Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 22. Hétfő, Elöd
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Főnöktípusok

A felettesedet nem választhatod meg, ám mivel legalább napi nyolc órát együtt vagytok, és rá vagy szorulva elégedettségére, érdemes jól kijönnöd vele. A karrier-tanácsadók hét alaptípust különböztetnek meg – lássuk, melyik vezetőnek mi a titka!

Az új ötletekre nyitott

A kritikája tárgyilagos és méltányos. Beosztottjaiban, ha kell, tartja a lelket. Marad ideje magánbeszélgetésekre is. Íme, a tökéletes főnök(asszony). Sajnos nem minden cégnél találkozhatunk vele. Egy felmérés szerint a dolgozó nők 63 százaléka arról panaszkodik: feljebbvalója túl keveset dicséri. Minden negyedik úgy érzi, a többi kollégájához képest hátrányos helyzetben van. Talán nem is létezik remek vezető? Karrier tanácsadók óvnak az ilyen gondolkodástól!

A kreatív

Briliáns ötletei nem tárgyaláskor vagy üzleti ebéden jutnak az eszébe, inkább vitorlázás, esetleg vásárolgatás közben. Kimeríthetetlen a fantáziája - állandó lázban ég, és éjjel-nappal kész a bevetésre. Nyugodtan álljunk elé, ha eszünkbe jut valamilyen ötlet. A kreatív vezető könnyen lelkesedik.

Az álomfőnök?

Az álomfőnököt munkatársai szinte imádják

Távol áll tőle, hogy arra gyanakodjon: a helyére pályázunk. Ha nem annyira sziporkázóak, de lelkiismeretesek és pontosak vagyunk, akkor is szerezhetünk nála jó pontot. Értékeli a belőle hiányzó tulajdonságokat is. Ráadásul, mivel intenzíven ontja a javaslatokat, gyakran nincs ideje lélegzethez jutni. Az igazat megvallva az aprólékos munkát se szereti igazán. Ezért olyan kollégákra van szüksége, akik képesek megvalósítani hirtelen jött elképzeléseit. Ne feledjük, szüksége van az elismerésünkre: csodáljuk a tevékenységét!

A pátriárka

Általában hímnemű. Saját, közepes méretű cégét vezeti. Hatalmas a szíve: számára vállalkozása a tágabb család. Az elbocsátásokba belebetegszik, a női alkalmazottak pedig virágcsokrot kapnak tőle a születésnapjukra. Ennek a hagyományos szemléletmódnak sok előnye van - de hátránya is. Az úrnak meglehetősen merevek az elképzelései a dolgozó nőkről. Ha a család helyett karriert szeretnénk? Szerinte csak nem találtuk meg egyelőre az igazit. Az ilyen megjegyzéseknél őrizzük meg a hidegvérünket! Az életről alkotott elképzeléseivel nem kell egyetértenünk, de tiszteletben tarthatjuk azokat. Ha csodálkozik, amiért a férjünk megy gyesre kisgyermekünkkel, mondjuk azt: „A párom mindig arról álmodott, hogy ő lehessen a kicsivel. Így most én keresem a kenyérre valót."

A haver

Ilyen felettessel a munka kész kikapcsolódás! Délelőtt a teakonyhában fecsegünk, a munkaidő végén pezsgőt bontunk, szombaton pedig az egész csapat biliárdozni megy. De nem árt az óvatosság, mert főnökünk feljebbvalói nem biztos, hogy jó szemmel nézik ezt. Egyébként általában azok a vezetők viselik szívükön a jó hangulatot, akik a csapatból emelkedtek ki. Tartanak a konfliktusoktól és a népszerűtlenségtől. Beosztottként ne éljünk vissza ezzel!

A bizalmatlan főnök éppen a levelezést ellenőrzi
A szemfényvesztô

Tegyük fel, hogy idegenforgalmi ügyintézőként társasutazásokat értékesítünk. Váratlanul olyan főnököt kapunk, aki annyit ért a turizmushoz, mint katolikus pap a Káma-szútrához. Ráadásul egy valamit tud tökéletesen eladni - önmagát. Karrier tanácsadók ismerik ezt a problémát: azt a felettest, aki más területről érkezik, beosztottjai szemfényvesztőnek tartják. Szerintük nincs szakmai háttere. Bár az ő pozíciójában fontosabb a kommunikációs készség. Sokat tanulhatunk tőle! Figyeljük csak meg, hogyan bánik az ügyfelekkel. Miként cseveg vállalati ünnepeken a vezetőséggel. Éljünk hasonló eszközökkel: végezzünk jó munkát - és beszéljünk is róla! Az ilyen vezető mindig a megfelelő személyekkel köt szövetséget. Viszont ne engedjük, hogy ellopja az ötleteinket.

