Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Július 20. Péntek, Illés
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Nálatok kié a hatalom az ágyban? Vigyázz!

Női emancipáció, férjüknél többet kereső, vezető beosztásban lévő nők, karrierista nők - vajon mindez milyen hatással van szexuális életünkre? Az ágyban is a hagyományosan gyengébbiknek nevezett nem veszi át az irányítást, vagy itt marad a jól megszokott "hatalmi rendszer"?

A kérdés tehát az, hogy mi történik az ágyban akkor, ha az élet egyéb területein a nő jóval sikeresebb párjánál. Mert karriert épít, vezető posztot tölt be, netalán sokkal jobban is keres férjénél. Esetleg a gyereknevelés és a háztartás gondja így a férfira hárul, aki pedig megzavarodik a szerepcserétől. És ezen a zavaron nem is csodálkozhatunk, hiszen nemi szerepünk alapvető, le nem vetkőzhető vonása énünknek. Vagyis egy olyan szerepelvárás, amely alól soha nem bújhatunk ki, amit gyermekkorunktól kezdve sajátítunk el.

A gyerekek 3-4 éves korban ismerik meg a különbségeket maguk és az ellenkező nem tagjai között, természetesen először csak a fizikai különbségeket, tudnillik a fiúknak olyan testrészük is van, ami nekik nincs. Kezdenek kialakulni a nemi szerepek, és ez a folyamat csak még jobban felgyorsul a serdülőkorban, sőt betetőzi a fejlődést. Kialakul a nagybetűs nő és a nagybetűs férfi, az ágyban is.

A hagyományos szereposztás szerint a férfi az, aki eltartja családját, aki védelmet biztosít nekik, a nő pedig a tűzhely őrzője, a gyerekek nevelője. Rusz Edit szexuálpszichológus több újságnak, honlapnak azonban elárulta, hogy ez ma már egyáltalán nincs így. Egyre több családban lát ugyanis szerepcserét a nő és a férfi között, ami óriási konfliktusokhoz vezethet.

A férfi és női szerepek egybemosása bizonyos értelemben a világháború műve. Az addig csak háztartási munkát végző nőket kénytelenek voltak bevonni az ipari, mezőgazdasági termelésbe, hiszen a férfiak a fronton harcoltak. A harcok elmúltával sem mentek vissza az asszonyok a tűzhely mögé, ugyanolyan munkavállalók lettek, mint férjük. A rendszerváltás után a nők "férfiasodása" csak tovább erősödött, manapság mindenhol a karrierjének élő nő példája köszön vissza.

És mi van az ágyban? Rusz Edit szerint itt is felborultak a sokáig bebetonozottnak számító szabályok. Hagyományosan a férfinak kellene mindenféle kapcsolatot kezdeményeznie, így a szexuálisat is, ám manapság egyre ritkábban van így. És ami az első percben tetszik a férfinak - a gyorsan ágyba rángató amazon -, az a sokadik alkalommal már nem az igazi. A szexuálpszichológus szerint ennek nem így kellene lennie. A nőnek csak csábítania kellene, de nem direkt módon, csak jelekkel. Melyeket ha vesz a férfi, a "feladat" már az övé.

Ám manapság a férfiak gyakran elbizonytalanodnak, nem tudják, hogy a nőnek mi kell: a határozott vagy az alávetett. A nő pedig esetleg hiába várja a férfi kezdeményezését. A kérdés tehát összetett.

Rusz Edit a feleségeket, élettársi kapcsolatban élő nőket egy dologtól óvja: a férfi frusztrálttá válik attól, ha a nő sikeresebb nála. Ám ezen még lehet segíteni, ha a feleség vagy barátnő érezteti vele, hogy ez a siker neki is köszönhető mint biztos hátvédnek. Ám ha szexuális dominanciáját is elveszik a férjtől, akkor ne is csodálkozzanak, ha válás, megcsalás vagy éppen lelki eredetű impotencia lesz a következmény.Központi adminiszrátor (eletforma)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Mutasd a szemed! - Megmondom, ki vagy
Amikor beszélgetsz valakivel, a szemébe nézel, és figyelsz rá, érezteted vele, hogy érdekel az, amit mond.
17 feltűnően szép modern stílusú hálószobák
Az olasz design ház Colombini néhány látványos modern hálószobát mutat be a Citistar olvasóinak.
Sültpaprikás rétes
A kilencvennapos diéta folytatódik, már a férj is beszállt, de megígérjük, vége lesz, mielőtt a gyerekeket is érdekelni kezdené.
Az ember a legdagadtabb főemlős
Őseink túlélési esélyeit jelentősen megnövelte a tápanyagraktárként felhalmozódott zsír.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
David Beckham címlapon
Az immáron 37 éves, ám a korával és a néhány ráncával együtt is rendkívül sármos focista,
Madonna meztelen fotói! - 18+!
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
A milliárdosok öt közös vonása
Idén márciusban 937 milliárdost számolt össze a Forbes.
A legnagyobb tévedések, amit a megbízók elkövetnek...
Megkérdeztük a lakberendező szakma legnagyobbjait (külföldi híres sztár-dizájnereket),
Nem minden mozdulatunk jelent szexuális szándékot
A pasik jóval gyakrabban érzik úgy, hogy a velük bájcsevegő nőnek sem jár más az eszében,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.