Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Április 26. Csütörtök, Ervin
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Spilák Gergely SIKER Grammatika sikerkönyv írójával

Aki "megírta" saját sikertörténetét: Beszélgetés Spilák Gergely SIKER Grammatika sikerkönyv írójával.

Minek készültél gyermekkorodban? Mi volt az álmod?

Konkrét elképzelésem nem volt, de gyerekként talán ez nem is meglepő. Mint minden gyerek, úgy én is gyakran álmodoztam azon, hogy "Mi leszek, ha nagy leszek?". Persze nem tudtam még pontosan, de leginkább talán híres, sikeres, és gazdag felnőtt akartam lenni. Pontos szakma, vagy hivatás nem fogalmazódott meg bennem. Egyszerűen csak olyan felnőtté akartam válni, akire majd sok ember büszke lesz, sok ember ismeri, és valami "nagy dolgot" alkot.


Volt egy pillanat, amikor érezted, hogy mindenféleképpen váltani kell? Köthető ez egy konkrét pillanathoz vagy inkább egy folyamat volt ez az egész?

Azt hiszem sokáig kerestem a helyemet. Azt tudom, hogy mindig a játékszabályok betartására törekedtem, és annó az iskolában is például az, hogy egy tanóráról ellógjak, az elképzelhetetlen volt számomra... Otthonról szerencsére jó értékrendet hoztam magammal, amiért a mai napig nagyon hálás vagyok a szüleimnek, akik nagy szeretetben neveltek fel hármunkat. Viszont az a klasszikus "kétkezű alkalmazotti munka" amit tőlük nap, mint nap láttam.... Egyszerűen nem akartam azzal azonosulni.


Minden nap elmenni a munkába, majd hazajönni, főleg, hogy nincs is kedved az adott dolgot csinálni, és közbe nem is fizetik meg annyira, hogy abból megvalósíthasd az álmaidat... Én mást képzeltem el magamnak. Mindig is olyan munkát akartam, amelyre nem munkaként kell tekintenem, hanem inkább, mint hobby, amit szeretek csinálni, amellyel pénzt keresek, de mégse utálattal csinálom, ami inkább honorálja azt, hogy értékes embernek tartom magam. A főiskola befejeztével 2005-ben eljött az a pont, amikor muszáj volt cselekednem, mert nem halogathattam tovább, igaz diplomával, de kiléptem az életbe, és tudtam, hogy ha nagydolgot akarok, akkor csak magamra számíthatok, én rajtam múlik minden, mert én döntök, én cselekszek, és én igen is a vágyaimnak fogok élni.


Mit kaptál ennek a váltásnak köszönhetően - mik azok a személyiségedben, életedben történt változások, amiket nem élhettél volna meg, ha nem mertél volna váltani?

Sokszor halljuk, hogy "Aki mer, az nyer!", és ezt én pontosan így éreztem. Mivel mertem váltani, így azért jobb helyzeteket teremtettem, mintha csak vártam volna a csodára. Az életedben sok olyan alkalom van, amikor mehetsz A irányba, vagy épp B-be. A legfontosabb, hogy haladj, bármelyik irányt is választod előrébb jutsz, csak tudnod kell dönteni.

Mennyire vagy elégedett jelen élethelyzeteddel?

Elégedett soha sem lennék, bár talán pont ez, ami mindig mozgásban tart. Ha valaki mindennel elégedett, könnyen kényelmessé válhat, és nem teszi meg azokat az erőfeszítéseket, amelyektől kiléphet a komfortzónájából, vagy amelyek előrébb viszik. Hiába ér el az ember valamit, vagy lesz sikeres egyszer, ha mindez a fejébe száll.


Könnyen összedőlhet, ezért is fontos, hogy folyamatosan tennünk kell, hogy jobb legyen. Amióta könyvemet megírtam, voltak ugyanúgy mélypontjaim, mint bárki másnak, de ez a normális. Fontos minden helyzetre jól reagálni, és folyamatosan új célokat találni. Rengeteg újabb teendőm akadt, mint üzleti, mint a SIKER Grammatika terén, ezeknek a megvalósítása, ami lefoglal, és örülök annak, hogy ez így van. Soha nem fogyok ki a tervekből, így a teendőkből sem...


Mondanál valamit a siker aranyszabályairól?

Mindezt nagyképűségnek tartanám ebben a formában, mert nem vagyok a mindenható. De hiszen senki sem az. A könyvemben próbáltam ugyanilyen szerény maradni, mert bár a saját tapasztalataimat, elképzeléseimet megírhattam, mégis minden ember számára más és más vezethet eredményre. Az embert a gondolatai, a tettei, és az ebből születendő eredményei teszik azzá ami. Ezért talán a legfontosabb, hogy elsőként legyünk mindig pozitívak, és bármi is történjék, csak is az adott dolog megoldására, a hosszútávú céljainkra fókuszáljunk. Ha ezt tesszük, és szorgalmasan csináljuk azt, amit az adott helyzetben tennünk kell, akkor eljön az idő, amikor munkánk gyümölcse beérik. A legfontosabb, hogy "Csinálni" kell!


Kiknek a könyveit olvasod szívesen?

Minden olyan könyv, olvasmány, de akár cikk is érdekel, amelyből tanulhatok, vagy ami egyszerűen érdekel. Napjainkban fontos a tájékozottság, és ezért szerintem mindenkinek fontos lenne arra odafigyelni, hogy ismereteit ilyen formában is bővítse. Leginkább egyébként szeretem a pozitív gondolkodással, a motiválással kapcsolatos könyveket, de címet had ne mondjak, mert lehet egy könyvben csak egy adott mondat is annyit ad neked, hogy megváltozik tőle az addigi életed! Éppen ezért kedvencet sem neveznék meg.


