Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2023. Január 29. Vasárnap, Adél
   
RÓLUNK
DÍJAZOTTAK
DÍJAINK
A CLUB
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
TÁMOGATÓI SZINTEK
GASZTRONÓMIA
FOTÓ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓ - ADATKEZELÉS - SZERZŐI JOG

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Exkluzív interjú Czibere Csilla szépség mentorral, arcjóga trénerrel

Exkluzív interjú Czibere Csilla szépség mentorral, arcjóga trénerrel

Töretlen kitartással valósítottad meg álmaid. Mindig is tudatosan készültél erre a pályára?

Már 14 éves koromban, a pályaválasztáskor kozmetikus szerettem volna lenni, de akkor az élet az idegenforgalom irányába sodort. Évekkel később, a 30-as éveim elején fordultam a szépségipar felé és lettem először cranisacrális terapeuta, masszőr és később kozmetikus.


Miért pont az arcjóga világát választottad?

34 éves koromban találkoztam először az arcjógával, de akkor még csak magam szépítésére használtam. 2020-ban, amikor 13 év külföldi élet után visszaköltöztem Magyarországra, és lehetett rá számítani, hogy lezárások lesznek, kezdtem el azon gondolkodni, mihez fogok kezdeni masszőr, kozmetikusként.

Egyik nap a húgom felvetette, miért nem végzem el az arcjóga tréneri képzést. Ugyanazon a napon egy másik barátom felhívott, hogy kapcsoljam be a TV-t, mert egy reggeli műsorban egy arcjóga trénerrel beszélgetnek és annyira el tudná képzelni, hogy én is ezt csináljam.

Ezt jelnek vettem és elkezdtem kutatni a tréneri képzéseket. Mivel több nyelven beszélek, ezért nemzetközi képzéseket is volt szerencsém elvégezni. 2021. januárban elindítottam az arcjóga csoportomat és meglepődve tapasztaltam, milyen sokan érkeznek és kíváncsiak arra, amit át tudok adni.  Így indult a pályafutásom a grimaszok világában, ahol gyorsan kiderült, hogy nem csak a hölgyek megjelenését szükséges ápolni, szépíteni, de az önbizalmukat is emelni kell, ahhoz hogy valóban elő tudjuk belőlük varázsolni a bennük lakozó istennőt.

Hiszem, ha a megjelenés változik, fiatalodik és az az arc tekint vissza ránk a tükörből, amire vágyunk, nő az önbizalmunk, magabiztosabbá válunk és ez pozitívan hat életünk minden területére.


Ha szeretnénk természetes módon megőrizni vonásaink feszességét, bőrünk frissességét, arcunkat is megéri kiadósan átmozgatni! De mi is az arcjóga?

Az arcjóga egy olyan innovatív természetes módszer, mely plasztikai beavatkozás nélkül fiatalítja a megjelenést. Az arcjóga a bőrfiatalításon túl emeli a női önbizalmat és támogatja az önelfogadást is.

Rendszeres használatával megtanulható az arcizmok irányítása, így a ráncok kialakulásáért felelős felesleges mimika és az arc területén jellemző feszültség is csökkenthető.

Az arcjóga egy több mint 70 hatékony gyakorlat kombinációját tartalmazó módszer, mely fokozza az arc izmainak rugalmasságát, késlelteti a ráncok kialakulását, formálja az arcot, emeli az önbizalmat és pozitívan hat az elmére is. Az arcjóga sikerének titka abban rejlik, hogy az arcizmok lazítására helyezi a hangsúlyt, visszaállítja azok természetes hosszát, ezzel csökkentve a feszültséget az arc területén, így a ráncokat is, valamint fokozza a vér- és nyirokkeringést, az oxigénellátást.

Az arcjóga szerelmesei szerint a rendszeres gyakorlás felér egy ráncfelvarrással és egy teljes körű fiatalító kúrával. Melyek a leggyakoribb, leghatékonyabb arcjóga gyakorlatok?

