Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2019. Január 16. Szerda, Gusztáv
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
SZAKMAI ELIT KARRIER PLUSZ
ÉRDEKESSÉGEK
GASZTRONÓMIA
FASHION
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
FOTÓ
MÉDIAAJÁNLAT

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Sápi Csaba borásszal

Interjú Sápi Csabával, a Sápi Tímea kézműves gyümölcsborok tulajdonosával, borászával.

Mikor és milyen indíttatásból kezdtél borászattal foglalkozni?  Hogyan indult el a Sápi pincészet?

Már kisfiú koromban kezdődött. Nagyszüleim Nyírbátoriak voltak és a nyarat mindig náluk töltöttem. A kertjük tele volt gyümölcsfákkal (alma, szilva, meggy, barack). Ezekből nagyapám borokat készített. Ez a szép hagyomány apáról- fiúra szállt. Nagy érdeklődéssel figyeltem, hogy mit csinál ezekből az ízletes gyümölcsökből. Szívesen segítettem is neki.

Miután már nagyszüleim nem éltek, akkor is folytattam, persze hobbi szinten. Családi és baráti körökben örömmel kínáltam boraimat. Innen is indult el a pincészet, ismerőseim arra ösztönöztek, hogy ezeket a finomságokat mutassam meg más embereknek is. Így hát neki is vágtam.


Filozófiád a kizárólag magas színvonalú borok készítése. Hogyan sikerült betörni a prémium borok piacára?

Így van, kizárólag szép és hibátlan gyümölcsökkel dolgozom. Hisz úgy lehet jó minőséget előállítani. Maximalista énemnek köszönhetően arra törekszem, hogy a legjobbat és annál is többet hozzak ki boraimból. Boraim olyanok, mint a gyermekeim, és arra törekszem, hogy büszke lehessek rájuk. Az emberek boldogok legyenek, hogy ilyen finom nedűt isznak.


A borkészítésnél milyen, csak rád jellemző sajátosságokat alkalmazol? Milyen élményt ígérsz annak, aki betér hozzád, hogy megkóstolja boraidat?

Boraim 100% gyümölcsből készülnek, aroma és színezékmentesek. Teljes íz élményt ígérek. Olyan mintha a színtiszta gyümölcsöt enné, inná az ember.


Melyik a kedvenc saját borod és miért?

Nehéz választani, hisz mindegyikben van valami különlegesség és szépség. Számomra talán az eper, ami legkedvesebb, nagyon szeretem a gyümölcsöt, illatát, ízét. Az első nyári gyümölcs. Ilyen a bor is, kellemesem elkápráztat illatával majd ízével és a leghidegebb napokon is elhozza a nyarat.


Boraid hol kerülnek értékesítésre a hazai és a külföldi piacon?

Boraink itthon éttermekben, szállodákban, illetve kisebb borkereskedésekben találhatók meg. Rendezvényeken és fesztiválokon veszünk részt Magyarországon és Európa szerte (London Winter Wonderland, Brüsszeli Magyar Napok).


Hogy néz ki Sápi Csaba egy napja?

Korán reggel kelek fel, 4-5 kor fent vagyok, elég hamar kidob az ágy. Folyton új ötleteken agyalok, illetve a meglévő dolgok tökéletesítésére törekszem. Egy kisebb reggeli és rohanok a pincébe, megnézem a borokat, melyiket lehet fejteni, szűrni, palackozni. Megnézem a raktárt, hogy mit kell rendelni, dugó, üveg vagy bármi más, ami a munkához kell. Próbálok e-mailekre válaszolni, megrendeléseket felvenni és kiszállítani, ez egészen estig tart általában. De nem mondható egyik napom sem átlagosnak. Hétvégenként rendezvényeken vagyok. Ha szüreti időszak van, akkor se éjszakám, se nappalom. De amíg bírja az ember, addig tiszta erővel és lendülettel csinálja ezt, mert szívből csinálom, így ez nem olyan fárasztó.


Hogy kapcsolódsz ki legszívesebben, mi a hobbid?

Hobbim a lovaglás. Nagyon kevés időm van rá, de teljes kikapcsolódás számomra. A lovak nagyon sok energiát adnak nekem. Lányom egy ideig versenyzett és jó magam is díjlovaglásban, ezért is található a címkén egy lófej. Mert ez a közös szenvedélyünk.

Kire vagy a legbüszkébb a családban?

Családban mindenkire nagyon büszke vagyok, hisz nélkülük ez a pincészet nem valósulhatott volna meg. Mindenki kiveszi a részét a munkából.


Ez tényleg egy családi vállalkozás. A borokat lányomról Sápi Tímeáról neveztem el. Timinek bor és pezsgőgyártó végzettsége van, illetve fél évet töltött ösztöndíjjal Burgundiában, egy kiemelkedő borászatnál. Timi is ezt a szép szakmát választotta és viszi tovább a családi hagyományt.


Számos díjat nyertetek már rangos belföldi és külföldi borversenyeken, megmérettetéseken. Melyek a legkiemelkedőbb szakmai eredményeitek?

Így van, nagyon sok eredményt értünk el borainkkal. A Prémium Hungaricum és a Magyar Kézműves Remek díjra nagyon büszke vagyok, illetve hogy a 2016-os év termékének is választották borainkat. Legnagyobb nemzetközi elismerésünket az amerikai Finger Lakes borversenyen kaptuk meg, ahol két ezüst és egy bronzérmet nyertünk.


Milyen távlati céljaid, terveid vannak a borászat területén?

Nagyon sok újdonság van, amit szeretnénk megvalósítani. Új termékek bevezetése a piacra, termékeinket szélesebb körben megismertetni a fogyasztókkal, kóstoló helység kialakítása, technológiai fejlesztések.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Citistar csapata!

Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Bruce Brandon Photography
Ragyogásfényképészetre specializálódott,
Interjú Pirner Almával, a 2006-2007-es sztriptíz VB győztesével
A nemzetközi Rúdtánc Sport Világszövetségnek magyarországi exkluzív licensz tulajdonosával beszélgettünk.
Interjú Sebestyén Gáborral, a Szombathelyi Haladás Fan törzsszurkolójával
Interjú Sebestyén Gáborral, a Citistar Selencion díjas  Haladás Fan törzsszurkolóval
Interjú Podmaniczky Jánossal, a balatonföldvári Podmaniczky pincészet borászával
Kiváló magyar borász
David Finnegan
David Finnegan és a csapata 6 Sense  széles körű tapasztalattal, vizuálisan hatásos életmód képeket készít.
Állati jó
Photoshop
Interjú Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelővel

Exkluzív interjú

Interjú Prancz Petrával, a 2009-es Miss Kalocsa győztesével
Szépségkirálynő
Interjú Miskolczi Ágnessel, a 2008-as Miss Szegedi Egyetem szépe győztesével
Szépségkirálynő
Interjú Horacsek Ági sminkmesterrel

Exkluzív interjú

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.