Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. November 15. Csütörtök, Albert, Lipót
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
AUTÓ - MOTOR
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Milyen lesz a szex 10 vagy 30 év múlva?

Miért mondják, hogy idős az, aki annak érzi magát? Miért hagy alább az érzéki örömök iránti vágy az évek múlásával, és hogyan lehet felélénkíteni a szexuális életet? Ne félj előre a „kapuzárás” utáni élettől, a negatív változások kezelhetők.


Gondoltál már arra milyen lesz az élet 10 vagy 30 év múlva? Elképzelted már magadat, ahogy a társaddal kéz a kézben andalogsz és összebújsz egy csókra?

A klimaxon túl a nők felszabadulnak a védekezés terhe alól, és több családi kötelezettség is lekerül a vállukról. Így nem ritka, hogy sokkal jobban vágynak a szexuális kapcsolatra. Különösen akkor, ha nem adnak hitelt azoknak a régi hiedelmeknek, hogy a menopauza megváltoztatja a nemi életre való képességet.

Tehát indulj ki abból, tévhit az, hogy idős korban már nem élnek az emberek szexuális életet. A mennyisége valószínűleg csökken, de a minősége javul: érzelmesebb, intimebb, a lelkivilágot mélyebben érintő lesz.

Férfinél és nőnél egyaránt akkor következik be a nemi hervadás amikor a belső elválasztású mirigyek, főleg az ivarmirigyek működése lecsökken, erőtlenné válik és megszűnik. Ez a klimaktérium időszaka, nőknél az 50 éves korra teszik manapság, férfiaknál a 60-as évekre. De ez csak statisztika! Nagy egyéni eltérések lehetnek, úgy mint a menstruáció kezdeténél is.  Élvezetről élvezetre

Jóllehet az tény, hogy a menopauzában véglegessé vált élettani hormonváltozás hatására a nemi vágy csökken, aggodalomra még sincs ok. Hiszen ha továbbra is rendszeresen élsz szexuális életet és kiegyensúlyozott a párkapcsolatod, akkor nemi életedben valószínűleg semmiféle hanyatlás nem következik majd be. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ötven felett már rendelkezel kellő jártassággal, hogy a szexet még tökéletesebbé, változatosabbá tedd. Az évek hosszú sora alatt levetkőzött gátlások olyan örömteli, kreatív nemi életet eredményezhetnek, melyeket minden huszonéves megirigyelhet.

Problémás élvezet

Természetesen nem ritka, hogy valaki az időskori szexualitást ízléstelennek, szégyellni valónak, legjobb esetben különösnek tartja. Ilyen társadalmi szemlélet mellett nem meglepő, hogy a valóság ehhez közelít. Ezt mutatja az a brit felmérés is, amely szerint több nő úgy gondolja: a menopauza számára a szexuális élet végét jelenti.
Amikor például két idős ember egymásra talál és összeházasodnak elsősorban „társat" keresnek, de semmiképp sem csak „társat” . Igaz csökkent mértékben, de vágyakoznak a nemi életre. Nem a szexuális érdeklődés hiánya rontja el a nők nemi életét, hanem egy igen kínos és kellemetlen állapot, a hüvelyszárazság. Ez a menopauza egyik oka, mely fájdalmas közösülést okozhat. Extrém esetekben meg is akadályozhatja az együttlétet.

Tehetsz érte és ellene!

Vajon mi okozza a hüvelyszárazságot, és tényleg a szexuális élet végét jelenti? A nők nem ritkán egyszerűen elzárkóznak az intim együttléttől a változókor után, pedig a hüvelyszárazságon segíteni nem az öregedés szükségszerű velejárója. Ez a tünet azonban nem csak kellemetlenségek forrása, hanem komoly fertőzéseket is okozhat.
Ez az állapot azonban nem állandó és nem is gyógyíthatatlan. Az egyik kezelési mód a helyileg ható hüvelyi ösztrogénpótló készítmény. A hüvelyszárazságot az okozza, hogy a hüvely váladéktermelő membránja az ösztrogén hiánya miatt elsorvad. Ennek legbiztonságosabb megoldása a helyi hormonpótlás. Ez kedveltebb is, mint az orálisan szedhető készítmények, mivel a mellékhatások előfordulása csak minimális.

