Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2019. Május 26. Vasárnap, Fülöp, Evelin
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2019
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
SZAKMAI ELIT KARRIER PLUSZ
GASZTRONÓMIA
Kiváló magyar borász
Gasztrotúra
FASHION
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
FOTÓ
SZAKMAI ELIT ÉLETMÓD PROGRAM
MÉDIAAJÁNLAT

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Interjú Kattra Imrével, az etyeki Kattra pincészet borászával

Kiváló magyar borász - Ezúttal egy nagyszerű etyeki borászt, Kattra Imrét mutatnánk be.


Kattra Imre 56 éves. Lányával, Kattra Ágnessel dolgoznak a vállalkozásban.
A borok reduktív technológiával készülnek, a fehér és a rosé borokat hűtött irányított erjesztéssel állítják elő, vörösboroknál a reduktív technológia kiegészül tölgyfahordós érleléssel is.
Minden évben készítenek barrique érlelésű fehérbort.

A Kattra pincészet fő irányvonalai: Terméskorlátozás, kézi szüret, gyors feldolgozás.

Mikor és milyen indíttatásból kezdett borászattal foglalkozni? Hogyan indult el a Kattra pincészet?

A rendszerváltást követően 1994 -ben indultunk 0.31 ha szőlőterülettel és egy pincével. Etyek adottságaira alapoztuk vállalkozásunkat,ez az adottság a szőlő és bor volt.

2005-ben vásároltunk meg 0.29 ha szőlőt, majd telepítettünk 3.9 ha szőlőt. 1998-ban elkezdtük iker borházunk építését, melybe 2000-be beköltöztünk.Később 0.7 ha szőlőterületet vásároltunk a mátraaljai borvidéken is.

Mekkora területen gazdálkodik? Milyen fajtákat termeszt?

Ma már  a saját területeinken termelt szőlő mennyisége kevés, ezért termeltetésből származó szőlőkkel egészítjük ki a szükséges mennyiséget. Ma  már kb. 10 ha termését dolgozzuk fel pincészetünkben.

Fajtáink : Saját: Chardonnay, Szürkebarát, Olasz rizling, Cserszegi fűszeres, Tramini.


Termeltetett: Sauvignon blanc, Királyleányka, Pinot noir, Cabernet sauvignon.

A pincészetükben remek a Etyeki Cserszegi fűszeres, Etyeki Meus cuvée, Etyeki Szürkebarát, Etyeki Olaszrizling, Etyeki Királyleányka, Etyeki Sauvignon blanc, Etyeki Pinot noir rosé, Gyöngyöspatai Tramini, Gyöngyösi Cabernet Sauvignon . Melyik a kedvence?

Boraink közül nehéz egyet is kiemelni, mert mindegyik a mi "gyerekünk" de legkedvesebb  az Olaszrizling.

Ma már a legkorszerűbb technológiával állítjuk elő borainkat.De valljuk, hogy a legkorszerűbb technikával sem lehet jó bort készíteni, ha a szőlő amiből a bort készítjük nem megfelelő.


Bizonyára versenyekre is nevezi a borait! Milyen sikereket ért már el? Van olyan esemény amelyre fordulópontként emlékezik?

Versenyeket fontosnak tartjuk, és ezért  is indulunk évi 2-3-4 borversenyen, általában sikeresen. Fontosnak gondoljuk megjelenni színvonalas szakmai kiadványokban,médiákban, de ezek szerepét igyekszünk a helyén kezelni. Azt gondoljuk a minőség a legjobb reklám.


Fordulópontról  a pincészet életében nem igazán tudok beszámolni, mivel tudatosan,folyamatosan igyekeztünk és ma is igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat kihozni.


Mitől jó az etyeki bor? Milyenre szeretné formálni a Kattra pince borait?

Milyen a jó etyeki bor ? Erről azt gondolom, hogy jó , olyan amit a borszerető kedvel és szívesen fogyaszt minden külön belegondolás, magyarázás nélkül is.


Milyen távlati céljai, tervei vannak a borászat területén?

Pincészetünk távlati célja: ha én már nem tudom csinálni a család vigye tovább,ne annyira a méret inkább a minőség jellemezze a pincészetet.


Nagyon fontosnak tartjuk az állandó fejlődést,amit nem mindig a "nagy beruházások"jelentenek. Jelenleg is és reményeim szerin később is pincészetünk egyik meghatározója a minőség lesz.


A pincészet a település szélén található, az Etyeki Pincefesztivál rendszeres résztvevőjeként is számon tartják, már a fesztivál kiemelten ajánlott bora volt két Kattra bor. Nagy szeretettel várják az érdeklődőket, és érdemes kisebb-nagyobb csapattal érkezni, mert akár 40 főig is vállalnak kóstolókat.


Borházunkban szívesen látunk minden érdeklődőt és borkedvelőt



A jó bor mindig más arcát mutatja, mégis ugyanaz a bor marad” - ez az etyeki Kattra pincészet filozófiája.


Kapcsolat:

Kattra Pincészet
Etyek, Biai úti borház
Tel.: (06 22) 708-793
Fax: (06 22) 223-148
Mobil: (06 30) 973-4128
          (06 30) 316-1888
www.etyekibor.hu
E-mail: info@etyekibor.hu
Webshop: kattra.aruhaz.info 

 





nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Imogen Thomas bikinis képei
Imogen Mary Thomas, brit színésznő, modell, szépségkirálynő és valóságshow szereplő.
Interjú Danis Grétával, egy fiatal, tehetséges modellel
Topmodell
Interjú Strammer Zsaklin modellel, fotóssal
Exkluzív interjú
George Hoffman
George Hoffman - Onyx Photography igazi művész, aki hozza a kreativitás és a képzeletet.
Interjú Markács Rózsával, a Naturisták Magyarországi Szövetségének (NAMASZ) főtitkárával

Tervezett naturista programok 2010

Interjú Pirner Almával, a 2006-2007-es sztriptíz VB győztesével
A nemzetközi Rúdtánc Sport Világszövetségnek magyarországi exkluzív licensz tulajdonosával beszélgettünk.
Belmondo együttes
Interjú a Belmondo együttessel
Interjú Balla Viviennel, egy kiváló fiatal magyar divatfotóssal.
Exkluzív interjú
Állati jó
Photoshop
Anja Rubik topmodell
Anja Rubik igazi topmodellé nőtte ki magát.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.