Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Október 23. Kedd, Gyöngyi
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
A világ legérdekesebb tetoválásai
Exclusive női tetoválások
Tudta?
Érdekes fotók
Őrület
Miami Tattoo Expo 2009 - Stephanie Fleischman - Női tetoválás
Piercings :: Max Brand
Érdekes tetoválások
Piercings :: Jonny Needles
Sexy-Tattoo-Girls
Tattoo érdekességek
Testékszerezés
Idiot Tattoos
Női tetoválások
Piercingek és tágítók
Hülye piercing
Sexy-Tattoo-Girls 18+
Bizarr party (Usa) 18+
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

Playboy története

A Playboy egy amerikai erotikus életmód magazin, alapították 1953-ban Hugh Hefner és társai, és amely végül a Playboy Enterprises, Inc.-vé nőtte ki magát. Egyike a világ legismertebb márkáinak.


A magazin havonta jelenik meg és jellegzetes témája a meztelen női fényképek, divat, sport, fogyasztói termékek, és népszerű személyekkel készített interjúk. Közöl rövid novellákat is az ismertebb íróktól mint Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Vladimir Nabokov, és Margaret Atwood.

A magazin híres kifejezetten liberális viszonyulásáról a legtöbb politikai pártálláshoz.

A Playboy saját mércéje szerinti "ízléses" meztelen képeket használ fel, amiket "softcore" mércével illetnek, szemben a "hardcore" pornómagazinok kínálatával.

A Playboy eredeti címe "Stag Party" volt, de egy másik, már létező magazin, a Stag felkereste Hefnert és közölték kifogásaikat. A felmerülő alternatívák között szerepelt a "The gentlemen's club", az ügyvezető igazgatóhelyettes, Eldon Sellers édesanyjának sugallatára. Végül mégis a Playboy mellett döntöttek, ez Alexx Mills javaslata volt, aki egy rövid ideig dolgozott a Playboy Automobile Company-ban Chicago városban. Első megjelenése 1953 decemberében történt, első címlaplányuk Marilyn Monroe, bár a kép egy naptár számára készült, nem a Playboynak. A számot Hefner Hyde Park beli konyhájában gyárották le.

A "nyúl" eredete

A nyulat magazin első művészeti vezetője Art Paul tervezte meg. Saját szavaival élve azért választotta mert "humoros asszociációkat kelt a szexualitással kapcsolatban" valamit "vidám és játékos".

Az első vázlatokon a nyuszi sokkal rajzfilmszerűbb volt, tetőtől talpig megjelent, öltönyt viselt, vagy házikabátot. Saját bevallása szerint Paul körülbelül egy fél órát foglalkozott vele. (Lásd bővebben, angol nyelven http://www.designboom.com/portrait/playboy.html)

Agyafúrt marketing stratégia változtatta át a nyúl figurát a stílus egy azonnal felismerhető szimbólumává. 1959-ben már olyan ismert volt, hogy a New York Reader elküldhetett egy Playboy levelet úgy, hogy a nyuszifejes logó volt az egyetlen címzés.


Fotósok

Sok figyelemre méltó fényképész dolgozott és dolgozik a Playboynak többek között Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall, Herb Ritts, Stephen Wayda, és Bunny Yeager.

Retusálás

A magazinban megjelenő fényképek természetszerűen átesnek bizonyos beavatkozásokon (mint például az airbrushing technika, vagy komolyabb retusálás), hogy illeszkedjenek a magazin által sugallt és képviselt hangulatba, világképbe. Néhány olvasó szerint ez a fajta beavatkozás elveszi a kép hitelességét és a fénykép erőltetett lesz, természettől idegen.


Egy példa erre Pamela Anderson és "az eltűnő szeméremajkak esete". Pamela eredeti Playboy megjelenésekor 1990 februárjában, volt egy a modellt hátulról felvevő fotó, melyen szélesen szétvetett lábakkal szerepelt, és a "Labia minora", tehát a kis szeméremajkak világosan látszottak, később a poszter méretű printeken ezt szemérmesen eltűntették.

Hasonló Rena Mero ("Sable") esete, akinek első Playboy fotózásán, a hátán fekve készült felvételeken plusz szőrzetet retusáltak a genitáliákra. Az 50.-ik kiadásban a kép eredeti formájában volt látható.

A rivális, szintén felnőtt témával foglalkozó magazin, a Hustler és tulajdonosa Larry Flynt gyakran heves kritikával illeti a Playboyt a fenti és hasonló esetekért, mely vonal inkább a retusálatlan, természetes bemutatást támogatja, mentesen a szilikon implantátumoktól is (?).

A játék

A Cyberlore Studios fejlesztő gárdája és az Ubisoft Entertainment kiadó megjelentetett egy "Playboy: The Mansion" című számítógépes játékot. Ebben a játékosnak kell Hugh Hefner gyanánt megalapítani és felvirágoztatni az újságot, leszervezni a hölgyeket, fotósokat keresni és kultuszt teremteni.

Second Life

A Second Life világában is épülő Playboy villa erősíti azt a tendenciát, hogy a való világban virágzó médiabirodalmak a virtuális piacon is képviseltessék magukat.


Központi adminiszrátor


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Desigual farmerek őszre, télre
Legkevésbé sem szokványos farmerreklám egy a legkevésbé sem szokványos farmer-kollekcióhoz.
15 gondolat a tartós kapcsolatért
Frissítsük fel a házasságunkat!
Érezze jól magát – méregtelenítés a lakásban
Ha furcsa foltokra lenne figyelmes otthona falán, és kizárható a pókháló jelenléte, akkor kénytelen lesz
A kínai konyha
Kína hatalmas ország, így éghajlati sokszínűségének köszönhetően az élelmiszerek széles tárházát megtalálhatjuk.
Anja Rubik topmodell
Anja Rubik igazi topmodellé nőtte ki magát.
Hasonló sztárok – fotókkal
Bizarr, hogy némelyik sztár kiköpött mása egymásnak.
Szex: férfileckék
A férfiak elvárásai teljesen különböznek a nőkétől.
Legyél Te az új nője!

Párkapcsolatod jól működik, csak már nem olyan izgalmas, mint az elején?

Új fogadalom a láthatáron
Aki nem önijesztgetéssel készül a nemszeretem-feladatokra, hanem a magába vetett hittel operál,
Golden Globes Awards 2013 - Hölgyek natúr színű ruhában

Végezetül a díjátadó legnépszerűbb színei,

Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.