Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 23. Kedd, Gyöngyi
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Magyarország legjobb strandjai

Teljesíthetetlenül nehéz feladatba fogtunk: Magyarország legjobb strandját keressük. Mivel az efféle osztályozás mindenképp szubjektív élményeken alapszik, a szerkesztőség által kiválasztott tíz fürdőhelyet magánvéleményekkel megspékelve adjuk közre, de természetesen mellékelve a szigorú adatokat is. A csak gyógyfürdőként üzemelő, mégoly díszes létesítményeket igyekeztünk kihagyni ; inkább olyanokat válogattunk, ahol többféle időtöltési lehetőség nyílik.

{image.alt_attr} - Kép © Ceglédi Termálfürdő

A cikk végén bárki eldöntheti, melyikünk győzte meg igazán – de az ellenvéleményeket is szívesen fogadjuk.

Büki Gyógyfürdő
Bükfürdő, Termál krt. 2.

„Talán az egyik leghíresebb vidéki fürdő a büki, ami az évek során gigakomplexummá nőtte ki magát. A huszonhét medence közül teljesen biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Van gyerekmedence a picuroknak, gyógyvíz a fáradt végtagoknak, de azokra is gondoltak, akik nem bírják a vizet: a strand területén lehet tollasozni, focizni, röpizni, kempingezni, de kérhetünk masszázst, pedikűrt és a spa részleg is csodás. Kipróbáltam, tényleg az.” (Judit)

{image.alt_attr} - Kép © Büki Termálfürdő

A nyugat-dunántúli Bük fürdője 1962 óta üzemel, és nyitása után tíz évvel bővült ki jelenlegi méretére. A kellemes klímájú, jó gyógyvízzel rendelkező fürdő hamar népszerű lett a hazai és a külföldi, főleg osztrák vendégek körében is. A legutóbbi bővítéssel 2002-re az ország egyik legszebb fürdőépülete készült el: a medencéket fölé virágkehelyként boruló ívelt, sárgásbarna faszerkezet különösen bensőséges hangulatot teremt. Az épület Károly István tervei alapján készült, akinek már édesapja is dolgozott a környéken.

Ceglédi Aquapark és termálfürdő
Cegléd, Fürdő út 27-29.

„Földi vagyok, hazabeszélek: még a pesti taxisok szerint is olcsóbb, mint bármelyik fővárosi strand, és nincs akkora tömeg. Viszonylag sok sport- és szabadidős programot szerveznek, habár ez is ízlés dolga, én jobban szórakozom egy jó könyvvel a kezemben. Zöld környezetben csücsül a két komplexum, viszont a megközelítése még mindig elég gázos: egy kis bekötő úton lehet bejutni a strandra, így a környezet nem kelt igazán »nagyfürdői« benyomást.” (Ági)

{image.alt_attr} - Kép © Ceglédi Termálfürdő

A kilencvenes években az ország termálvizes nagyhatalomként való újredefiniálása során rengeteg helyen végeztek próbafúrást. Így találtak Cegléd város határában is 54 fokos melegvizet tört fel 1000 méter mélyről és szépen lassan körbeépítették. A Termál–és Gyógyfürdő, 2002 tavaszán 38000 m2 területen nyitott meg tíz kül-és beltéri medencével, a szabadtéri nagymedencében rendszeresen vízilabda játékokat szerveznek. 2005-ben a fürdő mellett Aquapark épült a Tőrös Csaba vezette helyi Horizont 4 építésziroda tervei alapján; a közeli Termálszálló épületéért ugyanő 2007-ben elnyerte Pest megye Építészeti Nívódíját.

Dagály strand
1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

„Azt szeretem a Dagályban, hogy bár bent van a város közepén, az ember a hatalmas parkban, az ősfák között mégis úgy érzi, mintha egy erdő közepén fürdőzne. A Dagályban minden van, ami szem-szájnak ingere: 50-es és 25-ös úszómedence, szauna, termálmedence és élménymedencék. Úgyhogy itt tényleg lehet úszni, a sportosabbak is megtalálják a számításaikat, de ha valaki csak punnyadni szeretne a gyógyvízben, az is kellemesen eltöltheti az időt. Amellett, hogy az úszómedence sem túl klóros, a zuhanyzóban igazi kénszagú gyógyvízben tusolhatunk; nekem ez az aroma jelenti a Dagályt! A jópofa kockaépület és a szabadtéri létesítmények igazi békebeli strandfílinget árasztanak. A fürdőzés után pedig nincs is szebb, mint a pázsiton heverészve lángost vagy főtt kukoricát majszolgatni… Igazi Riviéra az Angyalföldön!” (Melinda)

{image.alt_attr} - Kép © Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A Dagály épülete 1948-50 között készült el, párhuzamosan a közeli Árpád-híd befejezésével. A fürdőt Körner József, a hazai modern építészet egyik kiemelkedő alakja tervezte, aki diplomája megszerzése után két évig Hajós Alfréd tervezőirodájában dolgozott. 1956-ban készült el az ötven méteres uszoda, majd 1983-ban a sátortetős 25 méteres. A Széchenyi Gyógyfürdőből a hetvenes években idevezetett termálvízre újabb medencék épültek; 2000 óta pedig számos új szolgáltatást nyújt a strand, a vese alakú medencében például a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokkal nézhetünk szembe. A XIII. kerület hosszú távú fejlesztési terveiben szerepel, hogy a rakparti út felett átívelve a strandot kinyissák a Duna felé.

