Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 23. Kedd, Gyöngyi
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Másképp értelmezzük a férfi és a női szexualitás csúcsát

Közkeletű az elmélet, miszerint a férfiak húszas éveikben, a nők azonban jóval később lépnek szexuális életük legjobb időszakába. Ez azonban ebben a formában sztereotípia, ugyanis a férfiaknál a vágy tetőzését, a nőknél az orgazmusok gyakoriságát vesszük figyelembe. Aggodalomra tehát nincs ok: nem jön el az idős nőkből és fiatal férfiakból álló párok kora.

A szexuálisan túlfűtött, huszonéves srác mindent elsöprő találkozása az érett, negyvenes asszonnyal - amellett, hogy dobogós maszturbációs fantázia fiatal férfiaknál - rendkívül mély gyökerekkel bíró bölcsesség a közgondolkodásban. A "tapasztalatlan fiatal lány plusz őszülő halántékú, sokat látott pasas" kettőse népszerűbb ugyan, de a háttérben hasonló meggyőződés húzódik. A szexuális teljesítőképességről elmélkedve az emberek többsége úgy véli, hogy a férfiak jóval korábban, a húszas éveik elejére "érnek be", vagyis ekkorra kerülnek a szexualitásuk csúcsára. A nők ezzel szemben valamivel később, a harmincas éveikben kapaszkodnak fel ugyanide. Kérdés, hogy mi okozza ezeket a különbségeket - már ha léteznek egyáltalán.

A szexológia egyik úttörője, Alfred Kinsey egyenesen a házasságok tragédiájának nevezte az "érésbeli elcsúszást": "Az évek múlásával a nők egyre inkább felszabadulnak a gátlásaik alól, és megnövekszik az érdeklődésük a szexuális kapcsolatok iránt. Mindez akár az ötvenes-hatvanas éveikben is fennmarad. Addigra azonban a férfiak válaszkészsége számottevően csökkenhet. Különösen szembetűnő ez a feleséggel való szexuális együttlét területén - aki korábban még tiltakozott a közösülések gyakorisága ellen". Tegyük halkan hozzá, hogy a "tragédiát" tovább erősíti, hogy a "tudományosan összepasszoló" középkorú nők és pelyhedző állú fiúk viszonya még a 21. században sem igazán elfogadott (és itt nem csupán Mary Zsuzsi és a nála negyven évvel fiatalabb szerető, vagy Demi Moore és Ashton Kutcher médiahűhóira gondolunk).

Kettős mérce

A fiatalabb amerikai kutatógeneráció igyekezett fogást találni a sztereotípián, és persze Kinsey mesteren is. Kimutatták, hogy még azok is osztják a hanyatló férfiasságról és az élethosszig bontakozó női szexualitásról alkotott nézeteket, akik a saját erotikus aktivitásukat tekintve épphogy rácáfolnak a népszerű elgondolásokra. Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a nőkkel és a férfiakkal kapcsolatban hajlamosak vagyunk kettős mércét alkalmazni. A férfiaknál elsősorban a szexuális vágy és fantázia - és nem a teljesítmény vagy az élvezet - magas szintjéről beszélünk, amikor azt állítjuk, hogy a húszas éveikben érik el a csúcsot. "A főiskola időszaka valami furcsa, lila ködben telt - állítja a kutatás egyik résztvevője, egy 47 éves férfi. - Fogalmam sincs, hogy vizsgáztam le, hiszen egyfolytában a szexre gondoltam. A csajoktól az órákon, a tanárnőktől, de még az ötvenes főbérlőmtől is beindult a fantáziám. A valóságban persze közel sem szexeltem annyit, amennyit szerettem volna. Sőt, ha meggondolom, hogy volt olyan félév, amikor senki sem akadt horogra, azt is mondhatnám, hogy a feleségemmel aktívabb most a nemi életem, mint sráckoromban volt. Pedig talán akkor kellett volna igazán!"A nőknél ezzel szemben nem a vágy magas szintjét vagy a szexuális fantáziálás gyakoriságát, hanem az orgazmusra való készséget vesszük figyelembe. Felmérések szerint a tizenéves kor végére a fiúk 95 százaléka, a lányoknak viszont mintegy ötöde él csupán át orgazmust. A harmadik ikszen túl azonban a nők már több mint 90 százaléka számol be arról, hogy képes kielégülni akár az együttlét, akár az önkielégítés során. "Fiatalabb koromban képtelen voltam kikapcsolni az agyam szex közben - meséli egy 38 éves nő. - Még amikor egyedül voltam is, beugrott valamilyen zavaró, az erotikával abszolút össze nem illeszthető kép. Ahogy idősebb lettem, észrevétlenül foszlottak le rólam a gátlások. Már nem problémáztam azon, hogy mit szól a partnerem, ha narancsbőrös combot lát, ha teljesen átizzadok, vagy ha nem úgy nyögdécselek, ahogy egy pornószínésznő. A fegyelmezetlenségem teljesen felszabadított, és sokkal jobban élvezem a szexet, mint huszonévesen."

