Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 22. Hétfő, Elöd
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
Állatvilág
Kutyák - Kutyakozmetika
Hobbiállatok
Érdekességek
Horgászat
Interjú Both Zoltán hüllőszakértő és vadállatbefogóval
Egyesület
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A 8 legmenőbb macskafajta

Sokan a kutyák helyett inkább macskapártiak, vagy éppen lakásukat nem tartják elég nagynak egy eb számára, de egy kevesebb gonddal és elfoglaltsággal járó háziállat befogadására azért vállalkoznának.

Amennyiben cicaválasztás előtt állunk, mindenképpen hasznos lehet ez a kis kalauz a különböző fajtákról és jellemzőikről.

Sziámi
Az első sziámit Londonban mutatták be 1871-ben, egy macskakiállítás keretein belül. Az egzotikus fajta azonban már korábban is megtekinthető volt az európai állatkertek ketreceiben. Hivatalos „premierje” után azonban ugrásszerűen megnőtt a népszerűsége, és háziállatként is elterjedtté vált.
A fajtára általánosságban bizonyos fokú távolságtartás és önteltség jellemző. Szépsége, kecsessége és varázslatos kék szemei miatt azonban ez megbocsátható neki. Igazi eleganciával rendelkező, gazdájához ragaszkodó állat. Rövid szőre sem igényel különösebben sok törődést, maximum heti egy-két fésülést.

Perzsa
Sokan a macskák királyának nevezik ezt a szép, hosszú szőrű állatot. Pontosan nem tisztázott, hogy Perzsiából vagy Törökországból származik-e, de az biztos, hogy tengerészek hozták az első példányokat Európába még a tenyésztés megkezdése előtt.
Nagyméretű, zömök testű, hosszú szőrű macskáról van szó, melynek számos színe ismert, sőt a mai napig bukkannak fel újabb és újabb árnyalatúak.
Gondozását illetően elég munkaigényes: hosszú bundája napi rendszerességű fésülést igényel. Barátságos, nyugodt macska. Szereti, ha hosszú ideig dédelgetik, de nem követelőzik.

Orosz kék
Az egyik legritkább macskafajta, a macskák úri hölgyeként is emlegetik. Szélesebb körben való elterjedése az angoloknak köszönhető. Nagyon élénk, szeretetteljes cica, kedveli az emberek társaságát. Rövid szőre nem igényel különösebben sok törődést.

Man-szigeti macska
Az Ír-tengeren elhelyezkedő Man-sziget őshonos macskafajtája, amire az itt lakók annyira büszkék, hogy még szigetük jelképévé is választották. Fő jellegzetessége, hogy teljesen farkatlan. Dús szőrzetű, mozgékony, értelmes állat.
A származásával kapcsolatos legenda, hogy állítólag mikor az írek elfoglalták Man szigetét, katonáik levágták az őshonos macskák farkát, és forgóként a sisakjuk mellé tűzték. A farokkurtítás ezt követően hagyománnyá vált.

Himalája
Abszolút tudatos tenyésztés eredménye ez a fajta, a perzsa és a sziámi macskák keresztezése. A cél az volt, hogy mindkét fajta jellemzői egy cicában egyesüljenek. Az eredmény egy hosszú szőrű macska lett, mely típusában perzsa, színében sziámi. Akadnak olyanok, akik nem hajlandóak külön fajtaként elismerni, ők a perzsák közé helyezik az állatot. A Himalája macskának ennek ellenére számos rajongója akad.
Ismerős lehet például az Úton hazafelé c. nagysikerű családi filmből is, ahol két kutya és egy macska különböző kalandok után jutnak haza gazdáikhoz.

Abesszin
Az abesszin az egyik legrégebbi macskafajta a világon. Úgy tartják, hogy a fáraók szent macskáitól származik. Mások szerint tudatos tenyésztés eredménye. Akárhogy is van, egy kissé makacs, szenvedélyes vadásszal van dolgunk, aki elhalmozza figyelmével azt, akit szeret. Akkor a legboldogabb, ha emberek között lehet, kedves és élénk. Könnyen lehangolttá válhat, ha sokáig magára hagyják. Mivel rövidszőrű, bundája nem igényel különösebb gondozást.

Szfinx
Valószínűleg nem a legszebb a macskák között, de igazán gyengéd természetű, odaadó, játékos és emberszerető állat. A szőrtelen macska valójában nem teljesen szőrtelen, de egészen vékony bundájuk miatt a hidegebb napokon lehet, hogy egy kis plusz melegséget igényelnek dúsabb bundájú társaikhoz képest. Etetésükkor ráadásul több kalóriára is szükségük van, mint egy átlagos macskának. A Szfinx a legritkább macskafajta a világon, mindenképp csak annak ajánlott, aki biztosítani tudja számára a rendszeres és odaadó gondoskodást.

Török angóra
Az Egyesül Államokon keresztül jutott el Európába ez a kiegyensúlyozott és csendes cica. Közepes méretű macska hajlékony, karcsú testtel és vékony csontozattal, ezáltal általában méltóságteljes és ruganyos benyomást kelt. Nyugodt, kedveli az emberek társaságát, ideális házi kedvenc válhat belőle.

 Központi adminiszrátor (femcafe)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Halászlé
Menüajánlat
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Golden Globes Awards 2013 - Hölgyek natúr színű ruhában

Végezetül a díjátadó legnépszerűbb színei,

Szexfüggőség kontra erős szexuális vágy
A legtöbb függőséghez hasonlóan a szexuális addikció is úgy alakul ki,
Akt modell 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Interjú Bognár Tamás FIFA játékvezetővel

Exkluzív interjú

Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Feledékeny vagy? - Tíz trükk hogyan fejleszd a memóriád!
Mindannyiunk memóriájának vannak gyenge pontjai.
Fülledt erotika 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
2009 a szenzációk éve volt
A december az összegzés hónapja, karácsony és szilveszter táján napvilágot látnak
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.