Győri Rába Quelle Termál- és Élményfürdő
Győr, Fürdő tér 1.

„Győr-Moson-Sopron megye egyik legfelkapottabb helye a Győri Termálfürdő, ami azon kívül, hogy rém modern, tágas is, tiszta is, a víz is kivételes, abban ugyanis semmi klór nincsen. A fürdő ráadásul akkora, hogy hiába a sok látogató, mindenki kényelmesen elfér, az embernek nincs olyan érzése, mintha egy kiadós hangyabolyban volna. Az extra szolgáltatások sem utolsók, a felkapott óriáscsúszdákon kívül személy szerint a masszírozó vízfejek, a párás barlangok na meg a Mai Thai a kedvenc, azt nagyon jól keveri a mixer.” (Judit)

{image.alt_attr} - Kép © Rába Quelle

A győri fürdőközpont a Széchenyi terv támogatásával készült el 2003-ra. A színvonalas épület a pályázatnyertes Fényjel Stúdió (Pozsgai Zoltán, Takács Attila), valamint a Dimenzió Kft. (Bodrossy Attila) tervei alapján készült el. A változatosan tagolt, izgalmas homlokzatokon nagy szerepet kap a természetes kőburkolat és a fa.

Hajdúszoboszló Hungarospa Gyógy- és Termálfürdő
Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

„Gyerekkorom tengerpartja, vicceltek? »Figyelem, figyelem! Öt perc múlva kezdődik a hullámverés! « És izgultunk, hogy mehetünk a hullámzó vízbe fürödni. És azt kell hogy mondjam, a legtutibb volt hering módjára állni a vízben, ugrálni és sikongatni. Amit mi odaképzeltünk, azt a mai gyerekek meg is kapják: látvány-kalózhajó, világítótorony, csónakázótó gáttal elválasztva... A fokozatosan mélyülő medence a maga 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. Oda a heringélet, nade sebaj. Mediterrán tengerpart-imitáció, és pálmafák...mögötte pedig ott a csúszdaparadicsom.” (Ági)

{image.alt_attr} - Fotó © MTI

A hajdúszoboszlói fürdő 1927-ben fövényfürdőként indult, volt állami, majd újra magánkézben. 2002-ben teljesen megújult a strand infrastruktúrája, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő új, vízforgató-szűrő rendszerben üzemelő medencék épültek. A termálfürdő új épületét Baló Vidor (Hajdóterv) tervezte. A harminc hektáros parkban 13 medence, köztük a hullám, pezsgő, gyerek és élménymedencék várják a látogatókat. Hamarosan elkészül az uniós támogatással, 4,75 milliárd forintból épülő Aqua Palace élményfürdő is, amely egyszerre ezer embert tud majd befogadni.


Központi adminiszrátor (hg.hu)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Juicy Couture kampány - 2011 tavasz/nyár
Alapvetően nem szeretem a Juicy Couture termékeit - sem a túlnyomóan sok rózsaszínt
A világ legszebb akváriumai
A tenger titkai mindig érdekelték az embereket.
A legnagyobb tévedések, amit a megbízók elkövetnek...
Megkérdeztük a lakberendező szakma legnagyobbjait (külföldi híres sztár-dizájnereket),
Szexuális problémák dohányossal vagy dohányosként
A dohányzásra sajnos sokan éppen azért szoknak rá, mert úgy gondolják,
5 tökéletes és 5 borzalmas ruha a 82. Oscar-gálán
Az üde Demi Moore, a tökéletesen elegáns Kate Winslet és Sarah Jessica Parker is elnyerte
Hol rontják el a lottónyertesek?
Érett személyiség szükségeltetik ahhoz, hogy egy lottónyertes átgondoltan, nyugodtan legyen képes rendelkezni
5. nap
A Fesztivál ötödik napján még mindig
Hollywoodi diéták? Íme, az igazság!
Tudni szeretné mi a hollywoodi sztárok titka?
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
A szépülés kockázata

Egy plasztikai műtét vagy beavatkozás sikeressége és tartóssága a felhasznált anyagok minőségétől is függ,

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.