, hogy a lé teljesen ellepje. A jó hús három-négy napot is kibír a felszín alatt, nagyon finom omlós lesz a végén. Arra figyeljünk, hogy ne gagyi borból készüljön a pác, mert teljesen elronthatja a végeredményt.

Központi adminiszrátor (borsa)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Candice Swanepoel topmodell képei
Candice Swanepoel szupermodell szexis képei.
Újabb érv a halfogyasztás mellett
Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint
Titkokat árulnak el gazdáikról a luxusautók
Százszázalékos biztonsággal soha nem működhet a statisztika, az átlagot mégis jól le lehet írni számokkal.
Csak egy kis photoshop
Alekosz "alsót" a parlamentbe
Szemet gyönyörködtető desszertek az asztalokon
Szóval, ha ön tervez egy elegáns esküvőt, egy furcsa születésnapot, vagy egy elegáns eljegyzést,
Jövőre kapható lesz a repülő autó!
Megkapta az utolsó engedélyt is a Terrafugia nevű cég repülő autója, a Transition az Egyesült Államokban,
Mindennapi örömök
Bár egyre többet olvashatunk, hallhatunk a médiában a szexről,
5 nőtípus..
Aki tönkreteheti párkapcsolatodat
Császároknak is főzött a francia mesterszakács
Yves Thuriès szerint a szakácsművészetben nagyon kevés szabály van, ha ismerjük az alapokat.
Kő körmön nem marad?
A manikűrözés ma már külön művészetté nőtte ki magát.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.