Ha a terveid sikerességeiről kellene beszélni, mit mondanál arról, hogy minden terved elsőre bejött-e? Egyáltalán, mennyire vagy kitartó?

Dehogy is sikerült, elsőre senkinek sem sikerülhet egy adott dolog. De ha az ember ezzel számol, akkor nincs miért csalódjon, mert viszont minden egyes helyzet amibe kerültem, többé tett emberileg, tapasztalatilag. Ezek nélkül a helyzetek nélkül, nem juthattam volna előbbre. Ezek a helyzetek tesznek erősebbé, ezek tesznek végül győztessé. Róma sem egy nap alatt épült föl, de mégis felépült. Ezért is kell hinned a céljaidban, és kitartóan végig csinálni azt, hogy mindezeket elérjed.


Melyik a kedvenc ötleted, amit valaha is kitaláltál?

Valahol számomra a jó ötlet az, amiről mások jó véleménnyel vannak. Fontos a visszajelzés, hogy az ember valami jót alkotott. Sok jó ötletem lenne, de szerintem a megvalósításon van a hangsúly, mert akkor derül ki, hogy tényleg jó volt-e az ötlet. Számomra a SIKER Grammatika, amire büszke vagyok, mondatja velem utólag a rengeteg visszajelzés, és az ezzel közvetítendő téma fontossága, amely napjainkba szerintem még nagyobb létjogosultságot nyert.


Van olyan álmod, amit már régóta meg szeretnél valósítani?

Folyamatosan valósítok meg valamit, de mindig találok magamnak egy újabb álmot.

Jelenleg Ausztriában, Bécsben élsz. Mivel foglalkozol kint?

Hát nagyon összetett ezt így megfogalmazni. Alapvetően különböző szolgáltatásoknak, termékeknek keresünk piacokat, egész Európában, legaktuálisabban egy nagy nemzetközi plattform kiépítését csináljuk, amely a kezdeti fázisban van, ezért a legtöbb munka is van vele. Összefoglalva emberi és vásárlói igényekre keresünk megoldást, vagy fordítva, egy piacon új megjelenő dolognak keresünk lehetséges piacot.

Most is dolgozol új könyvön?

Félig készen van a következő könyv, de a rengeteg teendő mellet sajnos háttérbe szorult. El fog készülni, csak nem olyan gyorsan, mint azt terveztem. Az új könyvem már extra idő ráfordítás, ezért is haladok vele lassan, de el fog készülni.


Általában mennyi idő alatt írod meg egy könyvedet?

Az első könyvemnél is viszonylag gyors voltam, figyelembe véve a sok más "fontosabb" tenni valót. Aztán ehhez persze még hozzá jön, a lektorálás, az esetleges változtatások. A lényeg, hogy inkább készüljön el később, de ne legyen összecsapva! Jó munkához idő kell.Milyen egy sikeres író, üzletember napja?

Ami azt illeti elég mozgalmas. De nem is szeretek unatkozni. Ahhoz, hogy valamit megvalósítsunk, van bőven tenni való. Napjaim nagy része tervezéssel, megbeszéléssel telik, és rengeteg emberrel kell a kapcsolatot tartani, elég koncentrációt igényel az ilyen jellegű tevékenység. De a kutyámmal való sétáltatás mindig feltölt, ilyenkor ki tudok kellően kapcsolni.


Mit jelentet neked, milyen érzés volt megtudni, hogy tiéd a Citistar Selencion „Év üzletembere 2013 ” díj?

Utólag is köszönöm a kitüntetést, nagyon jól esett, még ha váratlanul is ért. Kedves gesztus, és ugyanakkor kellemes visszajelzés is a számomra, hogy jó irányba haladok.


Semmiképp sem tesz elbizakodottá, sőt inkább motivál a következő eredmények elérésére. Leginkább felelősséget jelent a számomra, amellett, hogy büszke is vagyok rá.

www.sikergrammatika.com

Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!

                                                                                                                                              Németh Imre
Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Fendi ősz / tél 2010-2011 kampánya
Modell Baptiste Giabiconi és Anja Rubik szerepelt Fendi ősz / tél 2010 kampányában,
Raguk a világ minden tájáról
Ahogy őszbe csavarodik a világ, úgy vágyunk egyre jobban a tartalmas ételekre.
Lake Havasu Szezonzáró Girls party 18+
A legrosszabb dolog azt jelenti, nyár véget ér.  Szóval, mielőtt hivatalosan is búcsút veszünk
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Otthon pinkben és fehérben
Ebben a lenyűgöző, Párizs közelében épült, modern családi házban a tulajdonosok nemcsak a XXI. század formanyelvét alkalmazták
Szellemek és luxus a szállodában
Halloween idején a megszokottnál is nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ódon kastélyok,
Aria beach szépe 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Amit a férfiak utálnak az ágyban 18+
Szigorúan csak tizennyolc éven felülieknek!
12+1 szextipp házasoknak
Már régóta házasok vagytok és kezd eltűnni a kezdeti lángolás?
Palacsintológia, avagy a palacsintasütés technikája
Nem hisszük, hogy nagy vitát kavarna az az állítás, hogy a palacsintát mindenki szereti.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.