- Beszélj nyíltan a partnereddel, hogy megelőzd a neheztelést vagy a visszautasítást. Fontos felfedezni más lehetőségeket az intimitás megteremtésére.
- A hüvelyszárazság enyhítésére használj majd rövid ideig ható, vizes alapú hüvelyi síkosítókat közvetlenül az aktus előtt. Kerüld a petróleumszármazékok használatát.
- A tanácsadás és a csoportterápia hasznos megoldásokat nyújthat a stresszhelyzetek s az alacsony önértékelés leküzdésére. A változatosság gyönyört kelthet

Mit is jelent ez ebben az esetben? Kevés idős házaspár vallhatja be tiszta szívvel, hogy a szexuális spontaneitása még mindig a régi. A nap nem változik, az óra nem változik, a helyzet nem változik, a pozitúra nem változik, az időtartam nem változik... Így még egy tizennyolc éves is elveszítené libidóját. Pedig a vágy fokozásának és a változatos szexnek kifogyhatatlan a tárháza. Sokszor elég egy szép virágcsokor vagy egy finom bor egy szürke délutánon, akár egy közös habfürdőzés, vagy egy gyertyafényes vacsora, máris magasba szökhetnek a szerelem hullámai.
Ráadásul egy alapos szeretkezés kiadós testmozgással jár, ami az idősödő szervezetet és lelket ellenállóbbá, fiatalosabbá teszi, kedvezően hatva az egészségi állapotra.

A klimaktérium az ember életének igazán kritikus időszaka. Átáll az egész hormonrendszer és ennek fizikai, lelki tünetei vannak, úgy mint serdülőkorban is, csak nem pontosan ugyanazok:
- vértolulás, szédülés, hőhullámok
- testi erő csökkenése, izmok petyhüdtsége és ernyedtsége
- elhízás, a test rugalmasságának és mozgékonyságának alábbhagyása
- lobbanékonység, nyugtalanság, hangulathullámzások
- vállalkozási kedv, energia csökkenés, szellemi képességek gyengülése.

Kibelbeck MaraKözponti adminiszrátor (nana)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Hétköznapi szexbalesetek
„Ó, hallottam ilyet, de velem ez nem eshet meg!” – gondoljuk.
16 éves lányát botoxozza a Barbie-vá műtött nő
A háromgyerekes Sarah Burge eddig több százezer fontot költött plasztikai műtétekre,
A világ legdrágább lakosztályai
Annak ellenére, hogy idén a tavalyinál olcsóbbak a luxuslakosztályok, sok helyen az árak még mindig elképesztőek.
Szexuális problémák dohányossal vagy dohányosként
A dohányzásra sajnos sokan éppen azért szoknak rá, mert úgy gondolják,
5 "természetes" barnító eljárás
A szolárium, a napozás nem tesz jót a bőrnek, mit tehetnek mégis azok a nők,
Hoppá! A horkolás egészséges?
Egy friss kutatás eredménye szerint a horkolás kifejezetten egészséges,
Hét új-régi csoda

A világ új hét csodájának ötlete Bernard Weber kezdeményezéséből vált világméretű felhívássá.

Tabu téma: Az önkielégítés Vol.1. 18+
Ez olyan izé téma. Senki sem beszél arról, hogyan kell saját magunkat orgazmushoz juttatni,
A gőzszauna elűzi a feszültséget és a stresszt
Úgy tűnhet, hogy a gőzszaunák a legújabb hóbort tárgyai, azonban az igazság,
Lara Stone az Interview-ban

Lara Stone az Interview magazin szeptemberi számában látható egy remek fotósorozaton

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.