A fensőbbséges

Ha létezne különdíj antipatikus felettesek számára, ez a típus biztosan a polcán tudhatná azt. Férfi „változata" szívesen készíti ki munkatársait az egész kollektíva előtt - a nőneműek pedig hangulatemberek, híresek primadonnához méltó
viselkedésükről. Egyetlen választásunk: legyünk mi az okosabbak! Hiszen miért is van főnökünknek szüksége arra,hogy így megjátssza magát? Az erőszakos álarc gyakran kétségekkel viaskodó személyiséget takar. A vezetőre gyakran nehezedik nyomás, ezért olyan ingerlékeny. A legjobb taktika? Fejlesszünk ki finom antennákat hangulata kifürkészésére. Fárasztó vezetőségi ülés után ne terheljük gondjainkkal. Amikor végképp rossz passzban van, egyszerűen térjünk ki az útjából. Mégis vita tör ki? Fogadjuk a támadást buddhista nyugalommal! Amennyiben hangvétele már tényleg sértő hozzuk a tudomására: viselkedése bántó.

A bizalmatlan Az összes levelet átolvassa - helyesírási hibát keresve. Valamennyi csomag kávé számláját alaposan áttanulmányozza. És minden egyes tárgyalás előtt írásba foglalja a legfontosabb pontokat. Lássuk ennek a jó oldalát: ha mindig tudja, mit tesznek a beosztottjai, akkor nem hozhatnak rossz döntéseket. Karrier tanácsadók szerint szintén fontos az ellenőrzés. Mivel a vezető ezzel jelzi alárendeltjeinek: a csapat mögött áll, és minden munkafázisban részt vesz. Azonban az, ami az egyiknek biztonságot ad, a másiknak az idegeire mehet. Diplomatikus megoldás: üljünk le a felettesünkkel beszélgetni. Kérjük arra, adjon több felelősséget, ezáltal őt tehermentesítenénk. De ne feledjük kikérni a véleményét!

Az álomfőnök Értékeli a csapatmunkát, és ezt ki is mutatja. Ügyesen motivál, tárgyilagosan kritizál, beosztottjai mellett áll minden helyzetben. Sőt, magánbeszélgetésekre is van ideje. Ő az álomfőnök - feltéve, hogy álmaink állását tudjuk magunkénak. Ugyanis az ilyen vezetőnek komoly elvárásai vannak a kollégáival szemben. Ha szeretjük, amit csinálunk, és minden vágyunk feljebb jutni, akkor ő az ideális mentor. Annak viszont, aki csak azért teszi a dolgát, hogy pénzt keressen, vagy mert nem talál jobbat, meggyűlhet a baja ezzel a típussal. Ám érdemes mindegyiknek adni egy esélyt: a feladatoknak, illetve a felettesnek is! Olyasmit tanulhatunk, amit egy nap még kamatoztathatunk.

A szerelmes beosztott

Ha kreatív főnökünknek ráadásul erős a kisugárzása, úgy a hatása alá kerülhetünk, hogy menthetetlenül beleszeretünk. Ő pedig kihasználhatja romantikus érzelmeinket. Ám van egy jó hírünk: ha felettesünk hirtelen plusz feladatokkal talál meg bennünket, és egyre több ügyet kell helyette elintézni - észrevette lángolásunkat. Ám akad egy rossz hír is: nem viszonozza, csak visszaél vele!Központi adminiszrátor (pink)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Érezd jól magad a munkahelyeden!
Habár mindenkinek különböző munkája van, van pár alapvető szabály,
A szép bőr örök ellensége: A pattanás
Bizonyára senki előtt nem ismeretlen ez a kemény, hosszantartó, fájdalomteljes és idegtépő háború,
16 éves lányát botoxozza a Barbie-vá műtött nő
A háromgyerekes Sarah Burge eddig több százezer fontot költött plasztikai műtétekre,
Parti-diéta
Mi nők, rajongunk az aprócska dolgokért - kutyusok, totyogósok vagy cuki mobiltelefonok, ám egy buliban
Legyél Te az új nője!

Párkapcsolatod jól működik, csak már nem olyan izgalmas, mint az elején?

2010 legszexisebb cipői
Közel nyolcezer szavazat alapján választotta meg egy amerikai lap 2010 legszexisebb cipőit.
Érezze jól magát – méregtelenítés a lakásban
Ha furcsa foltokra lenne figyelmes otthona falán, és kizárható a pókháló jelenléte, akkor kénytelen lesz
Interjú Horváth Zoltánnal, a Nyugat Rádió ügyvezető igazgatójával
Citistar Selencion - Média a Társadalomért díjazottja
Interjú Vámos Erikával, a Tv2 2Testőr című életmódmagazinjának műsorvezetőjével
Rózsaszín leányálmok, mézeskalácsház, és egy szakmai sikertörténet.
5 éhségűző tipp hűvösebb napokra
Amikor alacsonyabban áll a hőmérő higanyszála, hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül habzsolni.
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.