Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Január 17. Szerda, Antal, Antónia
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Nem csak prostik hobbija - Ügyvédnők és könyvvizsgálók a rúdon

Egyre nagyobb rajongótábora van Magyarországon is a rúdtáncnak, a poledance-nek. Ennek köszönhetően egyre kevesebben gondolják, hogy e látványsport az örömlányok hobbija volna, ma már ügyvédnők, orvosok, könyvvizsgálók is szívesen pörögnek a rúdon. Akkora az érdeklődés, hogy Budapesten már a második rúdtáncstúdió nyílik.A poledance már régebben létezik, mint ahogy azt gondolnánk. Történetét az 1920-as nagy gazdasági világválságtól számítjuk, amikor a vándorárusok és a hozzájuk csapódó előadóművészek szórakoztatták tömegeket. A vásárok központjában felállított egyik sátor az erotikus táncosoké volt, akik a sátrat tartó rudat használva adták elő táncukat a közönségnek. Napjainkban a hölgyek sokkal fejlettebb eszközöket használnak, de az alapelv nem változott. A táncműsor a vásárok sátoraiból átkerült az éjszakai bárokba, majd 1980-tól kezdve a sztriptíz és a rúdtánc meghódította Kanadát és Amerika egészét, majd a kanadai Fawnia Mondey oktatási programjával művészi szintre emelte a versenysportot.

Magyarországon először 2008-ban, az Erotika Expón rendeztek rúdtánc versenyt, a Miss Poledance 2008-at, de már évekkel ezelőtt is lehetett hallani magyar sportolóink külföldi sikereiről. Azóta egyre több hódolója akadt a műfajnak, nemcsak a lelkes nézők körében. Ügyvédnők, üzletasszonyok, könyvvizsgálók és orvosnők is megirigyelték a magas sarkúban és necc harisnyában elérhető sikereket, saját nőiességükből töltődve élik boldogan hétköznapjaikat.

A rúdtáncon belül három műfajában is kipróbálhatjuk magunkat, a fitnesz, a glamour és a duo kategóriák szerepelnek a versenyek programjaiban. A glamour kategóriában inkább a táncra helyezik a hangsúlyt a rudas trükkök mellett, a fitnesz kategóriában az erőelemekre, a duo kategóriában pedig a párban kidolgozott és előadott közös produkcióra fókuszálnak. A sportág világhírű, többszörösen díjazott nagyasszonya, Pirner Alma a STOP-nak elmondta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a szakszerű képzés iránt, ennek köszönhetően Budapesten már a második stúdiója megnyitására készül.

- Nagyon örülök annak, hogy a köztudatba beépült vélemény napról-napra mérhetően változik, egyre kevesebben gondolják azt, hogy ez csak az örömlányok hobbija. A rúdtánc nagyon komoly erőnlétet igénylő, intenzív sport. A felsőtest erőssége és az egyensúlyérzék nélkülözhetetlen, ezért rengeteg gyakorlást és kitartó edzést igényel. A poledance mostanában már a testedzés egyik közkedvelt formája, iskolák, képesítések és bizonyítványok társulnak hozzá. Mindamellett egyre többek szemében az önkifejezés és a női önmegvalósítás egyik művészi eszközévé vált. Én 2003 óta foglalkozom poledance és pole-fitness oktatással stúdióimban, ma már nemcsak a fővárosban, de vidéken is egyre több kihelyezett tanfolyamunk van, például Szegeden is hódolhatnak már a rúdtánc rajongók ennek a sportnak.

Edzés után a STOP tudósítójával megosztották a résztvevők a maguk személyes történetét. Az egyik neve elhallgatását kérő csinos ügyvédnő elmondta, hogy nem csak a kondija lett kiváló, de kifejezetten örömet okoz neki, hogy a férfias kiállást megkövetelő munkája után, mondjuk egy hosszú bírósági tárgyalást követően, otthon, párja előtt igazi nő lehet a rúdtánc tudásának köszönhetően. Egy másik, háromgyermekes fiatalasszony azt mesélte, hogy a gyermekek születése után ennek a sportnak köszönhetően múltak el pszichés gondjai, antidepresszáns helyett ajánlja mindenkinek ezt a hobbit.

Világszerte számos rúdtánc versenyt rendeznek, egyesületekbe, klubokban leigazolt, főállású sportolók részvételével, ezzel is szorgalmazva azt, hogy a közvélemény és a szakmai közeg is eltávolodjon a sztereotípiáktól, és atlétikai elemekre, valamint az előadóművészi teljesítményre gondoljon mindenki a színpadi vetkőzés helyett.


Központi adminiszrátor (stop)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Lehet a vízen járni - videó
Jézus Krisztusnak konkurensei akadtak.
Sztárok csúnya divatbalesetei

A sok pénz nem feltétlenül párosul ízléssel.

Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Párizs a világ legdrágább városa
A végzetes flörtjeiről és a szerelemről méltán híres Párizs idén újabb címet is kapott:
Kiadó az Edge Cián Yacht-ja
Bemutatnánk David Evans (művésznevén Edge) U2 gitárosának 12 méteres, 140 láb hosszú luxusjachtját
Porszívó és gázolaj - 5 bizarr vágykeltő módszer
Nemcsak házi sztriptízzel és internetes pornóval csigázhatjátok fel egymást.
Útvesztő számukra a világ: bővebben az autizmusról
A világ nagyrésze 1988, azaz az Esőember film óta tud az autizmus létezéséről,
Ötletek a külső napvédelemre
Manapság, különösen az új építésű házak, hatalmas üvegfelületekkel, óriás ablakokkal, nagy teraszajtókkal néznek a kert, a panoráma felé.
Fendi ősz / tél 2010-2011 kampánya
Modell Baptiste Giabiconi és Anja Rubik szerepelt Fendi ősz / tél 2010 kampányában,
Milyen parfümöt használnak a sztárok?
A parfümök, és a saját illat kiválasztása manapság ugyanúgy a stílus szigorú velejárója,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.