Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 22. Hétfő, Elöd
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Késni tudni kell

Nincs olyan munkavállaló, aki legalább egyszer ne késett volna el munkahelyéről, igaz? Mi, nők ebben különösen jók vagyunk.

„Csak még öt perc" – könyörgünk reggel, majd átállítjuk az ébresztőóránkat. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból nagy részünk késéskor még véletlenül sem a teljes igazsággal áll elő főnökének, hanem egy kitalált történettel próbálja menteni a menthetőt...

Best of kifogások
„Dugóba kerültem!" – a felmérések szerint ez a mondat hangzik el legtöbbször a késők szájából, de hasonlóan népszerű az „iskolába kellett vinnem a gyerekemet", az „otthon felejtettem a mobilomat" és a „meg kellett várnom a gázóra-leolvasót" kezdetű magyarázat is. Ezek még az elfogadhatóbb verziók, ám vannak, akik nem elégszenek meg ennyivel, és elkezdik cifrázni a történetüket. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt években egyetlen témában sem készült annyi toplista, amennyi a késésekre adott magyarázatokról. Külföldi fórumokon a legbénább kifogások közül a prímet az „átmeneti amnéziám volt, és nem emlékeztem, hol dolgozom" viszi, versenyben van emellett a „volt férjem ellopta az autómat" felütéssel felvezetett történet is. Valakinek pedig azzal sikerült bekerülnie a top 10-be, hogy azzal állt elő: az American Idol – a kinti Megasztár – forgatására ment, ezért nem érkezett pontosan a munkába.

Hihetetlen, de igaz
Néha egyébként hazudni sem kell ahhoz, hogy olyan magyarázattal szembesüljön a főnök, amelyről leginkább egy rossz filmvígjáték-jelenet jut eszünkbe. Szabó Enikő marketinges például azt mesélte, hogy egyik reggel már eleve ötperces csúszással indult el biciklivel, amikor útközben eszébe jutott, elfelejtette elzárni a villanytűzhelyet, ezért visszatekert. A tűzhely szerencsére rendben volt, így újra útnak indult, viszont pár perc múlva leesett a bringájának a lánca, úgyhogy azt is meg kellett szerelnie. A megbocsátható ötperces késésből így több mint fél óra lett, ám ami még rosszabb, hogy a felettese először egyáltalán nem is akarta elhinni a történteket. A bizalmatlanság csak akkor szűnt meg, mikor a kollégák megerősítették, hogy Enikő bizony ilyen.

A munkaadó szemével
Őrült magyarázatokban persze nincs hiány, ennél jóval problémásabb arra választ adni: mit mondjunk annak érdekében, hogy retorziók nélkül megússzuk a késést? Szakemberek szerint a legcélravezetőbb ilyenkor éppen az, amit oly kevesen alkalmaznak, mégpedig az őszinteség. Nincs azzal semmi baj, ha bevalljuk, hogy elaludtunk, hiszen ez tényleg bárkivel megtörténhet. A vezető is ember, bizonyára ő is járt már így, ezért nagy valószínűséggel nem fogja mellre szívni a dolgot. Ezt erősítette meg Nagy Gábor kreatív igazgató is, aki egy mintegy 30 fős csapatot vezet. Gábort a hideg rázza attól, ha hülyének nézik, szerinte sokkal jobb, ha a dolgozó beismeri, hogy lusta volt, mint ha olyasmit állítana, amiről messziről érezni, hogy nem igaz. Nem ilyen egyszerű a helyzet viszont, ha a késős mutatványt nem csupán havonta egyszer, hanem egyenesen hetente ötször játsszuk el. Ilyenkor mi a teendő? A kifogáskeresés ebben az esetben sem a legjobb megoldás, de ha már erre kell vetemedned, akkor tanácsos legalább arra odafigyelned, hogy olyat mondj, ami nem ellenőrizhető. Dugóra vagy balesetre ne hivatkozz, ma már egy perc alatt kideríthető, tényleg történt-e valami a kérdéses útvonalon. Hasonlóan kerülendő a busz késésére való hivatkozás is, a diszpécserek nagyjából tíz másodperc alatt meg tudják mondani, hogy a járat időben elindult-e vagy sem. Ráadásul ha bíróság elé kerül az ügy, akkor nehéz lesz bizonyítanod az általad előadott történetet. Fontos, hogy ha tudod, hogy késni fogsz, akkor már útközben hívd fel a főnöködet, és tájékoztasd a helyzetről. Ha olyan helyzetbe kerülsz, amely igazolható – például orvoshoz kellett vinni a gyermeket, és nem végeztetek időben –, akkor nem árt megkérdezni tőle azt sem, szüksége van-e igazolásra, vagy elhiszi anélkül is a történteket.


Központi adminiszrátor (maxima)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Friscoi otthonok
Nekünk európaiaknak, ha az Egyesült Államokban egyik nagyvárosából átutazunk egy másik metropoliszába,
Leánybúcsúk a tűréshatár küszöbén
Miért akkora kihívás leánybúcsút organizálni
Az 5 legbefolyásosabb divatblogger
Vége a Vogue és a Harper’s Bazaar egyeduralmának,
Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?
Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom.
A hízott libamájnál nincs jobb zsír
Csak liba, csak liba
A legtutibb sportok nyárra
Ha küzdöttél, hogy a bikiniszezonra formába hozd magad,
10 tipikus hiba az első randin
A legjobb dolog a rémes randikkal kapcsolatban, hogy legalább lesz mit mesélni a csajoknak.
Paris Fashion Week - Yves Saint Laurent

Stefano Pilati ismét az Yves Saint Laurent márkanévhez illő elegáns,

Hol a piercing? – fotókkal
Aki megkedveli a piercinget, nem elégszik meg az orrba vagy köldökbe tehető testékszerrel.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.