Mindegyik gyakorlat hatásos és vannak olyan grimaszok, melyek az arc több területét formálják. Nehéz megmondani, hogy melyek a leghatékonyabb gyakorlatok, mert ez attól is függ, melyik területet szeretnénk leginkább formálni. Itt azért azt fontos megjegyeznem, hogy a valódi változás elérése érdekében az arc összes izmát szükséges megdolgoztatni.

Ebben a videóban mégis összeszedtem a négy leghatékonyabb arcjóga gyakorlatot, amit érdemes megismerni és naponta alkalmazni szépségünk, fiatalságunk megőrzése érdekében.

Mondanál 3 rossz szokást, amitől ráncos lesz a homlokunk?

A helytelen testtartás az egyik ilyen rossz szokás. Amikor például olvasunk egy könyvet, vagy nézzük a telefonunkat, azt lehajtott fejjel tesszük, ami feszültséget okoz a nyakizmainkban, ez pedig feszültséget okoz a homlokunk területén.

A ráncok kialakulásának az az oka, hogy a feszült izmok lefelé húzzák az arc többi izmát és így okoznak idősödő megjelenést.

A másik rossz szokásunk, hogy amikor hogy visszafojtjuk a lélegzetünket, például amikor nagyon koncentrálunk valamire, ilyenkor tudattalanul is megfeszítjük, a már amúgy is feszült homlokizmot.

A harmadik ilyen rossz szokás, hogy nem viselünk szemüveget, amikor arra szükségünk lenne, inkább hunyorítunk és így feleslegesen feszítjük a homlokizmokat. 

Az arcjóga gyakorlatok teljesen biztonságosak, nem okoznak semmilyen kellemetlen mellékhatást és fájdalmat?

A gyakorlatok teljesen biztonságosak, könnyen elsajátíthatók, nem okoznak semmilyen kellemetlen mellékhatást és fájdalommal sem járnak.

Hogyan lehet fokozni az arcjóga pozitív hatásait otthoni házi szépségpraktikákkal?

A bőrtípusnak megfelelő, hatóanyag kozmetikumok használata fokozza az arcjóga hatását. Az arcjóga gyakorlatok alkalmazásán túl fontos a bőrt táplálni is, ugyanúgy, mint a testformálás esetében. Azt a példát szoktam mondani, hiába edzünk naponta, ha gyorséttermi ételeket eszünk, akkor a testünk sem alakul úgy, ahogyan azt szeretnénk. A bőrrel is ez a helyzet, ha nem kapja meg a számára szükséges hatóanyagokat, akkor a bőr „éhezik” és ez meg is látszik rajta.

Ezen kívül az egyik legfontosabb otthon használható praktika, hogy kerüljük a szappanok, habzó arctisztítók használatát. Lúgos kémhatásuk miatt, egy átjárhatatlan réteget képeznek a bőr felszínén és semmilyen hatóanyag nem jut be a bőrbe. Ha nincs kéznél a bőrtípusunknak megfelelő nem habzó letisztító, akkor használjunk inkább intim lemosót. Tudom furcsán hangzik, de érdemes kipróbálni, már néhány nap után érezhető a változás.

A másik ilyen tipp, mossuk le a micellás vizet az arcunkról. A micellás vízben levő anyagok, ha a bőrünkön hagyjuk, gyorsítja az öregedési folyamatokat még akkor is, ha hidratáló anyagok vannak benne.


Mikor vagy elégedett a munkáddal?

Amikor azt tapasztalom, hogy a vendégeim is látják a változást magukon. Örömmel tekintenek a tükörbe, szeretik azt a nőt, aki visszatekint rájuk. Megértik és megélik, hogy egy nő élete minden szakaszában lehet ellenállhatatlan és vonzó.  Ilyenkor egy nő energiája teljesen megváltozik, kinyílik, látja végre valódi önmagát, nem csak a hibáit és azt, amivel elégedetlen.

