Belépés Regisztráció | Elfelejtett jelszó
2018. Augusztus 15. Szerda, Mária
   
   
SZAKMAI ELIT DÍJÁTADÓ
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2018
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2017
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2016
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2015
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2014
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2013
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2012
KITÜNTETÉSEK - DÍJAK 2011
EXKLUZÍV INTERJÚK
PR CÉGBEMUTATÓ
ÉLŐVILÁG - TERMÉSZET
Állatvilág
Kutyák - Kutyakozmetika
Hobbiállatok
Érdekességek
Horgászat
Interjú Both Zoltán hüllőszakértő és vadállatbefogóval
Egyesület
AUTÓ - MOTOR
ESKÜVŐ
FASHION
GASZTRONÓMIA - KIVÁLÓ MAGYAR BORÁSZ
FOTÓ
ÉRDEKESSÉGEK - TATTOO
OTTHON
SZÉPSÉG & EGÉSZSÉG
REG - ENOR INFO

CINESTAR - A CITISTAR.HU videogaléria
a Videótartalmak feltöltése folyamatban, a galéria hamarosan indul...

A világ legszebb akváriumai

A tenger titkai mindig érdekelték az embereket. Talán ezért van az, hogy minden olyan alkalommal, amikor lehetőségünk nyílik a kék mélység élőlényeivel találkozni, akkor azt a világért sem hagynánk ki. Főleg, ha félelem nélkül gyönyörködhetünk és sokszor szörnyülködhetünk a biztonságot jelentő üvegfalak mögül, mégis úgy érezzük, testközelből láthatjuk a tenger világát. 

Külföldi utazásaink során külön programként szerepel a piaclátogatás. Szívesen időzünk el a tenger kincseit kínáló halaspultoknál. Sokszor csodálattal és megdöbbenve nézzük azokat a teremtményeket, amelyekkel együtt fürdünk a tengerekben. 

Általában még a nevüket sem tudjuk, mit látunk, de sokáig emlékszünk rájuk. A nagyokkal szerencsére általában csak az akváriumokban találkozunk. Sok helyen már testközelbe is kerülhetünk a félelmetesnek tűnő és a valóságban annak is tartott élőlényekkel. A világ legszebbnek tartott akváriumai közül ajánlunk most néhányat Olvasóinknak.

Európa

L'Oceanografic de Valencia, Spanyolország
Európa legnagyobb akváriuma ez. 2002-ben nyitotta meg kapuit. 10 nagyméretű medencében 45 ezer élőlénnyel ismerkedhetünk meg közelebbről.  A medencék különböző tengeri ökológiai területeket mutatnak be: mediterrán, lápvidék, mérsékelt, trópusi, sarkvidéki, Vörös-tenger, óceáni. Harminc méteres alagútban követhetjük az óceánok rettegett élőlényeit teljes biztonságban. A delfináriumban egyszerre kétezer néző láthatja többek között a palackorrú delfinek bemutatóját. A víz alatti étterem külön látványosságot jelent. Igénytől függően 1-2-3 napos belépőjegyek válthatóak 24-34 euróért. A komplexumhoz tartoznak múzeumok is, természettudományi és  óceanográfiai, amikbe viszont külön jegyet kell váltani, de extra pénzért akár még a helyi szíházba is beülhetünk. A botanikus kert a világ növényvilágát mutatja be 7 ezer négyzetméternyi területen. 


Aquarium La Rochell, Franciaország


A tenger alatti utazásunkat előre megtervezhetjük az akvárium  weboldalán. Természetesen külön termek, medencék foglalkoznak a különböző területek élővilágával, így ellátogathatunk az Atlanti-óceán, a Karib-tenger, Indonézia vízi világába, vagy sétálhatunk a lagúnák között, a barlangok világában. Külön cápa medence is van, közel másfél millió literes medence ad helyet a félelmetes ragadozóknak. Szó szerint körutazás vár ránk a 4 millió éves múlttal rendelkező medúzák világában, egy kör alakú alagúton keresztül. Ha mindez még nem lenne elég, az óceánok mélyvízi világába is bepillanthatunk. A szárazföld csodálatos világáról sem kell lemondanunk, hiszen a trópusi botanikus kert fantasztikus látványt ígér: citromfák, orchideák és más különleges virágok, valamint különleges vízesések között gyönyörködhetünk az összképben. A felnőttek 13, a gyerekek 10 eurós áron válthatnak jegyet.