Oldottság kérdése

A valóságban - legalábbis a statisztikák szerint - 25 és 35 éves kor között a férfiak és nők közel azonos arányban szexelnek a partnereikkel (mindez a maszturbációra nem vonatkozik: a nők itt valóban később érnek, vagyis míg a férfiak húszéves koruk körül nyúlnak a leggyakrabban magukhoz, addig a saját testüket később felfedező nőknél harminc körül van a csúcs). A tartós párkapcsolatban élőknél ugyanakkor - nemtől függetlenül - egy idő után csökken a szerelmeskedések gyakorisága (ennek hátterében azonban nem feltétlenül a teljesítőképesség hiányát, hanem a megszokást: a rutin és a monotónia vágygyilkos munkáját ismerhetjük fel). Az eredményeket összefésülve úgy tűnik, hogy önmagában nem igaz az, hogy a nők az életkor előrehaladtával jobb teljesítményre lennének képesek az ágyban. Ami fejlődik, az a szex élvezetének képessége. Természetesen minél több örömet okoz valamilyen tevékenység, annál nagyobb elánnal vetjük bele magunkat a továbbiakban, és annál gyakrabban ábrándozunk róla akkor, amikor nincs lehetőségünk a gyakorlására. Mivel a szexre fokozottan igaz az "evés közben jön meg az étvágy" bölcsessége, kijelenthetjük, hogy minél oldottabbá válik egy nő, és minél többször képes elérni az orgazmust, annál inkább visszaidézi a történteket a fantáziájában - emiatt pedig erősebben fogja kívánni a következő szerelmeskedést is.Bár akadnak olyan elgondolások a középkorú nők könnyebb kielégülésével kapcsolatban, miszerint egyszerűen a férfiak válnak idővel ügyesebb szeretőkké, az okok után szimatolva magunk is a gátlások levetkőzésére voksolunk. Az önmaguk elfogadásában jeleskedő nők képessé válnak arra, hogy megértsék: a magas mércékhez igazodás helyett a tabuk félresöprése jóval nagyobb élvezetet nyújt. A felszabadult harmincasok egyszerre hasonlítani kezdenek a szexfantáziáiktól álomittas fiatal srácokra - ami azonban vajmi ritkán befolyásolja a tényleges párválasztást. Az evolúció sajnos elsősorban a gének továbbörökítésével és a lehetséges utódgondozások legjobbikának biztosításával törődik. Kutatások szerint a nőknek kevésbé tetszenek a tizenéves külsejű, fiatal, a gyerekekről gondoskodni képtelen srácok, a férfiak pedig - legyenek serdülők vagy aggastyánok - a termékenységük teljében lévő, 20 és 30 közötti nőket, és nem a felszabadult idősebbeket találják kívánatosnak. Bár a fiatalító eljárások időnként csodákra képesek, amíg a természetes szelekcióé a pálya, addig a Jesus Luz-Madonna pároshoz hasonlókkal viszonylag ritkán futunk még össze a Nagykörúton.

Központi adminiszrátor (noilapozo)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
A londoni Black Cab - a világ legjobb taxija
London "s fekete taxik első helyen végeztek minőségi felmérés szerint taxi szolgáltatásban.
Nem minden mozdulatunk jelent szexuális szándékot
A pasik jóval gyakrabban érzik úgy, hogy a velük bájcsevegő nőnek sem jár más az eszében,
9 trükk a zsebünk ellen
Nem árt azonban tisztában lenni az éppen divatos csalási módszerekkel sem.
Miu Miu farmer-kollekció

Farmerből minden, amit csak el tudunk képzelni:

Akt modell 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Madonna marad a D&G reklámarca
Pop érzés Madonna továbbra is  olasz tervező Dolce & Gabbana őszi / téli 2010-2011 reklámarca
Ha te hívod meg a pasit
Randitippek
David Finnegan
David Finnegan és a csapata 6 Sense  széles körű tapasztalattal, vizuálisan hatásos életmód képeket készít.
Hoppá! A horkolás egészséges?
Egy friss kutatás eredménye szerint a horkolás kifejezetten egészséges,
Szellemek és luxus a szállodában
Halloween idején a megszokottnál is nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ódon kastélyok,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.