Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Június 18. Hétfő, Arnold, Levente
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Nem csak prostik hobbija - Ügyvédnők és könyvvizsgálók a rúdon

Egyre nagyobb rajongótábora van Magyarországon is a rúdtáncnak, a poledance-nek. Ennek köszönhetően egyre kevesebben gondolják, hogy e látványsport az örömlányok hobbija volna, ma már ügyvédnők, orvosok, könyvvizsgálók is szívesen pörögnek a rúdon. Akkora az érdeklődés, hogy Budapesten már a második rúdtáncstúdió nyílik.A poledance már régebben létezik, mint ahogy azt gondolnánk. Történetét az 1920-as nagy gazdasági világválságtól számítjuk, amikor a vándorárusok és a hozzájuk csapódó előadóművészek szórakoztatták tömegeket. A vásárok központjában felállított egyik sátor az erotikus táncosoké volt, akik a sátrat tartó rudat használva adták elő táncukat a közönségnek. Napjainkban a hölgyek sokkal fejlettebb eszközöket használnak, de az alapelv nem változott. A táncműsor a vásárok sátoraiból átkerült az éjszakai bárokba, majd 1980-tól kezdve a sztriptíz és a rúdtánc meghódította Kanadát és Amerika egészét, majd a kanadai Fawnia Mondey oktatási programjával művészi szintre emelte a versenysportot.

Magyarországon először 2008-ban, az Erotika Expón rendeztek rúdtánc versenyt, a Miss Poledance 2008-at, de már évekkel ezelőtt is lehetett hallani magyar sportolóink külföldi sikereiről. Azóta egyre több hódolója akadt a műfajnak, nemcsak a lelkes nézők körében. Ügyvédnők, üzletasszonyok, könyvvizsgálók és orvosnők is megirigyelték a magas sarkúban és necc harisnyában elérhető sikereket, saját nőiességükből töltődve élik boldogan hétköznapjaikat.

A rúdtáncon belül három műfajában is kipróbálhatjuk magunkat, a fitnesz, a glamour és a duo kategóriák szerepelnek a versenyek programjaiban. A glamour kategóriában inkább a táncra helyezik a hangsúlyt a rudas trükkök mellett, a fitnesz kategóriában az erőelemekre, a duo kategóriában pedig a párban kidolgozott és előadott közös produkcióra fókuszálnak. A sportág világhírű, többszörösen díjazott nagyasszonya, Pirner Alma a STOP-nak elmondta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a szakszerű képzés iránt, ennek köszönhetően Budapesten már a második stúdiója megnyitására készül.

- Nagyon örülök annak, hogy a köztudatba beépült vélemény napról-napra mérhetően változik, egyre kevesebben gondolják azt, hogy ez csak az örömlányok hobbija. A rúdtánc nagyon komoly erőnlétet igénylő, intenzív sport. A felsőtest erőssége és az egyensúlyérzék nélkülözhetetlen, ezért rengeteg gyakorlást és kitartó edzést igényel. A poledance mostanában már a testedzés egyik közkedvelt formája, iskolák, képesítések és bizonyítványok társulnak hozzá. Mindamellett egyre többek szemében az önkifejezés és a női önmegvalósítás egyik művészi eszközévé vált. Én 2003 óta foglalkozom poledance és pole-fitness oktatással stúdióimban, ma már nemcsak a fővárosban, de vidéken is egyre több kihelyezett tanfolyamunk van, például Szegeden is hódolhatnak már a rúdtánc rajongók ennek a sportnak.

Edzés után a STOP tudósítójával megosztották a résztvevők a maguk személyes történetét. Az egyik neve elhallgatását kérő csinos ügyvédnő elmondta, hogy nem csak a kondija lett kiváló, de kifejezetten örömet okoz neki, hogy a férfias kiállást megkövetelő munkája után, mondjuk egy hosszú bírósági tárgyalást követően, otthon, párja előtt igazi nő lehet a rúdtánc tudásának köszönhetően. Egy másik, háromgyermekes fiatalasszony azt mesélte, hogy a gyermekek születése után ennek a sportnak köszönhetően múltak el pszichés gondjai, antidepresszáns helyett ajánlja mindenkinek ezt a hobbit.

Világszerte számos rúdtánc versenyt rendeznek, egyesületekbe, klubokban leigazolt, főállású sportolók részvételével, ezzel is szorgalmazva azt, hogy a közvélemény és a szakmai közeg is eltávolodjon a sztereotípiáktól, és atlétikai elemekre, valamint az előadóművészi teljesítményre gondoljon mindenki a színpadi vetkőzés helyett.


Központi adminiszrátor (stop)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Hogyan tehetjük impotenssé szívszerelmünket?
Nyolc tipp, amivel kiakaszthatjuk kedvesünket az ágyban.
Top 5: a sztárok legjobb fitnesz-trükkjei
Tornaruhában alszanak, articsókát esznek vagy almaecetet isznak.
Közzétették a legdrágább világvárosok listáját
Már nem Moszkva a világ legdrágább városa, legalábbis a Mercer Human Resource Consulting szakemberei szerint,
Gyakran kinyírjuk a biológiai óránkat
Alvási zavarainkat könnyű a környezetre fogni, de vajon figyelünk-e a rendszerességre,
Gordon Ramsay: Négy évszak ízekben
Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében
Nem mindig ártalmas a szolárium
Napjainkra a tudomány és a technológia fejlődésével lezárulhat a szoláriumok körüli évtizedes vita.
A legfiatalabb milliomosok a Guinness Rekordok Könyvében

A világtörténelem legvagyonosabb gyermekeinek a névsorát is tartalmazza a Guinness Rekordok Könyve.

Flörtölni mindenkinek szabad?!
Nem tudod, mitévő légy, ha a párod flörtölget?
Megvannak a Forma-1 Magyar Nagydíj Grid Girl-jei
A Class FM Morning Show-jában indult el a Miss Grid Girl 2010,
Öt életmentő gyógynövény
A gyógynövények egy része enyhe tüneteket tud enyhíteni, mások azonban egészen komoly betegségekből is felgyógyíthatnak minket.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.