 
Ausztrália

Sydney Aquarium
Az ausztrál szigetvilág tengeri élővilágát segít jobban megismerni. Nehéz lenne egy nap alatt körbeutazni Ausztráliát, itt azonban ezt megtehetjük egy látogatás alkalmával is. 650 fajta, közel tízezer hal látható az akváriumokban. Üveg-alagúton keresztül kerülhetünk közeli kapcsolatba a három méter hosszúságot is elérő cápákkal és gyönyörködhetünk a  korallokban. A sziklás partok élőlényei is elérhető távolságba kerülnek, a nyílt, óceáni területen valóban természetes környezetben láthatjuk az állatokat. Érdemes előre megnézni az etetési időpontokat is, itt napra lebontva láthatjuk, mikor, milyen állat (cápa, krokodil, pingvin) táplálkozását követhetjük figyelemmel saját szemünkkel is. Nemcsak az óceánok, hanem a Murrey Darling folyó élővilága is szemünk elé tárul, ami Ausztrália területének egyheted részén végighalad. A jegyek ára 28 illetve 16 ausztrál dollár felnőtteknek és gyerekeknek.


Egyesült Államok

Monterey Bay Aquarium, Kalifornia
A világ egyik legnagyobb akváriuma, egy régi szardínia-konzervgyár területén építették, évente csaknem kétmillió látogatója van. Összesen 35 ezer növény- és állatfajtát ismerhetünk meg, amelyek 625 fajhoz tartoznak. Az egyik, tíz méter mély medence a kaliforniai part-szakasz élővilágát mutatja be, különlegessége az óriás fehér cápa. A másik figyelemre méltó érdekesség, hogy itt található a legnagyobb egybefüggő üvegfelület, hogy a látogatók zavartalanul tudjanak nézelődni. Itt is úgy élhetnek a halak, a cápák, a teknősök, a pici és hatalmas medúzák, az óriás polipok, mint természetes környezetükben. A pingvinek és a tengeri vidrák is igen népszerűek a látogatók körében. Utóbbiakat a New Orleans-i hurrikán után menekítették ide, miután ottani lakóhelyük megrongálódott. Az akváriumi látogatás mellett arra is van lehetőség, hogy részt vegyünk tengeri hajózáson, búvárkodáson, ahol tényleg eredeti környezetben láthatjuk a vízi élővilágot. Jegyárak: felnőtteknek 30 dollár, gyerekeknek 17.Központi adminiszrátor (travelline)


nyomtatható változat nyomtatható változat ajánlás e-mailben ajánlás e-mailben ugrás a lap tetejére ugrás a lap tetejére
 
Hírek Fórumok Szavazások  
Császároknak is főzött a francia mesterszakács
Yves Thuriès szerint a szakácsművészetben nagyon kevés szabály van, ha ismerjük az alapokat.
Sexi 18+
Az erotikus tartalom miatt az oldalt csak 18 éven felüliek látogathatják!
Szexi kocsimosás
Az autómosók sokkal hatékonyabb, ha a nők igen kevés ruhát viselnek.
12 férfi titok
Fedezd fel mit gondolnak a férfiak valójában a szexről, kapcsolatról, rólad.
Tudtad? Ezért jobb a reggeli szex

Régi tapasztalat, hogy a férfiak reggelente fickósabbak,

Egészséges barnulás külső és belső bőrvédelemmel
Strandszezon van, nem csoda hát, hogy mindenki szeretne szebb és egészségesebb bőrszínt,
A legfiatalabb milliomosok a Guinness Rekordok Könyvében

A világtörténelem legvagyonosabb gyermekeinek a névsorát is tartalmazza a Guinness Rekordok Könyve.

USA Superfans képek a 2010-es világbajnokságról
Az amerikai rajongók képei a  labdarúgó-világbajnokságon.
3 kiló mínusz 5 nap alatt az erőteljes Calbom-módszerrel
A diéta sikerének titka a könnyű étrendben és a zöldséglevekben rejlik. Öt nap alatt letesztelheted!
A szép bőr örök ellensége: A pattanás
Bizonyára senki előtt nem ismeretlen ez a kemény, hosszantartó, fájdalomteljes és idegtépő háború,
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Médiaajánlat | Impresszum | Felhasználási feltételek | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Citistar. - All rights reserved.