Mi az az öt kifejezés, amivel mostani Önmagadat jellemeznéd?

erő, boldogság, kreativitás, szeretet, szabadság


Mit jelent nálad a szépség?

Harmónia. Harmónia önmagammal, a környezetemmel. Abban hiszek, hogy egy ember teljes egészében szép úgy ahogy van, mert a külső és a belső megjelenése egységet alkot, az embert. Nem hiszek a külső vagy belső szépségben, a kettőt nem lehet különválasztani.

Amit ebben a szakmában el lehet érni, az neked sikerült, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb arcjóga trénere vagy. Milyen érzés ez?

Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy több száz hölgyet szépíthettem eddig és hogy ilyen sokan bízták rám szépségük, fiatalságuk megőrzését, önbizalmuk emelését.

Időnként meg szoktam állni és visszatekintek, honnan hova jutottam el. Ilyenkor magam is elcsodálkozom azon, mi minden történt velem az elmúlt közel 2 év alatt.


Az az ember vagyok, aki, amikor eléri a célját nem mindig ismeri el a munkája eredményét, sokkal inkább azt mondja, rendben, ez is megvan, mi a következő lépés?

Szerencsére a családom, a barátaim fel szokták hívni a figyelmemet arra, mikor kell ünnepelni és nem hagyják, hogy a céljaim elérése csak egy pipa legyen.

A hölgyeknek mindig mondom, fontos elismerni, ünnepelni saját magunkat, amikor egy-egy célunkat elérjük. Tudni befogadni az elismerést, a sikert.  Aztán azt is hozzáteszem, ez nem csak nekik, önmagamnak is szól. Szóval még nekem is tanulnom kell a befogadást, önmagam elismerését.

Mit szeretnél mindenképpen elérni az életedben?

A vágyam az, hogy minél több hölgyet tudjak támogatni abban, hogy felébresszék a bennük szunnyadó istennőt és felismerjék azt a tényt, hogy egy nő élete minden szakaszában lehet vonzó és ellenálhatatlan.

Hogy ez a vágyam megvalósuljon, azon dolgozunk, hogy az első, az arcjógáról, a természetes szépségápolásról és a női önbizalomemelésről szóló könyvem magyar nyelven túl német, angol és spanyol nyelven is megjelenjen.

Mindezen túl szeretnék egy olyan átváltoztató programot létrehozni, ahol testi, lelki síkon olyan változást érünk el a hölgyeknél, hogy ez mind gondolkodásmódban mind megjelenésben visszatükröződik. Ezt a maguk területén kiváló szakemberekkel együttműködve, részben online, részben offline formában szeretném elérhetővé tenni. A program még formálódik, de az biztos, hogy a holisztikus szemlélet és a természetes módszerek továbbra is alappillérei maradnak a munkánknak.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Szakmai Elit csapata!

RTL KLUB interjú


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Celebrity Cyborgs
Photoshop
Interjú Nagy Amarilla aerobikoktatóval és személyi edzővel

Exkluzív interjú

Melissa Giraldo - fürdőruhás fotók
Melissa Giraldo fehérnemű és fürdőruha modell,
Tóth Gabi

Fiatal, tehetséges énekesnővel Tóth Gabival beszélgettünk.

Interjú Pirner Almával, a 2006-2007-es sztriptíz VB győztesével
A nemzetközi Rúdtánc Sport Világszövetségnek magyarországi exkluzív licensz tulajdonosával beszélgettünk.
Interjú Marjai Judit fotóművésszel
Exkluzív interjú
Interjú Dj Bruckmann Balázzsal, a Magyar Diszkósok Érdekvédelmi Szövetségének elnökével
Exkluzív interjú
Citistar Selencion 2010
Képek a díjazottakról
Interjú Strammer Zsaklin modellel, fotóssal
Exkluzív interjú
Csak egy kis photoshop
Alekosz "alsót" a parlamentbe
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatkezelési tájékoztató | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.