Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 15. Csütörtök, Albert, Lipót
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
GASZTRO ÉRDEKESSÉGEK
KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZOK, PINCÉSZETEK
VILÁGHÍRŰ SZAKÁCSOK
DESSZERTEK
INTERJÚ
Ferences söröző
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Kattra Imrével, az etyeki Kattra pincészet borászával

Kiváló magyar borász - Ezúttal egy nagyszerű etyeki borászt, Kattra Imrét mutatnánk be.


Kattra Imre 56 éves. Lányával, Kattra Ágnessel dolgoznak a vállalkozásban.
A borok reduktív technológiával készülnek, a fehér és a rosé borokat hűtött irányított erjesztéssel állítják elő, vörösboroknál a reduktív technológia kiegészül tölgyfahordós érleléssel is.
Minden évben készítenek barrique érlelésű fehérbort.

A Kattra pincészet fő irányvonalai: Terméskorlátozás, kézi szüret, gyors feldolgozás.

Mikor és milyen indíttatásból kezdett borászattal foglalkozni? Hogyan indult el a Kattra pincészet?

A rendszerváltást követően 1994 -ben indultunk 0.31 ha szőlőterülettel és egy pincével. Etyek adottságaira alapoztuk vállalkozásunkat,ez az adottság a szőlő és bor volt.

2005-ben vásároltunk meg 0.29 ha szőlőt, majd telepítettünk 3.9 ha szőlőt. 1998-ban elkezdtük iker borházunk építését, melybe 2000-be beköltöztünk.Később 0.7 ha szőlőterületet vásároltunk a mátraaljai borvidéken is.

Mekkora területen gazdálkodik? Milyen fajtákat termeszt?

Ma már  a saját területeinken termelt szőlő mennyisége kevés, ezért termeltetésből származó szőlőkkel egészítjük ki a szükséges mennyiséget. Ma  már kb. 10 ha termését dolgozzuk fel pincészetünkben.

Fajtáink : Saját: Chardonnay, Szürkebarát, Olasz rizling, Cserszegi fűszeres, Tramini.


Termeltetett: Sauvignon blanc, Királyleányka, Pinot noir, Cabernet sauvignon.

A pincészetükben remek a Etyeki Cserszegi fűszeres, Etyeki Meus cuvée, Etyeki Szürkebarát, Etyeki Olaszrizling, Etyeki Királyleányka, Etyeki Sauvignon blanc, Etyeki Pinot noir rosé, Gyöngyöspatai Tramini, Gyöngyösi Cabernet Sauvignon . Melyik a kedvence?

Boraink közül nehéz egyet is kiemelni, mert mindegyik a mi "gyerekünk" de legkedvesebb  az Olaszrizling.

Ma már a legkorszerűbb technológiával állítjuk elő borainkat.De valljuk, hogy a legkorszerűbb technikával sem lehet jó bort készíteni, ha a szőlő amiből a bort készítjük nem megfelelő.


Bizonyára versenyekre is nevezi a borait! Milyen sikereket ért már el? Van olyan esemény amelyre fordulópontként emlékezik?

Versenyeket fontosnak tartjuk, és ezért  is indulunk évi 2-3-4 borversenyen, általában sikeresen. Fontosnak gondoljuk megjelenni színvonalas szakmai kiadványokban,médiákban, de ezek szerepét igyekszünk a helyén kezelni. Azt gondoljuk a minőség a legjobb reklám.


Fordulópontról  a pincészet életében nem igazán tudok beszámolni, mivel tudatosan,folyamatosan igyekeztünk és ma is igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat kihozni.


Mitől jó az etyeki bor? Milyenre szeretné formálni a Kattra pince borait?

Milyen a jó etyeki bor ? Erről azt gondolom, hogy jó , olyan amit a borszerető kedvel és szívesen fogyaszt minden külön belegondolás, magyarázás nélkül is.


Milyen távlati céljai, tervei vannak a borászat területén?

Pincészetünk távlati célja: ha én már nem tudom csinálni a család vigye tovább,ne annyira a méret inkább a minőség jellemezze a pincészetet.


Nagyon fontosnak tartjuk az állandó fejlődést,amit nem mindig a "nagy beruházások"jelentenek. Jelenleg is és reményeim szerin később is pincészetünk egyik meghatározója a minőség lesz.


A pincészet a település szélén található, az Etyeki Pincefesztivál rendszeres résztvevőjeként is számon tartják, már a fesztivál kiemelten ajánlott bora volt két Kattra bor. Nagy szeretettel várják az érdeklődőket, és érdemes kisebb-nagyobb csapattal érkezni, mert akár 40 főig is vállalnak kóstolókat.


Borházunkban szívesen látunk minden érdeklődőt és borkedvelőt



A jó bor mindig más arcát mutatja, mégis ugyanaz a bor marad” - ez az etyeki Kattra pincészet filozófiája.


Kapcsolat:

Kattra Pincészet
Etyek, Biai úti borház
Tel.: (06 22) 708-793
Fax: (06 22) 223-148
Mobil: (06 30) 973-4128
          (06 30) 316-1888
www.etyekibor.hu
E-mail: info@etyekibor.hu
Webshop: kattra.aruhaz.info 

 





nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Tabu téma: Az önkielégítés Vol.1. 18+
Ez olyan izé téma. Senki sem beszél arról, hogyan kell saját magunkat orgazmushoz juttatni,
Hírességek divatbolondságai
Divatcsatár vagy jelmez?
Exclusive női tetoválások
Tetoválások
Az ékszerpiac legújabb trendjei
Megnéztük, hogy idén milyen trendek meghatározók az ékszerdivatban,
Az idei őrület

Minden éveben van valami, amit először csak kevesen hordanak, a többiek pedig nem értik, hogyan is lehet az ominózus darabot viselni.

Interjú dr. Bodri Istvánnal, a szekszárdi Bodri pincészet borászával

Kiváló magyar borász - Interjú dr. Bodri Istvánnal,

A férfi erogén zónái
30 erogén zóna a férfi testén
A hízott libamájnál nincs jobb zsír
Csak liba, csak liba
16 éves lányát botoxozza a Barbie-vá műtött nő
A háromgyerekes Sarah Burge eddig több százezer fontot költött plasztikai műtétekre,
Imogen Thomas bikinis képei
Imogen Mary Thomas, brit színésznő, modell, szépségkirálynő és valóságshow szereplő.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.