Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 15. Csütörtök, Albert, Lipót
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Férfi a nőtársaságban

Ha egy férfi egyedül marad egy csomó nő között, a többség úgy viselkedik, mintha ott sem lenne: röpködnek a tamponok és a hüvelykúpok. Fordítva más a helyzet.

Nap mint nap egy csomó nő között dolgozom – megnyugtatásul közlöm: nem ezen a heti egy cikken –, aminek sok szempontból semmi jelentősége nincsen, sok szempontból meg van. Az egyik legmulatságosabb, hogy néha olyan, mintha azt se tudnák, fiú vagyok-e vagy lány. (Hogy én tudom-e magamról, annak a találgatását meghagynám nektek.) Még mielőtt magukra vennék, sietnék jelezni: részemről minden nő magára veheti, mert épp a minap beszélgettünk el egy cimborámmal arról, hogy ő ugyanezt tapasztalja az albérletben, ahol két lánnyal lakik együtt, tehát szintén túlerővel áll szemben.

Hogy pontosan miről van szó? Arról, hogy ha bekerül egy kisebb vagy nagyobb nőtársaságba egy férfi, akkor hamarosan egy csomó kérdésben nőként lesz kezelve. Először még persze szemérmesen kerülik előtte a női témákat, és úgy általában is megvan a távolságtartás, de aztán idővel mindez mintha teljesen elolvadna. A közös albérletben elsőként kint marad a tampon celofáncsomagolása a mosógépen, aztán kikerül az egész doboz, végül megjelenik a hüvelygomba elleni kúp, a társaságban a hallgatásból először jelentőségteljes "nem vagyok jól" kijelentések lesznek, aztán egy idő után már úgy megy róla a társalgás, hogy kinek hogy van meg épp, hogy az ember már-már maga is elkezd havonta egyszer görcsöket érezni.A sort még hosszan lehetne folytatni, mert egészen zavarba ejtő stádiumokig is el tud jutni az ilyen viselkedés, a férfi bevonásával zajló "hús- vagy vérfasz" vitától kezdve a közös pasinézegetésig és -értékelgetésig. Persze lehet erre mondani, hogy vannak kivételek, meg hogy kell ehhez egy partner is, aki férfi létére benne van az egészben, de hát kérdem én, ki ne lenne benne – legalább ennyi hadd járjon, ha már a női napozóba nincs szabad bejárás. Mellesleg azért többnyire inkább szórakoztató a dolog, semmint sértő, vagy férfiúi mivoltunkban megalázó, mert bár néha tényleg hajlamos az ilyen helyzetben rendszeresen megforduló férfi Jolánnak szólítani magát reggel a tükör előtt, azért szerepet téveszteni ennyi miatt még nem fog. És egyébként is: a kulisszák mögé való bepillantás lehetősége, az átmeneti vagy részleges bennfentesség-érzet sokat megér.

Azt mondjuk egyáltalán nem gondolom, hogy bármilyen értelemben is kitüntetés az egy férfival szemben, ha egy női társaság ilyeneket enged meg magának a jelenlétében – ez inkább csak a jókor jó helyen lenni kérdése, másfelől meg annak a bizonyítéka, hogy a női szemérmesség, finomság, érzékenység is csak póz bizonyos szempontból. Nem baj, jó, hogy tartjátok ezt a pózt, és jó az is, hogy néha feladjátok, mondhatni, hajlamosak vagytok lemenni kutyába, mert így legalább tudja az ember, hogy a kantársaságok otrombaságának ecsetelését sem kell annyira komolyan venni, mert van mit felróni a felháborodásra hajlamosabb félnek is. (Néha egyébként lenne is kedve az embernek, de aztán mindig inkább röhög a markába. Mert az sokkal szórakoztatóbb.)Ezután persze – és persze amúgy is – meg kell még nézni a dolognak a másik felét is, jelesül amikor egy nő van egyedül egy férfitársaságban huzamosabb ideig, rendszeresen. Analógia van, mégsem ugyanaz a két szituáció. A férfitársaság ugyanis az első pillanattól kezdve sok mindent enged meg magának, sőt egyenesen sportot űz belőle, hogy olyan dolgokat teregessen ki a nő elé, amik a nagykönyvben foglaltak szerint nem tartoznak rá. Lehet erre azt mondani, hogy gusztustalan, de az iméntiek fényében talán azért nem kéne. Tény, ami tény, van a férfiak effajta viselkedésében valami infantilizmus, de ugyanúgy akad benne egyenesség is, amit azért meg kell becsülni.

Másfelől pedig (és ez a lényeg): az összes hülyeség, szívatás, miegyéb ellenére a nő a férfitársaságban is mindig megmarad nőnek, mert a baromkodásnak vannak határai (nem lesz szó például soha arról, hogy milyen a kenetvétel a nemibeteg-gondozóban). Erről persze részben biztos a férfiak alantas vágyai tehetnek, de azért többről van itt szó szerintem, és meg merem kockáztatni, hogy valami klasszikus úriemberségről, nők iránti tiszteletről. Szorri, ha nagyképűnek tűnök az egész férfitársadalom nevében, néha azért talán ennyi beleférhet még. Szóval ne csak más szemében a szálkát, szilvuplé – de ettől még folytassátok csak, ahogy eddig is csináltátok, ha magatok közt maradtok egy alig feltűnő férfivel együtt. Merthogy alkalmasint tényleg nagyon szórakoztató és tanulságos is a barátnőtöknek lenni.

Központi adminiszrátor (borsa)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Sörénydivat
Képzeljünk csak el egy lovasbemutatót ellenfényben - egy büszke andalúz mént felemelt fejjel és méltóságteljes kisugárzással.
Kutya érdekességek
Tudta?
Legkreatívabb ágyak
Ágyak felsőfokon
A kínai konyha
Kína hatalmas ország, így éghajlati sokszínűségének köszönhetően az élelmiszerek széles tárházát megtalálhatjuk.
Piercingek és tágítók
Örök emlék vagy csak ifjonti hóbort?
Pióca farm
A pióca gazdaság nyereséges üzletág. Bizarr dolgok képekben.
A foci vb legjobb koktéljai
Egy vérbeli szurkoló nemcsak sört fogyaszt a meccsek közben, hanem kedvenc csapata koktélját
Szinglik, irány Amerika!
Az angol kutatók nemrég azt vizsgálták, hogy a britek szerint hol élnek a legvonzóbb emberek.
Bikinis szépségek kézenállása - Képek

Nézd meg a lányokat kézenállás formában.

Pörögj az egészséges ételektől egész nap!
Nehezen tudsz ébren maradni, mindig kótyagos vagy, és nagy erőfeszítésekbe kerül
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.