Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Augusztus 15. Szerda, Mária
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
VASI GASZTRO
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Borjúszték, olaszul

Olvasóink még mindig sokat küzdenek a nagy szelet marhahúsokkal, ezért előszedtük a legbiztosabb technológiát, a legbiztosabb húsra. Most csak a megfelelő alapanyagok beszerzésével lehetnek gondok.

Olasz éttermekben, vendéglőkben (nem pizzériákban) általában nagy biztonsággal lehet sült borjú és marhahúsokat rendelni. Keveseknek jut eszébe sztéket kérni ott, ahol van spagetti is, de általában érdemes. Ez köszönhető a kifejezetten húshasznosítású szarvasmarhafajtáiknak, a chianinának, romagnolának, piemontesenek, a tartási körülményeknek, a jól táplált marhák vágás előtt fél évig, kilenc hónapig istállókban híznak. Úgy tartják, a legjobb a tehén húsa, de csak ha már ellett egy borjút. A stresszmentes vágásnak, mert vagy a tenyészet közelében vágják, vagy szállítás után egy hétig pihentetik a vágóhíd közelében. És az egyik legfontosabb, a hús kezelése, a fél marhákat fagypont közeli hőmérsékletű hűtőkamrákban legalább két hétig pihentetik felhasználás előtt. Az olasz hús nem olyan, mint a kukoricával durrantott, amerikai USDA Prime húsok, de nagyon kellemes minőség.

A csontos borjúkaraj az egyik legegyüttműködőbb része a szarvasmarhának, kis utánjárással beszerezhető. Könnyen felismerhető, a borjú színe mindig árulkodó rózsaszín, ellentétben a sötétvörös marhahússal.

A klasszikus, elronthatatlan olasz receptet, a zsályás-vajas borjúkarajt a Pomo d'Oro séfje Rosario Simeoli mutatja be.


Ha véletlenül egy egész borjúkaraj kerülne a konyhaasztalukra, így kell leválasztani róla egy szeletet. Először a hús, majd a csont. A csontfűrész elengedhetetlen.

 

A húst keretező zsírt, de csak a zsírt bemetszi, így az nem mozog külön a hústól és jobban, pörcösebbre sül. A végén ez lesz a legjobb része, ropogós, zsíros, édeskés töpörtyű.


Sózás-borsozás sütés előtt.

A húsra könnyű, finom lisztréteg kerül sütés előtt.


A tűzforró, bőséggel mért (2-3 dl) tisztított vajba kerül a karaj, pár percig magas hőfokon pirítja mindkét oldalát, majd leveszi a hőfokot a legalacsonyabbra.

Mellédobja a zsályaleveleket és 8-10 percig süti.


Kiveszi pihenni, közben a hús után maradt kozmás vajat újra felforralja, felönti a borral, elpárologtatja, felönti az alaplével, felforralja.


Visszarakja a serpenyőbe a szeletet, meglocsolja a mártással.

A tálalást nem kell sokat cifrázni.

Szeretik a borjúhúst?



Központi adminiszrátor (malackaraj)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Az új őrület! Színes kutyák!
Kínában új őrület terjed az eb-tulajdonosok között: a fazonra nyíráson túl a pudlik befestése rikító színekkel.
Közzétették a legdrágább világvárosok listáját
Már nem Moszkva a világ legdrágább városa, legalábbis a Mercer Human Resource Consulting szakemberei szerint,
Már egy szál cigaretta is káros az egészségre - Videóval!
Nem kell erős dohányosnak lenni ahhoz, hogy részesülj a dohányzás káros hatásaiból.
Sokk teória magyarázza az orgazmust? 18+
A bonyolult rendszerek kutatásai minden tudományágban teret nyertek.
Interjú Balla Viviennel, egy kiváló fiatal magyar divatfotóssal.
Exkluzív interjú
A lábápolás ugróiskolája

Nyáron mindenki selymes, puha bőrről álmodik, hogy lábaik szépen és egészségesen mutassanak a szandálban is.

Sexy 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Phillip Lim - amerikai divattervező
Phillip Lim kínai származású amerikai divattervező, jelenleg a 3.1. Phillip Lim divatház vezetője.
Szeretem a tengerpartot 18+
Beachen készült képek
Robert Feenie kanadai szakács paellája
Világhírű szakács receptje
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.